Om apptillägg

Med apptillägg kan du länka till din mobil- eller surfplatteapp från dina textannonser. Besökarna klickar antingen på rubriken i annonsen om de vill komma till din webbplats eller på länken till din app. Apptillägg är ett utmärkt sätt att leda kunder till din webbplats och din app från en enda annons.

I den här artikeln beskriver vi hur apptilläggen fungerar och några av fördelarna med dem.

Innan du börjar

Om ditt mål i första hand är att få apphämtningar är annonser om appkampanjer (som enbart länkar till appar) troligen ett bättre alternativ.

Så fungerar det

Med apptillägg visas en länk till din app under din annons. Personer som klickar på länken kommer till appbeskrivningen i App Store (Google Play eller Apple App Store). När användarna klickar på annonsrubriken kommer de till din webbplats.

Främsta fördelarna med apptillägg

• Flexibilitet: Du kan lägga till apptillägg i konton, kampanjer och annonsgrupper.
  • Mer detaljerade rapporter: Du kan se hur många klick du fick på varje del av annonsen när ett apptillägg visades, till exempel klick på annonsens rubrik jämfört med klick på apptillägget. Dela upp statistiken efter kampanj, annonsgrupp eller annons.
  • ”Smart” identifiering av appbutik och enhet: Om du skapar ett tillägg för varje appbutik visar vi en länk till den butik som motsvarar kundens enhet. En person med en iOS-enhet ser alltså en länk till din app i Apple App Store. Dessutom visar vi den apptilläggslänk som motsvarar kundens enhetstyp. Om din app bara går att köra på surfplattor visar vi den inte för personer som använder en mobiltelefon.
  • Redigering på plats: Redigera ditt apptillägg utan att återställa dess resultatstatistik.

Tänk på att du bara kan visa ett enda apptillägg per textannons (till skillnad från webbplatslänkar där du kan lägga till flera länkar till olika sidor på din webbplats).Däremot kan du skapa flera apptillägg, ett för varje app eller appbutik.

Kontonivåer

Du kan lägga till apptillägg på konto-, kampanj-, annonsgrupps- eller annonsnivå. Om du skapar samtalstillägg på olika nivåer (konto, kampanj eller annonsgrupp) används den som är mest specifik. När du lägger till ett apptillägg i en annonsgrupp visas det i stället för dina apptillägg på kampanj- eller kontonivå. Tillägg på kampanjnivå åsidosätter på samma sätt tillägg på kontonivå.

Vad kostar apptillägg?

Apptilläggen kostar inget att lägga till och du betalar bara för klick. Klick på ett apptillägg i en annons kostar lika mycket som klick på rubriken i annonsen. Med andra ord betalar du lika mycket oavsett vilken länk besökaren klickade på i samma annons.