Puuttuvan datan ja epäyhtenäisyyksien korjaaminen

Saatat usein huomata, että lataamastasi raportista puuttuu tietoja tai että data ei vastaa sitä, mitä näet Google Analyticsissa tai kolmannen osapuolen raporteissa. Klikkaamalla tämän artikkelin osioita saat lisätietoa ongelmista ja niiden ratkaisuista.

Puuttuva data

Aikavälin muuttaminen
Jos ongelmana on, että mainokset eivät näy, muuta aikaväliä niin, että näkyvissä on uusin data. Voit tehdä tämän klikkaamalla sivun oikeassa yläkulmassa näkyvää aikaväliä. Aikaväli päivittyy sekä taulukkoon että kaavioon. Voit myös verrata kahta aikaväliä vierekkäin kaaviossa.
Raportista puuttuu dataa

Joissakin tapauksissa raportin muokkaustyökalusta ladatussa raportissa ei ole kaikkea tilin kehitystaulukoiden dataa. Esimerkiksi jos jollakin rivillä näkyy klikkausten tai impressioiden määränä "0", raporttityökalu poistaa kyseisen datan ladatusta raportista.

Raporttityökalun kautta voit myös suodattaa pois rivit, joilla on arvo "0".

Raportista puuttuu kokonaismääriä

Jos otat datassasi käyttöön tiettyjä segmenttejä ja lataat sitten raportin, sen yhteenvetoriveillä saattaa näkyä kokonaismäärien sijasta "--". Tiedot eivät ole käytettävissä, koska yhteissumman tiedot olisivat virheellisiä.

Esimerkiksi klikkaustyyppi voi liittyä saman impression eri osa‑alueisiin (esim. samassa mainoksessa voi toteutua sekä "soita klikkaamalla" ‑impressio että otsikkoimpressio). Jos olet lisännyt Klikkaustyyppi-segmentin tietoihisi, ladatussa raportissa näkyy "--" summien yhteenvedon sijasta. Kokonaismäärä olisi virheellinen, koska osa impressioista laskettaisiin siihen kahteen kertaan.

Raportista puuttuu sarakkeita

Joskus voi käydä niin, että kun yrität lisätä tiettyjä segmenttejä ladatessasi taulukkoa Kampanjat-välilehdeltä, osa taulukon sarakkeista jää pois raportista, koska kaikkia saraketilastoja ei ole saatavilla kaikista segmenteistä.

Oletetaan esimerkiksi, että haluat sisällyttää kampanjaraporttiin konversioseurantasegmenttejä. Koska yhteen klikkaukseen voi liittyä useita konversiotapahtumia, samaan raporttiin ei voi sisällyttää sekä konversiotilastoja että tavallisia tulosmittareita (kuten klikkauksia ja impressioita). Konversioon johtaneita klikkauksia koskevien mittareiden sijasta voit halutessasi lisätä taulukkoon konversiomittareita sisältäviä sarakkeita, kuten "Konv.pros.", "Hinta/konv." ja "Konv.arvo yhteensä". Jos taulukossa on sarakkeita tavallisille tulosmittareille, niitä ei sisällytetä raporttiin.

Raportista puuttuu tiettyjä avainsanoja

Raporttiin sisällytetään vain avainsanat, jotka ovat saaneet raportointijaksolla vähintään yhden impression. Esimerkiksi jos raporttisi kattaa seitsemän viime päivää ja avainsanasi "kukkaruukku" ei ole saanut yhtään impressiota näiden seitsemän päivän aikana, "kukkaruukku" ei näy raportissa.

Jos et näe tiettyä avainsanaa, kokeile pidentää aikaväliä ennen raportin lataamista.

Jotkin erittäin tarkat avainsanat eivät välttämättä saa impressioita. Jos avainsana ei saa impressioita 90 päivään, se poistuu käytöstä.

Datan epäyhtenäisyydet

Saatat havaita seuraavanlaisia eroja Google Ads ‑tiliesi tilastojen ja verkkopalvelimen lokien tai kolmannen osapuolen seurantaohjelmien tilastojen välillä:

• Verkkolokeissa tai kolmannen osapuolen seurantaohjelmassa voi näkyä vähemmän mainosklikkauksia kuin Google Ads ‑tilastoissa.
  • Kolmantena osapuolena toimiva klikkausten valvontayritys voi raportoida enemmän kelpaamattomia klikkauksia kuin Google Adsin mainosliikennelaadusta vastaava tiimi.

Lue lisää Google Adsin ja kolmannen osapuolen datan välisistä eroista.

Google Analyticsin ja Google Adsin väliset erot

Joissakin tapauksissa Google Ads ‑data saattaa olla ristiriidassa tuomasi Google Analytics ‑datan kanssa. Tämä johtuu yleisimmin seuraavista syistä:

• Google Ads seuraa klikkauksia ja Google Analytics käyntejä. Nämä mittarit voivat poiketa toisistaan useista syistä:
    • Kävijä klikkaa mainostasi useita kertoja. Kun yksi kävijä klikkaa yhtä mainosta useita kertoja saman istunnon aikana, Google Ads tallentaa useita klikkauksia, kun taas Analytics tunnistaa erilliset katselukerrat yhdeksi käynniksi.
    • Käyttäjä klikkaa mainosta ja palaa sivustolle myöhemmin eri istunnon aikana suoraan kirjanmerkin tai tallennetun linkin kautta. Tällöin Google Ads kirjaa yhden klikkauksen, mutta Analytics kirjaa useita käyntejä.
    • Kävijä klikkaa mainostasi mutta muuttaa sitten mieltään ja keskeyttää sivun latautumisen siirtymällä toiselle sivulle tai klikkaamalla selaimen pysäytys‑ tai takaisin‑painiketta. Tällöin Analytics ei kirjaa käyntiä, mutta Google Ads laskee tapahtuman klikkaukseksi.
  • Jotta laskutus olisi mahdollisimman tarkkaa, Google Ads suodattaa kelpaamattomat klikkaukset pois raporteistasi automaattisesti. Analytics puolestaan raportoi nämä klikkaukset sivustokäynteinä, jotta näkemäsi liikennedata olisi mahdollisimman kattavaa.
  • Jos vertaat pitkiä ajanjaksoja, tilisi eivät välttämättä ole olleet linkitettyinä toisiinsa koko aikaa.
Klikkauksia on enemmän kuin impressioita / klikkausprosentti on yli 100 %

Vaikka klikkauksia ei voi saada enemmän kuin impressioita, tiliraporteissasi voi joskus näkyä enemmän klikkauksia kuin impressioita tai klikkausprosentti, joka on suurempi kuin 100 %.

Mistä tämä johtuu? Tilillä näkemäsi raportit eivät ole reaaliaikaisia. Klikkaukset päivittyvät noin kerran tunnissa ja impressiot muutaman tunnin välein. Näin ollen on mahdollista, että raporteissasi näkyvä klikkausmäärä on suurempi kuin impressiomäärä, kunnes raporttisi ovat päivittyneet kokonaan. Tämä tapahtuu yleensä päivän lopussa (klo 23.59 tilille valitsemasi aikavyöhykkeen aikaa).

Päivän raportit kannattaa katsoa vasta seuraavana päivänä, jolloin klikkausten ja impressioiden raportointi on saatu palvelimilla valmiiksi ja data on mahdollisimman tarkkaa.

Lisäksi koska selaimet tallentavat välimuistiin hakutulokset ja hakutulossivuilla näkyneet mainokset, Googlen teknologia kirjaa vain yhden mainosimpression hakua kohden. Raporteissa näkyy kuitenkin useita klikkauksia, jos kävijä klikkaa mainostasi useammin kuin kerran välimuistiin tallennetun selainistunnon aikana.

Saatat nähdä omissa verkkolokeissasi jonkin verran toistuvia klikkauksia. Nämä klikkaukset edustavat todellisia kävijöitä, jotka reagoivat mainokseesi odotetulla tavalla. On mahdollista, että kävijällä on hyvä syy klikata mainostasi useammin kuin kerran. Kävijä saattaa esimerkiksi vertailla tuotteita ja niiden hintoja tai palata sivustollesi lisätietoja varten. Lisäksi osa internetpalveluntarjoajista määrittää saman IP-osoitteen usealle henkilölle. Tässä tapauksessa useat klikkaukset samasta IP‑osoitteesta eivät tarkoita, että joku olisi klikannut mainostasi useita kertoja.

Yksilöidyt käyttäjät, klikkaukset ja konversiot Kattavuus ja näyttötiheys ‑näkymässä desimaaleina raportoituina

Koska arvioitu näyttötiheys perustuu dataotokseen, arvio yksittäisistä käyttäjistä ja heidän klikkauksistaan ei aina ole kokonaisluku.

Kesäajan vaikutus dataan

Aikavyöhyke vaikuttaa raporteissa näkyvään kellonaikaan ja mahdollisesti myös muihin asetuksiin, kuten kohdistukseen. Google Ads ‑tilastoissa käytetään aina tilillesi valitsemaasi aikavyöhykettä.

Monet maat muuttavat keväisin virallista kellonaikaansa saadakseen lisää valoisaa aikaa kesäkuukausina. Yleensä puhutaan kesäaikaan siirtymisestä. Jos tilille valitsemasi aikavyöhykkeen aikaa muutetaan tällä tavoin, Google Ads ‑tilin aikataulu ja tilastot muuttuvat automaattisesti. Tili oikaistaan myös aikavyöhykkeen palatessa normaaliaikaan kesän lopussa.

Voit halutessasi valita tilillesi Greenwichin ajan (GMT) koko vuodeksi, jolloin kesäaika ei vaikuta tiliisi. Valinta on tehtävä tilin luomisen yhteydessä.

Näet aikavyöhykkeesi seuraavasti:

Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.
  1. Klikkaa Google Ads ‐tililtä Järjestelmänvalvoja-kuvaketta Admin Icon.
  2. Klikkaa Asetukset.
  3. Näet aikavyöhykkeesi Aikavyöhyke‑kohdassa.

Jos haluat vaihtaa aikavyöhykkeen, ota meihin yhteyttä.

Aikavyöhykkeen voi vaihtaa vain hallinnoijan tileillä. Lue lisää aikavyöhykeasetuksen muuttamisesta hallinnoijan tilillä.

Aikavyöhykkeen voi vaihtaa vain kerran, joten valitse uusi aikavyöhyke huolellisesti. Aikavyöhykkeen muuttamispyynnön on tultava hallinnoijan tilin järjestelmänvalvojalta, ja aikavyöhykettä voidaan siirtää vain itään päin, esimerkiksi GMT:stä (Greenwich Mean Time) IST:hen (India Standard Time). Jos aikavyöhykkeesi on vaihdettu jo kerran pyynnöstäsi, emme voi enää vaihtaa sitä.
Google Display ‑verkoston viiveet

Uusien Google Display ‑verkoston kampanjoiden hyväksytyt mainokset alkavat näkyä 12 tunnin kuluttua. Kampanjamuutoksiin liittyvä viive vaihtelee. Yleensä Display-verkoston kampanjoihin tehdyillä muutoksilla on kuitenkin pidempi viive kuin Hakukampanjoiden muutoksilla.

Hyvä muistaa

Tulosdata ei ole saatavilla heti, ja osa raporteista päivittyy vain kerran päivässä. Lue lisää datan ajantasaisuuden selvittämisestä.