Tips for å lage effektive videoannonser

Du kan velge blant flere videoannonseformater i Google Ads, og hvert av disse gir unike muligheter til å tiltrekke kunder med kreative budskap. Derfor er det viktig at du kjenner målgruppene dine og tenker over hvordan du kan nå frem til dem på best mulig måte. Vi gir deg noen tips om de grunnleggende delene av en videoannonse: innhold og tekst.

Engasjerende innhold er alltid viktig. Hvis du finner metoder for å lede trafikk til relaterte videoer som du også eier – eller innhold på nettstedet ditt som er spesielt relevant for videoannonsen din – kommer sannsynligvis de besøkende tilbake flere ganger.

Ettersom det finnes flere annonseformater, har vi delt inn forslagene til hvordan du kan lage effektive og relevante annonser, i følgende grupper:

• Videoannonser med kommentarspor
  • TrueView instream-videoannonser
  • Feedintegrerte videoannonser

Videoannonser med kommentarspor

Kommentarspor i Google Ads er en kostnadsfri og enkel løsning for å legge til en naturtro fortellerstemme av høy kvalitet i eksisterende videoer i ressursbiblioteket i Google Ads.

TrueView instream-videoannonser

Finjuster kampanjer med instream-videoannonser

Ved hjelp av in-stream-videoannonser kan du sette inn en annonse på begynnelsen av eller inne i annet videoinnhold. Denne metoden er et flott medium for merkevarebygging, men har ofte lavere konverteringsfrekvens enn andre nettbaserte formater. Her er noen forslag til hvordan du får mest mulig ut av kampanjene dine:

• Led trafikk fra annonsene dine til en YouTube-kanal eller et nettsted med mer videoinnhold. Hvis kunden fortsatt får presentert innhold i videoformat, oppnår du sannsynligvis økt deltakelse blant seerne.
  • Sørg for at landingssiden er relevant for innholdet i annonsen din. For YouTube-landingssider kan du vurdere å sende kundene til en side eller merkekanal som er merket med en Google Ads-remarketingkode, for å øke merkevareeksponeringen og visningsfrekvensen for budskapet ditt.
  • Bruk en tydelig handlingsfremmende oppfordring i annonsen, og velg farger og skrifttyper som passer til merkevaren din.
  • Ikke bruk søkeordmålretting for kampanjen din ettersom dette kan føre til kraftige begrensninger i antallet annonsevisninger.
Bruk kreativt innhold i instream-videoannonser

Videoen du lager for annonsen, må være engasjerende. Husk at du ikke har en tvungen målgruppe, ettersom seerne kan hoppe over videoer etter fem sekunder. Prøv disse tipsene for å holde på brukernes oppmerksomhet gjennom hele videoen:

• Lag korte og konsise videoer. Kom med hovedbudskapet tidlig i videoen, i tilfelle seerne stopper avspillingen før den er ferdig. Avspillingsfrekvensen reduseres betraktelig etter 45 sekunder.
  • Vær klar på hvilke produkter eller tjenester bedriften din tilbyr, ettersom videoen kan være den eneste måten du kan kommunisere med nettstedets brukere på.
  • Gi klar informasjon om hva kundene bør gjøre når de har sett på videoen. Dette kan for eksempel være å foreta et kjøp eller besøke et nettsted eller en nettbutikk.

Feedintegrerte videoannonser

Med feedintegrerte videoannonser kan du markedsføre merkevaren din, produktet ditt eller tjenesten du tilbyr, i YouTube-innhold som målgruppen din sannsynligvis kommer til å se.

Hva bør markedsføres?

Før du oppretter en kampanje, må du sørge for at du leser gjennom YouTube-retningslinjene for annonsering. Du bør bruke engasjerende innhold med virkelige historier. En video som bare er en reklame, vil sannsynligvis ikke gi fornøyde seere som kommer tilbake etter mer.

Annonsetekst
  • Unngå bruk av generelle temaer i annonseteksten – fokuser heller på hvorfor en person som ser promoteringen din, bør klikke på den for å se på det aktuelle innholdet. Eksempel: Hva slags språk brukes i en filmtrailer i forhold til en TV-reklame? Filmtrailere bruker spesielle titler (taglines) og skript som gjør at målgruppen blir interessert i en historie og ønsker å se mer. Prøv å få folk til å finne ut mer eller se mer av videoen, i stedet for å presse på med salg av et produkt eller en tjeneste.
  • Hvis du velger relevante søkeord og en relevant markedsføringstekst, kan dette være med på å få videoinnholdet vist for interesserte brukere til en rimelig pris. Det er lurt å teste forskjellige søkeord og markedsføringstekster for å nå målene dine.
  • Hvis du ønsker at folk skal utføre en handling, må dette være en handling som er mulig å utføre på YouTube, for eksempel «Abonner», «Se», «Spill inn en videorespons» eller «Kommenter».
  • Foreta markedsundersøkelser for å se hva folk mener om beslektet innhold. Se på kommentarer for lignende videoer og kanalsider.
  • Bruk YouTube Analytics for å se hvilke deler av videoene seerne blir mest engasjert av. På denne måten kan det bli enklere for deg å komme på flere forslag.
Videostillbilder

Når du oppretter en feedintegrert videoannonse, vises en rekke videostillbilder eller «miniatyrbilder» som du kan velge blant. Disse stillbildene er det første YouTube-brukerne ser før de klikker på promoteringen din. Velg stillbildet som fremhever innholdet ditt best. Du kan også prøve å samkjøre dette bildet med innholdet i reklameteksten eller søkeordene.

Hvis videoen for eksempel inneholder noen som surfer, velger du videostillbildet som faktisk viser dette. Når du oppretter reklameteksten og velger søkeordene, bør du nevne surfing. Dette betyr at du har en godt sammensatt promotering som virker fornuftig for alle som søker etter surferelaterte videoer, ser den tilhørende promoteringen og klikker på den for å se surfevideoen din.

Link til beslektet innhold