Corregir la manca de dades i les discrepàncies

Sovint pot ser que faltin algunes dades als informes que baixeu o bé que les dades no coincideixin amb el que veieu a Google Analytics o en informes de tercers. Feu clic a les seccions d'aquest article per obtenir més informació sobre els problemes i sobre la resolució suggerida.

Manca de dades

Ajust d'interval de dates
Si us trobeu amb el problema "Els anuncis no s'estan difonent", assegureu-vos d'ajustar l'interval de dates per consultar les dades més recents. Per fer-ho, feu clic a l'interval de dates que hi ha a la part superior dreta de la pàgina. Un cop modificat, s'actualitza per a la taula i per al gràfic alhora. També podeu comparar dos intervals de dates per veure'ls un al costat de l'altre al gràfic.
Falten dades a l'informe

En alguns casos, pot ser que un informe baixat de l'editor d'informes exclogui dades de les taules de rendiment del compte. Per exemple, si heu rebut "0" clics o impressions en una fila en concret, l'editor d'informes traurà aquestes dades de l'informe baixat.

A l'editor d'informes també podeu filtrar les files per excloure les que contenen un valor "0".

Falten les sumes totals a l'informe

Si apliqueu determinats segments a les dades i després baixeu l'informe, pot ser que vegeu "--" en comptes de la fila de resum dels totals. Aquestes dades no estan disponibles perquè una suma total proporcionaria informació imprecisa.

Per exemple, el tipus de clic es pot aplicar a diversos aspectes de la mateixa impressió (una impressió de clic de trucada pot tenir lloc juntament amb una impressió de títol al mateix anunci, per exemple). Si heu aplicat el segment Tipus de clic a les dades, veureu "--" en comptes del resum dels totals a l'informe que baixeu. En aquest cas, la suma total seria imprecisa perquè comptaria dues vegades algunes de les impressions.

Falten columnes a l'informe

De vegades, si proveu d'incloure determinats segments quan baixeu una taula de la pàgina Campanyes, pot ser que algunes columnes de la taula s'excloguin de l'informe, ja que no totes les estadístiques de columna estan disponibles per a tots els segments.

Per exemple, suposem que voleu incloure segments de seguiment de conversions a l'informe de campanyes. Com que un únic clic pot tenir associades diverses accions de conversió, és impossible incloure alhora estadístiques de conversió i mètriques bàsiques de rendiment (com ara els clics i les impressions) en un mateix informe. En comptes de mètriques de clics convertits, penseu a afegir a la taula columnes que continguin mètriques de conversió, com ara "Perc. conv.", "Valor total de conv." i "Cost/conv.". Si teniu columnes de les mètriques bàsiques de rendiment a la taula, no s'inclouran a l'informe.

Falten algunes paraules clau a l'informe

Als informes només es mostren les paraules clau que hagin rebut com a mínim una impressió durant el període d'informes. Per exemple, si l'informe cobreix els darrers set dies i la paraula clau "test de flors" no ha rebut cap impressió durant aquest període, no es mostrarà a l'informe.

Si no veieu alguna paraula clau en particular, proveu d'ampliar l'interval de dates abans de baixar l'informe.

És possible que algunes paraules clau molt detallades no hagin rebut cap impressió. Les paraules clau que no reben cap impressió durant un període de 90 dies es desactiven.

Discrepàncies de dades

Pot ser que observeu un dels dos tipus de discrepàncies següents entre les estadístiques dels vostres comptes de Google Ads i les dels registres del servidor web o del programari de seguiment extern:

• El primer tipus de discrepància es dona quan els registres web o el programari de seguiment extern indiquen menys clics als anuncis que les estadístiques de Google Ads.
  • El segon tipus de discrepància es produeix quan una empresa auditora externa notifica més clics no vàlids que l'equip de qualitat del trànsit de Google Ads.

Més informació sobre les diferències entre les dades de Google Ads i les de tercers

Diferències entre Google Analytics i Google Ads

En alguns casos hi pot haver discrepàncies entre les dades de Google Ads i les dades importades de Google Analytics. Aquí teniu alguns dels motius més habituals pels quals això passa:

• Google Ads fa el seguiment dels clics, mentre que Google Analytics fa el seguiment de les visites. Hi ha diversos motius pels quals aquestes mètriques poden ser diferents:
    • Un visitant pot fer clic en un anunci diverses vegades. Si ho fa durant la mateixa sessió, Google Ads registra diversos clics, mentre que Analytics compta totes les pàgines visualitzades com una sola visita.
    • Un usuari pot fer clic en un anunci i més tard, durant una altra sessió, tornar directament al lloc web a través d'un marcador o un enllaç desat. Aquesta situació es registra com un clic a Google Ads, però com diverses visites a Analytics.
    • Un visitant pot fer clic a l'anunci, però després canviar d'idea i fer clic en una altra pàgina o bé al botó d'aturada o al botó Enrere del navegador, cosa que impedeix que la pàgina s'acabi de carregar. En aquest cas, Analytics no registra cap visita, però Google Ads ho compta com un clic.
  • Per garantir una facturació més precisa, Google Ads exclou automàticament els clics no vàlids als informes. Tanmateix, Analytics registra aquests clics com a visites al lloc web per mostrar el conjunt complet de dades de trànsit.
  • Quan es comparen intervals de dates amplis, pot ser que s'hi incloguin períodes durant els quals els comptes no estaven enllaçats.
Els clics superen les impressions o la CTR és superior al 100%

Tot i que en realitat no es poden tenir més clics que impressions, de vegades els informes del compte poden reflectir més clics que impressions o una ràtio de clics d'entrada (CTR) de més del 100%.

Per què passa això? En primer lloc, els informes que veieu al compte no són en temps real. Els clics s'actualitzen cada hora, mentre que les impressions s'actualitzen menys sovint. Per tant, és possible que el nombre de clics que es mostra als informes superi el nombre d'impressions fins que els informes no s'acabin d'actualitzar. Això passa normalment al final del dia (a les 23:59 h de la zona horària que hàgiu seleccionat per al vostre compte).

Per tal de millorar la precisió dels informes, us recomanem que reviseu els d'un dia determinat l'endemà, és a dir, quan els servidors ja hagin acabat de registrar els clics i les impressions.

En segon lloc, com que els navegadors desen a la memòria cau els resultats de la cerca i els anuncis de les pàgines de resultats de cerca, la nostra tecnologia només registra una impressió d'anunci per cerca. No obstant això, si un visitant fa clic a l'anunci més d'una vegada en una sessió de navegador desada a la memòria cau, als informes es compten diversos clics.

Pot ser que vegeu una quantitat concreta de clics múltiples als registres del vostre lloc web. Tots els clics representen visitants legítims que accedeixen al vostre anunci de les maneres previstes. És possible que un visitant faci clic al vostre anunci més d'una vegada de manera legítima, per exemple, per comparar preus o per tornar al lloc per tal de cercar informació addicional. A més, alguns proveïdors d'Internet assignen una mateixa adreça IP a més d'una persona. En aquest cas, tots els clics fets des d'una mateixa adreça IP no representen un únic usuari fent més d'un clic a l'anunci.

Usuaris únics, clics i conversions registrats amb valors decimals a la visualització Freqüència i abast.

Com que la freqüència estimada es basa en exemples de dades de grups, l'estimació d'usuaris únics, i dels clics que s'hi associen, no sempre és un nombre enter.

Dades afectades per l'horari d'estiu

La zona horària en què us trobeu determina l'hora que es mostra als informes i pot afectar altres opcions de configuració, com ara la segmentació. Les estadístiques de Google Ads sempre reflecteixen l'hora local de la zona horària que hàgiu triat per al compte.

Molts països fan un ajust anual en l'hora oficial per aprofitar les hores de llum durant els mesos d'estiu. Això s'anomena "horari d'estiu". Si la zona horària que heu configurat al compte canvia d'aquesta manera, la programació i les estadístiques del compte de Google Ads també s'ajustaran automàticament. El compte es tornarà a ajustar quan la zona horària torni a l'hora normal, al final de l'estiu.

Si ho voleu, podeu definir l'hora del meridià de Greenwich (GMT) com a hora del compte per a tot l'any, sense canvis a l'horari d'estiu. Aquesta selecció s'ha de fer durant el procés de registre del compte.

Per consultar la zona horària:

Nota: les instruccions de més avall formen part del disseny nou de l'experiència d'usuari de Google Ads. Per utilitzar el disseny anterior, feu clic a la icona "Aparença" i seleccioneu Utilitzeu el disseny anterior. Si feu servir la versió anterior de Google Ads, reviseu el Mapa de referència ràpida o bé feu servir la barra de cerca del tauler de navegació superior de Google Ads per trobar la pàgina que esteu cercant.
  1. Al compte de Google Ads, feu clic a la icona Administrador Admin Icon.
  2. Feu clic a Preferències.
  3. Veureu la vostra zona horària a la secció Zona horària.

Si teniu clar que voleu actualitzar la selecció de la zona horària, contacteu amb nosaltres per sol·licitar el canvi.

L'opció de restablir la zona horària només està disponible als comptes de gestor. Obteniu més informació sobre com podeu canviar l'opció de configuració de zona horària d'un compte de gestor.

La zona horària només es pot restablir una vegada; per tant, trieu amb cura la nova zona horària. Les sol·licituds per canviar zones horàries han de provenir d'un usuari administrador d'un compte de gestor, i només es pot canviar la zona horària cap a l'est, per exemple, de l'hora del meridià de Greenwich (GMT) a l'hora estàndard de l'Índia (IST). Si ja hem restablert la vostra zona horària una vegada a petició vostra, no la podrem tornar a canviar.
Retards a la Xarxa de Display de Google

Els anuncis tarden 12 hores a començar a publicar-se en campanyes de display noves. Pel que fa als canvis, la durada del retard pot variar, tot i que, en general, els canvis fets en campanyes de la Xarxa de Display tarden més a fer-se efectius que els canvis fets en campanyes de cerca.

Recordatori

Les dades de rendiment no sempre estan disponibles a l'instant i alguns informes només s'actualitzen un cop al dia. Obteniu més informació sobre com podeu determinar si les dades estan actualitzades.