Over app-extensies

Met app-extensies kunt u een link naar uw mobiele of tablet-app toevoegen aan uw tekstadvertenties. Mensen kunnen op de advertentiekop of op de link naar uw app klikken om naar uw site te gaan. App-extensies zijn een uitstekende manier om vanuit een enkele advertentie toegang te bieden tot uw website en uw app.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe app-extensies werken en waarom ze zo nuttig zijn.

Voordat u begint

Als het uw hoofddoel is app-downloads te genereren, zijn advertenties voor app-promotie (met uitsluitend een link naar apps) misschien een betere optie voor u.

Hoe het werkt

Met app-extensies kunt u uw mobiele of tablet-app promoten door onder uw advertentie een link naar uw app weer te geven. Een klik op deze link stuurt gebruikers door naar de app-beschrijving in de app-store (Google Play of de Apple App Store). Een klik op de advertentiekop stuurt gebruikers nog steeds door naar uw website.

Belangrijke voordelen van app-extensies

• Flexibiliteit: u kunt app-extensies toevoegen aan accounts, campagnes en advertentiegroepen.
  • Gedetailleerde rapportage: u kunt zien hoeveel klikken u ontvangt voor elk deel van de advertentie bij weergave van een app-extensie, zoals klikken op de kop van uw advertentie vergeleken met klikken op de app-extensie. U kunt deze statistieken uitsplitsen per campagne, advertentiegroep of advertentie.
  • 'Slimme' detectie van app-store en apparaat: als u een extensie voor elke app-store maakt, tonen we de link voor de store die overeenkomt met het apparaat van de klant. Zo krijgt iemand met een iOS-apparaat de link van de Apple App Store te zien. Ook wordt de link voor de app-extensie aangepast aan het type apparaat van de klant. Als de app dus voor tablets bedoeld is, wordt de link voor de app-extensie niet getoond aan een klant die een mobiele telefoon gebruikt.
  • Rechtstreeks bewerken: u kunt uw app-extensie bewerken zonder dat u de prestatiestatistieken hoeft te resetten.

Anders dan bij sitelinks, waarmee u meerdere links naar verschillende pagina's van uw site kunt opnemen, kunt u per tekstadvertentie slechts één app-extensie weergeven.U kunt echter meerdere app-extensies maken: één voor elke app of voor elke app-store.

Accountniveaus

U kunt app-extensies toevoegen op account-, campagne-, advertentiegroep- of advertentieniveau. Als u oproepextensies maakt op verschillende niveaus (account, campagne of advertentiegroep), worden de meest specifieke extensies gebruikt. Als u een app-extensie toevoegt aan een advertentiegroep, wordt dus die extensie weergegeven in plaats van uw app-extensies op campagne- of accountniveau. Extensies op campagneniveau overschrijven op hun beurt die op accountniveau.

Wat app-extensies kosten

U kunt gratis app-extensies toevoegen en er worden alleen kosten in rekening gebracht voor klikken. Klikken op een app-extensie van een advertentie kosten hetzelfde als klikken op de kop van die advertentie. Met andere woorden: op welke link in dezelfde advertentie ook wordt geklikt, u wordt altijd hetzelfde bedrag in rekening gebracht.