Lag nye annonsegrupper

Det er enkelt å organisere og målrette annonsene dine ved å lage en annonsegruppe i en gitt Google Ads-kampanje. Du kan legge inn bud og organisere søkeord på annonsegruppenivå. I denne artikkelen finner du informasjon om hvordan du lager og endrer annonsegrupper.

Før du begynner

Du må lage en kampanje før du lager en annonsegruppe. Finn ut hvordan du lager kampanjer.

Veiledning

Nå administrerer de fleste av brukerne kontoen sin i den nye utgaven av Google Ads. Hvis du fremdeles bruker den forrige utgaven av AdWords, velger du «forrige» nedenfor. Finn ut mer

Slik lager du annonsegrupper

1. Logg på AdWords-kontoen din.
  2. Klikk på Kampanjer-fanen.
  3. Klikk på navnet på kampanjen der du ønsker å legge til en annonsegruppe, under Alle kampanjer.
  4. Klikk på Annonsegrupper-fanen.
  5. Klikk på knappen + Annonsegruppe.
  6. Følg fremgangsmåten på «Opprett annonsegruppe»-siden for å fullføre den nye annonsegruppen din (du får mulighet til å lage den første annonsen med tilhørende søkeord).
  7. Klikk på Lagre annonsegruppen.
New ad group

Når du har laget den nye annonsegruppen, kan du legge til flere annonser og søkeord. Dette gjør du ved å klikke på annonsegruppens navn og deretter klikke på Annonser- eller Søkeord-fanen.

Slik endrer du annonsegrupper

I tabellen på Annonsegrupper-fanen kan du endre en enkelt annonsegruppe ved å klikke på det tilhørende statusikonet eller budet i «Standard maks. CPC»-kolonnen. For å endre navnet på en annonsegruppe, klikk på blyantikonet du ser når du holder musepekeren ved siden av annonsegruppens navn. Hvis du i stedet klikker på annonsegruppens navn, havner du på Søkeord-fanen.

Keywords tab

For å endre flere annonsegrupper samtidig, merk av for én eller flere annonsegrupper for å slå på Endre-knappen (eller merk av for overskriftsraden for å velge alle annonsegruppene). Da kan du endre statusen, navnet og budet for de valgte annonsegruppene.