Puuttuvien tietojen ja ristiriitojen korjaaminen

Keskimääräinen sijainti poistuu käytöstä syyskuussa 2019. Sivun yläosan impressioprosentti ja korkeimman sijainnin impressioprosentti antavat paremman kuvan siitä, missä kohtaa hakutulossivua mainoksesi näkyvät. Nämä uudet mittarit auttavat sinua optimoimaan mainoksesi sijainnin. Lue lisää

Joskus saatat huomata, että lataamastasi raportista puuttuu joitakin tietoja tai että tietosi eivät vastaa sitä, mitä näet Google Analyticsin tai kolmannen osapuolen raporteissa. Selvitä syy klikkaamalla tässä artikkelissa olevista linkeistä sitä, joka kuvaa parhaiten ongelmaasi.

Puuttuvat tiedot

Raportista puuttuu loppusummia

Jos lisäät tiettyjä segmenttejä tietoihisi ja lataat sitten raporttisi, näkyviin voi tulla "--" summien yhteenvetorivin sijasta. Tiedot eivät ole käytettävissä, koska yhteissumman tiedot olisivat virheellisiä.

Esimerkiksi klikkaustyyppi voi koskea saman impression useita ominaisuuksia (esim. soita klikkaamalla -impressio voi näkyä otsikkoimpression vieressä samassa mainoksessa). Jos olet lisännyt Klikkaustyyppi-segmentin tietoihisi, ladatussa raportissa näkyy "--" summien yhteenvedon sijasta. Siinä tapauksessa yhteissumma olisi virheellinen, koska se laskisi osan impressioista kahteen kertaan.

Raportista puuttuu sarakkeita

Jos yrität lisätä joitakin segmenttejä, kun lataat taulukon Kampanjat-välilehdelle, jotkin taulukon sarakkeista voidaan sulkea pois raportista, koska kaikki saraketiedot eivät ole käytettävissä kaikissa segmenteissä.

Oletetaan esimerkiksi, että haluat sisällyttää konversioseurantasegmentit kampanjasi raporttiin. Yhteen klikkaukseen voi liittyä useita eri konversiotoimintoja, joten samaan raporttiin ei ole mahdollista lisätä sekä konversiotilastoja että tehokkuuden perustietoja (kuten klikkauksia, impressioita ja mainoksen keskimääräistä sijaintia). Konversioon johtaneiden klikkausten tietojen sijasta voit halutessasi lisätä taulukkoon konversiotietoja sisältäviä sarakkeita, kuten Konv.pros., Konversioiden kokonaisarvo ja Konversiokohtainen hinta. Jos taulukossa on sarakkeita tehokkuuden perustiedoille, niitä ei sisällytetä raporttiin.

Raportista puuttuu tiettyjä avainsanoja

Yksittäisessä raportissa näkyvät vain avainsanat, jotka saivat vähintään yhden impression raportointiajanjaksolla. Jos raporttisi esimerkiksi kattaa viimeiset seitsemän päivää ja avainsanasi "kukkaruukku" ei saanut yhtään näyttökertaa kyseisten seitsemän päivänä aikana, "kukkaruukku" ei näy raportissa.

Jos et näe tiettyä avainsanaa, laajenna ajanjaksoa ennen raportin lataamista.

Jotkin erittäin tarkat avainsanat eivät ehkä vain saa näyttökertoja. Avainsanat, jotka eivät saa impressioita 90 päivän aikana, poistetaan lopulta käytöstä.

Tiedoissa olevat ristiriidat

Saatat huomata toisen kahdesta ristiriitatyypistä Google Ads -tilien tilastojen ja verkkopalvelimen lokien tai kolmannen osapuolen seurantaohjelmien tuottamien tilastojen välillä:

• Ensimmäinen tyyppi ilmenee, kun verkkolokit tai kolmannen osapuolen seurantaohjelma näyttävät vähemmän mainostesi klikkauksia kuin Google Ads -tilastotiedot.
  • Toinen tyyppi ilmenee, kun kolmannen osapuolen klikkausten valvontayritys raportoi useampia kelpaamattomia klikkauksia kuin Google Adsin mainosliikenteen laatutiimi on havainnut.

Lisätietoja

Google Analyticsin ja Google Adsin väliset erot

Joissakin tapauksissa Google Ads -tiedot saattavat olla ristiriidassa tuotujen Google Analytics -tietojen kanssa. Yleisimpiä syitä:

• Google Ads seuraa klikkauksia, mutta Google Analytics seuraa käyntejä. Nämä tiedot voivat poiketa toisistaan useista syistä:
    • Kävijä klikkaa mainostasi useita kertoja. Kun yksi kävijä klikkaa yhtä mainosta useita kertoja saman istunnon aikana, Google Ads tallentaa useita klikkauksia, kun taas Analytics tunnistaa erilliset katselukerrat yhdeksi käynniksi.
    • Käyttäjä voi klikata mainosta ja palata myöhemmin erillisen istunnon aikana sivustoon suoraan kirjanmerkin tai tallennetun linkin kautta. Tällöin Google Ads tallentaa yhden klikkauksen, mutta Analytics kirjaa useita käyntejä.
    • Kävijä saattaa klikata mainostasi, mutta muuttaa mieltään ja estää sivun latautumisen kokonaan siirtymällä toiselle sivulle tai klikkaamalla selaimen Pysäytys- tai Takaisin-painiketta. Tällöin Analytics ei tallenna käyntiä, mutta Google Ads laskee tapahtuman silti klikkaukseksi.
  • Jotta laskutus olisi mahdollisimman tarkkaa, Google Ads suodattaa kelpaamattomat klikkaukset raporteistasi automaattisesti. Analytics kuitenkin raportoi nämä klikkaukset käynteinä sivustossasi, jotta liikennetiedot olisivat täydelliset.
  • Pitkiä ajanjaksoja verrattaessa ajanjaksoon voi sisältyä hetkiä, joina tilit eivät olleet liitettyinä toisiinsa.
Klikkauksia on enemmän kuin impressioita / klikkausprosentti on yli 100 %

Vaikka ei ole mahdollista hankkia klikkauksia enemmän kuin impressioita, tiliraporteissasi voi joskus näkyä impressioita useampia klikkauksia tai klikkausprosentti, joka on suurempi kuin 100 %.

Miksi näin käy? Ensinnäkään tilissä näkemäsi raportit eivät ole reaaliaikaisia. Klikkaukset päivitetään noin kerran tunnissa ja näyttökerrat kerran muutamassa tunnissa. Näin ollen on mahdollista, että raportissasi näkyvä klikkausmäärä ylittää näyttökertojen määrän, kunnes raporttisi on kokonaan päivitetty. Tämä tapahtuu yleensä päivän lopussa (klo 23.59 tilille valitsemasi aikavyöhykkeen aikaa).

Jotta saisit tilanteestasi mahdollisimman tarkan kuvan, sinun kannattaa katsoa päivän raportit vasta seuraavana päivänä, jolloin palvelimet ovat lopettaneet klikkausten ja impressioiden raportoinnin.

Lisäksi koska selaimet tallettavat välimuistiin hakutuloksia ja hakutulossivujen mainoksia, tekniikkaamme rekisteröi vain yhden mainoksen impression hakua kohden. Raporteissa näytetään kuitenkin useita klikkauksia, jos kävijä klikkaa mainostasi useammin kuin kerran välimuistiin tallentuneen selainistunnon aikana.

Voit nähdä verkkolokeissasi joukon useaan kertaan tehtyjä klikkauksia. Nämä klikkaukset edustavat oikeita kävijöitä, jotka avaavat mainoksesi odotetulla tavalla. On mahdollista, että kävijä klikkaa mainostasi useammin kuin kerran. Kävijä saattaa esimerkiksi tehdä vertailuostoksia tai palata sivustollesi hakemaan lisätietoja. Lisäksi osa internetpalvelun tarjoajista määrittää saman IP-osoitteen usealle henkilölle. Tässä tapauksessa klikkaussarjat samasta IP-osoitteesta eivät tarkoita, että joku on klikannut mainostasi useita kertoja.

Tietomuodot

Desimaaleina (kuten 1,5) ilmoitetut keskimääräiset sijainnit

Kun mainoksen tehokkuuden raportointitietoja tarkastellaan tililläsi (ei avainsanojen suunnittelijan kautta), saatat nähdä mainosten sijainneissa desimaalilukuja. Ellet valitse tarkkoja avainsanaosumien asetuksia, avainsanakohteet vastaavat todennäköisesti suurta määrää erilaisia kyselyjä laajan haun kautta. Esimerkiksi kohdistaminen verkkotunnuksen nimeen kohdistaa kyselyt rekisteröityyn verkkotunnuksen nimeen ja ilmaiseen verkkotunnuksen nimeen, joihin toinen mainostaja on tehnyt yksittäisiä kohdistuksia toisella klikkauskohtaisella hinnalla. Jos korkein klikkauskohtainen hintasi riittää pitämään mainoksesi ylimpänä, kun kysely on ilmainen verkkotunnuksen nimi, mutta se putoaa neljänneksi, kun kysely on rekisteröity verkkotunnuksen nimi, mainoksesi keskimääräinen sijainti saattaa olla 2,4.

Yksilöidyt käyttäjät, klikkaukset ja konversiot Kattavuus ja näyttötiheys -näkymässä desimaaleina raportoituina

Koska arvioitu näyttötiheys perustuu otoksen tietoihin, arvio yksilöidyistä käyttäjistä ja heidän klikkauksistaan ei aina ole kokonaisluku.

Kesäaikaan siirtymisen vaikutus tietoihin

Google Ads -tilastot näkyvät aina tilille määrittämäsi aikavyöhykkeen mukaisina.

Useat maat suorittavat virallisen kellonajan siirtämisen valoisan ajan lisäämiseksi kesäkuukausina. Yleensä puhutaan kesäaikaan siirtymisestä. Jos tilille valitsemasi aikavyöhykkeen aikaa oikaistaan tällä tavoin, Google Ads -tilin aikataulu ja tilastot muuttuvat vastaavalla tavalla automaattisesti. Tili oikaistaan myös aikavyöhykkeen palatessa normaaliaikaan kesän lopussa.

Voit halutessasi valita tilillesi Greenwichin ajan (GMT) koko vuodeksi, jolloin kesäaika ei vaikuta tiliisi. Valinta on tehtävä tilin luomisen yhteydessä.

Jos haluat tilillesi GMT-ajan, johon aikavyöhykkeet eivät vaikuta, sinun on valittava aikavyöhykkeen maaksi Iso-Britannia ja asetus (GMT+00:00) Ei kesäaikaa (voit tehdä tämän valinnan riippumatta maasta, jossa tilisi toimii). Toimi seuraavasti:

1. Luotuasi tilin saat vahvistussähköpostiviestin Google Adsista. Klikkaa viestissä olevaa linkkiä ja kirjaudu tilillesi.
  2. Klikkaa Lähetä laskutustietosi -linkkiä.
  3. Valitse avattavasta Aikavyöhykkeen maa tai alue -valikosta Iso-Britannia. Näkyviin tulee toinen avattava valikko.
  4. Valitse toisesta avattavasta valikosta (GMT+00:00) Ei kesäaikaa.
  5. Klikkaa Jatka, anna laskutustietosi ja aktivoi tilisi.

Muista, että (GMT+00:00) Ei kesäaikaa -valinta on käytettävissä vain silloin, jos valitset aikavyöhykkeen maaksi Ison-Britannian.

Google Display -verkoston viiveet

Uusissa Google Display -verkoston kampanjoissa hyväksyttyjen mainosten näyttäminen aloitetaan 12 tunnin kuluttua. GDN-muutoksissa tämän viiveen pituus vaihtelee. Yleisesti ottaen GDN-muutosten voimaantulemiseen liittyy pidempi viive kuin hakukampanjoiden muutosten voimantuloon.

Muistettavaa

Tehokkuustiedot eivät ole käytettävissä heti, ja joitakin raportteja päivitetään vain kerran päivässä. Lue lisää tietojen tuoreuden määrittämisestä.