Ret problemer med manglende data og uoverensstemmelser

Ofte kan du opleve, at der mangler nogle oplysninger i en rapport, som du har downloadet, eller at dine data ikke svarer til dem, du kan se i Google Analytics eller rapporter fra tredjeparter. Klik på sektionerne i denne artikel for at få flere oplysninger om problemerne og deres løsningsforslag.

Manglende data

Justering af datointerval
Hvis der opstår problemer med "annoncer, der ikke vises", skal du sørge for at justere datointervallet for at se de seneste data. Det kan du gøre ved at klikke på datointervallet øverst til højre på siden. Datointervallet opdateres for både tabel og diagram. Du kan også sammenligne 2 datointervaller ved at se dem side om side i diagrammet.
Der mangler data i rapporten

I nogle tilfælde kan en downloadet rapport fra værktøjet til rapportredigering udelade data fra tabellerne over din kontoeffektivitet. Hvis du f.eks. har "0" klik eller eksponeringer på en bestemt række, fjerner værktøjet til rapportredigering disse data fra din downloadede rapport.

Du kan også bortfiltrere rækker med "0" i værktøjet til rapportredigering.

Rapporten mangler totaler

Hvis du anvender bestemte segmenter på dine data og derefter downloader din rapport, kan du opleve, at der står "--" i stedet for en samlet total. Disse data er ikke tilgængelige, da en samlet total ville vise ukorrekte oplysninger.

For eksempel kan "kliktype" gælde flere aspekter ved den samme eksponering (bl.a. kan en klik for at ringe-eksponering blive vist sammen med en overskriftsvisning i den samme annonce). Hvis du har anvendt segmentet Kliktype på dine data, får du vist "--" i stedet for en samlet total i din downloadede rapport. Her ville en samlet total være upræcis, da den ville tælle nogle af eksponeringerne med to gange.

Rapporten mangler kolonner

Hvis du prøver at inkludere bestemte segmenter, når du downloader en tabel på siden Kampagner, kan nogle kolonner i din tabel nogle gange blive ekskluderet fra din rapport, da det ikke er alle kolonnestatistikker, der er tilgængelige for alle segmenter.

Lad os f.eks. sige, at du ønsker at inkludere konverteringssporingssegmenter i din kampagnerapport. Da flere konverteringshandlinger kan knyttes til et enkelt klik, er det ikke muligt at inkludere både konverteringsstatistikker og grundlæggende effektivitetsmetrics (f.eks. antal klik og eksponeringer) i den samme rapport. Du kan overveje at tilføje kolonner, der indeholder konverteringsmetrics, f.eks. "Konv.rate," "Samlet konv.værdi" og "Pris/konv." i din tabel i stedet for metrics for konverterede klik. Hvis du har kolonner til grundlæggende effektivitets-metrics i din tabel, medtages de ikke i din rapport.

Der mangler visse søgeord i rapporten

Kun søgeord, der har modtaget mindst én eksponering i løbet af rapporteringsperioden, vises i en given rapport. Hvis din rapport f.eks. dækker de seneste 7 dage, og dit søgeord "urtepotte" ikke har modtaget nogen eksponeringer i løbet af disse 7 dage, vises "urtepotte" ikke i rapporten.

Hvis et bestemt søgeord ikke vises, kan du prøve at udvide dit datointerval, inden du downloader rapporten.

Det kan ske, at enkelte meget detaljerede søgeord slet ikke modtager nogen eksponeringer. Søgeord, der ikke modtager nogen eksponeringer i 90 dage, deaktiveres.

Dataafvigelser

Du kan opleve 2 slags afvigelser mellem statistikkerne på dine Google Ads-konti og statistikkerne i dine webserverlogfiler eller din sporingssoftware fra tredjepart:

• Den første slags opstår, når weblogfilerne og sporingssoftwaren fra tredjepart viser færre klik på dine annoncer, end Google Ads-statistikkerne viser.
  • Den anden slags opstår, når en ekstern klikovervågningsvirksomhed rapporterer flere ugyldige klik end dem, der er registreret af Google Ads-trafikkvalitetsteamet.

Få flere oplysninger om forskellene på Google Ads-data og tredjepartsdata

Forskelle mellem Google Analytics og Google Ads

Der er nogle tilfælde, hvor dine Google Ads-data afviger fra dine importerede Google Analytics-data. Her er nogle af de mest almindelige årsager:

• Google Ads sporer klik, hvorimod Google Analytics sporer besøg. Der kan være flere årsager til, at disse metrics ikke er ens:
    • En besøgende kan klikke på din annonce flere gange. Når en person klikker på en annonce flere gange i samme session, registrerer Google Ads flere klik, hvorimod Analytics registrerer de enkelte sidevisninger som et besøg.
    • En bruger kan klikke på en annonce og derefter senere under en anden session vende direkte tilbage til websitet via et bogmærke eller et gemt link. Denne situation registreres som ét klik i Google Ads, men flere besøg i Analytics.
    • En besøgende kan klikke på din annonce, men derefter ændre mening og forhindre, at siden bliver fuldt indlæst ved at gå til en anden side eller ved at trykke på knappen Stop eller Tilbage i browseren. I dette tilfælde registrerer Analytics ikke et besøg, men Google Ads tæller det stadig som et klik.
  • Google Ads bortfiltrerer automatisk ugyldige klik fra dine rapporter for at sikre mere nøjagtig fakturering. Analytics rapporterer imidlertid disse klik som besøg på dit website for at vise et komplet sæt trafikdata.
  • Hvis du sammenligner lange datointervaller, kan det omfatte perioder, hvor dine konti ikke var linkede.
Klik overgår eksponeringer/CTR er over 100 %

Selvom det i praksis ikke er muligt at opnå flere klik end eksponeringer, kan det nogle gange ske, at der vises flere klik end eksponeringer i rapporterne på din konto eller en klikrate (CTR, click-through rate) på over 100 %.

Hvorfor sker det? For det første vises de rapporter, som du ser på din konto, ikke i realtid. Klik opdateres ca. hver time, mens eksponeringer opdateres med få timers mellemrum. Det er derfor muligt, at antallet af viste klik i dine rapporter kan overstige antallet af eksponeringer, indtil dine rapporter er helt opdaterede. Dette sker normalt sidst på dagen (kl. 23:59 i den tidszone, som du har valgt for din konto).

Hvis du vil se rapporterne med størst mulig nøjagtighed, anbefaler vi, at du gennemgår rapporterne for en bestemt dag den efterfølgende dag, når serveren har afsluttet rapporteringen af antal klik og eksponeringer.

For det andet gemmer browsere søgeresultater og annoncer på søgeresultatsider i en cache, hvilket betyder, at vores teknologi kun registrerer én annonceeksponering pr. søgning. Dine rapporter vil imidlertid vise flere klik, hvis en besøgende klikker på din annonce mere end én gang i en browsersession, der er gemt i en cache.

Du kan se en vis mængde gentagne klik i dine egne weblogfiler. Disse klik afspejler legitime besøgende, der får adgang til din annonce på forventede måder. Det er muligt, at en bruger klikker legitimt på din annonce mere end én gang. Vedkommende sammenligner måske forskellige tilbud eller vender tilbage til dit website for at få flere oplysninger. Desuden tildeler nogle internetudbydere den samme IP-adresse til mere end én person. Hvis dette er tilfældet, betyder gentagne klik fra den samme IP-adresse ikke, at nogen klikker flere gange på din annonce.

Unikke brugere, klik og konverteringer, der rapporteres som decimaler i visningen Rækkevidde og frekvens

Da den estimerede hyppighed er baseret på stikprøvedata, er estimeringen af unikke brugere og de udførte klik ikke altid et heltal.

Data påvirket af sommertid

Tidszonen er afgørende for tidsangivelsen i rapporter og kan også indvirke på andre indstillinger, f.eks. målretning. Dine Google Ads-statistikker afspejler altid den lokale tid i den tidszone, du har valgt for din konto.

Mange lande foretager en årlig justering af deres officielle tid for at forøge dagtimerne i sommermånederne. Dette kaldes ofte sommertid. Hvis den tidszone, du har angivet for din konto, skifter på denne måde, justeres din Google Ads-kontoplan og de tilhørende statistikker også automatisk. Din konto justeres også, når tidszonen vender tilbage til normal tid, når sommeren er slut.

Hvis du vil, kan du indstille din konto til GMT (Greenwich Mean Time) hele året, så der ikke sker ændringer i forhold til sommertid. Du skal vælge dette ved tilmeldingen af kontoen.

Sådan får du vist den aktuelt valgte tidszone:

Bemærk! Nedenstående vejledning er en del af den nydesignede Google Ads-brugeroplevelse. Hvis du vil bruge det forrige design, skal du klikke på ikonet "Udseende" og vælge Brug det forrige design. Hvis du bruger den forrige version af Google Ads, kan du gennemgå oplysningerne på oversigtskortet eller bruge søgefeltet i det øverste navigationspanel i Google Ads for at finde den side, du søger efter.
  1. Klik på ikonet Administrator Admin Icon på din Google Ads-konto.
  2. Klik på Præferencer.
  3. Du kan se den aktuelt valgte tidszone i sektionen Tidszone.

Kontakt os for at anmode om en ændring, hvis du er sikker på, at du vil opdatere valget af tidszone.

Det er kun muligt at nulstille din tidszone på managerkonti. Få flere oplysninger om, hvordan du ændrer tidszoneindstillingen på en managerkonto.

Din tidszone kan kun nulstilles én gang, så vær omhyggelig, når du vælger din nye tidszone. Anmodninger om at ændre tidszoner skal indsendes af en administrator af en managerkonto, og din tidszone kan kun flyttes mod øst, f.eks. fra GMT (Greenwich Mean Time) til IST (indisk standardtid). Hvis valget af tidszone allerede er blevet nulstillet på din anmodning, kan valget ikke ændres igen.
GDN-forsinkelser

For nye GDN-kampagner skal du forvente, at det varer 12 timer, før de godkendte annoncer begynder at blive vist. Hvis du foretager ændringer i en GDN-kampagne, er det forskelligt, hvor lang forsinkelse der vil være. Der er dog generelt en længere forsinkelse ved ændringer i GDN-kampagner end i søgekampagner.

Husk!

Effektivitetsdata bliver ikke vist med det samme, og visse rapporter bliver kun opdateret én gang om dagen. Få flere oplysninger om hvordan du fastslår, hvor aktuelle dine data er