Om betalingsinnstillinger i Google Ads

Det er betalingsinnstillingene du har valgt, som styrer når du betaler for annonsene dine,. I Google Ads finnes det tre hovedinnstillinger for betaling i landet ditt: automatisk betaling, manuell innbetaling og månedlig fakturering.

• Automatisk betaling: Med denne innstillingen belaster Google Ads automatisk betalingsmåten du har valgt, etter at annonsene dine er publisert.

• Manuell innbetaling: Med denne innstillingen betaler du før annonsene dine publiseres. Kreditten fra innbetalingen din reduseres etter hvert som annonsene dine kjører og det påløper kostnader. Når betalingen er oppbrukt, vises ikke lenger annonsene dine.

• Månedlig fakturering: Med denne innstillingen innvilger Google deg en kredittgrense for annonseringskostnadene dine. Da registreres kostnadene dine fortløpende, og du mottar en månedlig faktura.

Hvilke betalingsinnstillinger som er tilgjengelige for kontoen din, avhenger av valutaen og faktureringslandet som er valgt for kontoen. Vær oppmerksom på at enkelte betalingsinnstillinger i noen tilfeller kan være midlertidig utilgjengelige mens Google Ads vurderer om kontoen din er kvalifisert til å bruke dem.​

I denne artikkelen ser vi nærmere på disse betalingsinnstillingene og hvordan de fungerer. Du finner mer informasjon om ulike betalingsmåter i artikkelen Legg til en ny betalingsmåte.

Automatisk betaling
Automatiske betalinger er ikke tilgjengelig for kontoer i Kina og Russland. Hvis du ikke ser dette alternativet i kontoen din, velger du i stedet manuelle innbetalinger.

Automatisk betaling er en betalingsinnstilling i Google Ads. Når du bruker dette alternativet, påløper det først annonseringskostnader, og deretter belastes disse kostnadene automatisk den primære betalingsmåten din.

Du oppgir faktureringsinformasjonen én gang, og deretter behandles innbetalingene automatisk. Dermed slipper du å bekymre deg for at kjøringen av annonsene stopper hvis du skulle glemme en innbetaling.

Når du belastes

For automatiske betalinger belaster vi deg for annonseringskostnadene dine 30 dager etter den siste automatiske belastningen, eller når kontoen når et forhåndsbestemt beløp, kjent som betalingsgrensen din – avhengig av hva som kommer først.

Scenario A: Betalingen din utløses før faktureringssyklusen på 30 dager er utløpt.

Scenario B: Betalingen utløses den dagen du når betalingsgrensen din. Betalingsgrensen din øker i løpet av den neste måneden.

Slik fungerer betalingsgrensen

Betalingsgrensen din starter på et fastsatt beløp. Hver gang du når betalingsgrensen før faktureringssyklusen på 30 dager er fullført, øker grensen inntil du har nådd den maksimale betalingsgrensen. Faktureringsgrensen varierer etter konto, land og valuta, og derfor anbefaler vi deg å logge på kontoen din for å sjekke hvor høy den nåværende grensen din er. Vær oppmerksom på at hvis det påløper kostnader for kontoen din i hurtig tempo, kan beløpet som faktureres, være noe høyere enn faktureringsgrensen.

Eksempel

Tenk deg at du begynner å bruke Google Ads-kontoen din 1. april, og at den innledende faktureringsgrensen er på 50 USD. Hvis du opparbeider deg kostnader på 49 USD i løpet av 30 dager, belastes du etter 30 dager, og grensen i den neste faktureringssyklusen er fortsatt på 50 USD.

Hvis du imidlertid opparbeider deg kostnader på 50 USD i løpet av faktureringssyklusen på 30 dager, skjer dette:

• Du belastes umiddelbart.
  • Faktureringsgrensen oppjusteres til det neste trinnet, for eksempel 200 USD.
  • En ny faktureringssyklus på 30 dager innledes umiddelbart.

Payment at Threshold

Eksempel

Tenk deg at annonsøren Erlend åpner en Google Ads-konto med en grense på 50 USD, og at det begynner å påløpe kostnader 1. oktober. Erlend blir da belastet på følgende måte, og betalingsgrensen endres som følger:

• Den 5. oktober når Erlend sin første betalingsgrense på 50 USD. På dette tidspunktet belaster vi ham for kostnadene (som kan være litt i overkant av betalingsgrensen hvis det raskt påløper kostnader for kontoen). Vi øker Erlends betalingsgrense til 200 USD. En ny faktureringssyklus innledes.
  • Den 25. oktober når Erlend sin nye betalingsgrense på 200 USD, og det gjør at Google Ads belaster ham for de påløpte kostnadene. Google øker da betalingsgrensen til 350 USD og starter en ny faktureringssyklus.
  • Den 18. november er det påløpt kostnader på over 350 USD i Erlends konto. Google fakturerer ham og øker betalingsgrensen hans til 500 USD.
  • Neste gang Erlend belastes, er 20. desember, hvilket er 30 dager etter forrige automatiske belastning. Hvis det hadde påløpt annonseringskostnader på 500 USD før 20. desember, ville vi foretatt en automatisk belastning tidligere.

Slik finner du betalingsgrensen din

Slik finner du ut hva betalingsgrensen din er:

1. Logg på Google Ads-kontoen din på https://ads.google.com.
  2. Klikk på verktøyikonet , og velg Faktureringssammendrag under Fakturering.
  3. Du finner betalingsgrensen din i «Saldoen din»-delen under fremdriftslinjen.

Du blir ikke varslet når betalingsgrensen øker, og derfor anbefaler vi deg å sjekke hvor høy grensen er.

Hvis du vil belastes sjeldnere eller mer om gangen, kan du se hvordan du endrer hvor ofte du belastes.

Tips

• Selv om du har valgt automatiske betalinger, kan du fortsatt legge inn manuelle innbetalinger. Midlene du i så fall setter inn, blir brukt til å dekke fremtidige klikk og fører til at neste automatiske belastning blir mindre. Du må imidlertid være oppmerksom på at du fortsatt belastes automatisk 30 dager etter forrige automatiske belastningen, uavhengig av kontosaldoen din.
  • Hvis du ønsker å redusere kostnadene som belastes den primære betalingsmåten, kan du foreta en manuell innbetaling ved hjelp av en annen betalingsmåte.
  • Vi anbefaler på det sterkeste at du konfigurerer en alternativ betalingsmåte for å unngå avbrudd i annonsevisningen på grunn av avviste innbetalinger. Hvis den primære betalingsmåten av en eller annen grunn ikke fungerer, belaster vi reservekredittkortet ditt for å sikre at annonsene dine fortsatt kjører.
Manuell innbetaling
Innstillingen for manuelle innbetalinger er ikke tilgjengelig i nye kontoer i landene oppført nedenfor. Hvis du ikke ser dette alternativet når du registrerer kontoen din, må du velge automatiske betalinger for å kunne fullføre kontoopprettelsen. I disse landene kan ikke kontoer flyttes over på manuelle innbetalinger.

Land
  • Nord-Amerika
    • Canada
    • USA
  • Sør-Amerika
    • Chile
  • Afrika
    • Sør-Afrika
  • Europa
    • Østerrike
    • Belgia
    • Tsjekkia
    • Danmark
    • Finland
    • Frankrike
    • Tyskland
    • Hellas
    • Irland
    • Italia
    • Luxemburg
    • Nederland
    • Norge
    • Portugal
    • Polen
    • Spania
    • Sverige
    • Sveits
    • Storbritannia
  • Midtøsten
    • Israel
    • Saudi-Arabia
    • De forente arabiske emirater
  • Asia og Stillehavsregionen
    • Australia
    • Hongkong
    • Japan
    • Malaysia
    • New Zealand
    • Singapore

Manuell innbetaling er en betalingsinnstilling i Google Ads som gir deg muligheten til å betale før annonsene dine publiseres. Slik fungerer det:

1. Legg inn en betaling til Google Ads.
  2. Annonsene dine publiseres nesten umiddelbart etter at vi har mottatt innbetalingen.
  3. Det påløper kostnader, og disse trekkes fra innbetalingen.

Annonsene publiseres så lenge du har nok penger på kontoen til å betale for annonsene. Ikke glem å overføre midler til kontoen! Som hjelp sender vi deg en e-post når det er lite penger igjen på kontoen din (omtrent en ukes budsjett), og enda en e-post når budsjettet er oppbrukt.

Månedlig fakturering

Med denne betalingsinnstillingen får du en kredittgrense fra Google for annonseringskostnadene dine. Du kan betale disse kostnadene ved hjelp av sjekk, bankoverføring eller en annen tilgjengelig betalingsmåte, avhengig av hvor du holder til.

Du kan kanskje bruke betalingsinnstillingen med månedlig fakturering hvis bedriften din oppfyller visse krav. Kravene er som følger:

• Bedriften må ha vært registrert som bedrift i minst ett år.

• Du må ha hatt en aktiv Google Ads-konto med god anseelse i minst ett år.

• Bedriftens forbruk har vært minst 5000 USD i måneden (beløpet varierer fra land til land) i minst tre av de siste tolv månedene.

Hvis bedriften oppfyller disse kravene, og du vil søke om månedlig fakturering, kan du kontakte oss

Det er betalingsinnstillingene du har valgt, som styrer når du betaler for annonsene dine,. I Google Ads finnes det to betalingsinnstillinger i landet ditt: manuell innbetaling og månedlig fakturering.

• Manuell innbetaling: Med denne innstillingen betaler du før annonsene dine publiseres. Kreditten fra innbetalingen din reduseres etter hvert som annonsene dine kjører og det påløper kostnader. Når betalingen er oppbrukt, vises ikke lenger annonsene dine.

• Månedlig fakturering: Med denne innstillingen innvilger Google deg en kredittgrense for annonseringskostnadene dine. Da registreres kostnadene dine fortløpende, og du mottar en månedlig faktura.

Hvilke betalingsinnstillinger som er tilgjengelige for kontoen din, avhenger av valutaen og faktureringslandet som er valgt for kontoen. Vær oppmerksom på at enkelte betalingsinnstillinger i noen tilfeller kan være midlertidig utilgjengelige mens Google Ads vurderer om kontoen din er kvalifisert til å bruke dem.​

I denne artikkelen ser vi nærmere på disse betalingsinnstillingene og hvordan de fungerer. Du finner mer informasjon om ulike betalingsmåter i artikkelen Legg til en ny betalingsmåte.

Manuell innbetaling
Innstillingen for manuelle innbetalinger er ikke tilgjengelig i nye kontoer i landene oppført nedenfor. Hvis du ikke ser dette alternativet når du registrerer kontoen din, må du velge automatiske betalinger for å kunne fullføre kontoopprettelsen. I disse landene kan ikke kontoer flyttes over på manuelle innbetalinger.

Land
  • Nord-Amerika
    • Canada
    • USA
  • Sør-Amerika
    • Chile
  • Afrika
    • Sør-Afrika
  • Europa
    • Østerrike
    • Belgia
    • Tsjekkia
    • Danmark
    • Finland
    • Frankrike
    • Tyskland
    • Hellas
    • Irland
    • Italia
    • Luxemburg
    • Nederland
    • Norge
    • Portugal
    • Polen
    • Spania
    • Sverige
    • Sveits
    • Storbritannia
  • Midtøsten
    • Israel
    • Saudi-Arabia
    • De forente arabiske emirater
  • Asia og Stillehavsregionen
    • Australia
    • Hongkong
    • Japan
    • Malaysia
    • New Zealand
    • Singapore

Manuell innbetaling er en betalingsinnstilling i Google Ads som gir deg muligheten til å betale før annonsene dine publiseres. Slik fungerer det:

1. Legg inn en betaling til Google Ads.
  2. Annonsene dine publiseres nesten umiddelbart etter at vi har mottatt innbetalingen.
  3. Det påløper kostnader, og disse trekkes fra innbetalingen.

Annonsene publiseres så lenge du har nok penger på kontoen til å betale for annonsene. Ikke glem å overføre midler til kontoen! Som hjelp sender vi deg en e-post når det er lite penger igjen på kontoen din (omtrent en ukes budsjett), og enda en e-post når budsjettet er oppbrukt.

Månedlig fakturering

Med denne betalingsinnstillingen får du en kredittgrense fra Google for annonseringskostnadene dine. Du kan betale disse kostnadene ved hjelp av sjekk, bankoverføring eller en annen tilgjengelig betalingsmåte, avhengig av hvor du holder til.

Du kan kanskje bruke betalingsinnstillingen med månedlig fakturering hvis bedriften din oppfyller visse krav. Kravene er som følger:

• Bedriften må ha vært registrert som bedrift i minst ett år.

• Du må ha hatt en aktiv Google Ads-konto med god anseelse i minst ett år.

• Bedriftens forbruk har vært minst 5000 USD i måneden (beløpet varierer fra land til land) i minst tre av de siste tolv månedene.

Hvis bedriften oppfyller disse kravene, og du vil søke om månedlig fakturering, kan du kontakte oss

Det er betalingsinnstillingene du har valgt, som styrer når du betaler for annonsene dine,. I Google Ads finnes det to betalingsinnstillinger i landet ditt: automatisk innbetaling og månedlig fakturering.

• Automatisk betaling: Med denne innstillingen belaster Google Ads automatisk betalingsmåten du har valgt, etter at annonsene dine er publisert.

• Månedlig fakturering: Med denne innstillingen innvilger Google deg en kredittgrense for annonseringskostnadene dine. Da registreres kostnadene dine fortløpende, og du mottar en månedlig faktura.

Hvilke betalingsinnstillinger som er tilgjengelige for kontoen din, avhenger av valutaen og faktureringslandet som er valgt for kontoen. Vær oppmerksom på at enkelte betalingsinnstillinger i noen tilfeller kan være midlertidig utilgjengelige mens Google Ads vurderer om kontoen din er kvalifisert til å bruke dem.​

I denne artikkelen ser vi nærmere på disse betalingsinnstillingene og hvordan de fungerer. Du finner mer informasjon om ulike betalingsmåter i artikkelen Legg til en ny betalingsmåte.

Automatisk betaling
Automatiske betalinger er ikke tilgjengelig for kontoer i Kina og Russland. Hvis du ikke ser dette alternativet i kontoen din, velger du i stedet manuelle innbetalinger.

Automatisk betaling er en betalingsinnstilling i Google Ads. Når du bruker dette alternativet, påløper det først annonseringskostnader, og deretter belastes disse kostnadene automatisk den primære betalingsmåten din.

Du oppgir faktureringsinformasjonen én gang, og deretter behandles innbetalingene automatisk. Dermed slipper du å bekymre deg for at kjøringen av annonsene stopper hvis du skulle glemme en innbetaling.

Når du belastes

For automatiske betalinger belaster vi deg for annonseringskostnadene dine 30 dager etter den siste automatiske belastningen, eller når kontoen når et forhåndsbestemt beløp, kjent som betalingsgrensen din – avhengig av hva som kommer først.

Slik fungerer betalingsgrensen

Betalingsgrensen din starter på et fastsatt beløp. Hver gang du når betalingsgrensen før faktureringssyklusen på 30 dager er fullført, øker grensen inntil du har nådd den maksimale betalingsgrensen. Faktureringsgrensen varierer etter konto, land og valuta, og derfor anbefaler vi deg å logge på kontoen din for å sjekke hvor høy den nåværende grensen din er. Vær oppmerksom på at hvis det påløper kostnader for kontoen din i hurtig tempo, kan beløpet som faktureres, være noe høyere enn faktureringsgrensen.

Eksempel

Tenk deg at du begynner å bruke Google Ads-kontoen din 1. april, og at den innledende faktureringsgrensen er på 50 USD. Hvis du opparbeider deg kostnader på 49 USD i løpet av 30 dager, belastes du etter 30 dager, og grensen i den neste faktureringssyklusen er fortsatt på 50 USD.

Hvis du imidlertid opparbeider deg kostnader på 50 USD i løpet av faktureringssyklusen på 30 dager, skjer dette:

• Du belastes umiddelbart.
  • Faktureringsgrensen oppjusteres til det neste trinnet, for eksempel 200 USD.
  • En ny faktureringssyklus på 30 dager innledes umiddelbart.

Payment at Threshold

Eksempel

Tenk deg at annonsøren Erlend åpner en Google Ads-konto med en grense på 50 USD, og at det begynner å påløpe kostnader 1. oktober. Erlend blir da belastet på følgende måte, og betalingsgrensen endres som følger:

• Den 5. oktober når Erlend sin første betalingsgrense på 50 USD. På dette tidspunktet belaster vi ham for kostnadene (som kan være litt i overkant av betalingsgrensen hvis det raskt påløper kostnader for kontoen). Vi øker Erlends betalingsgrense til 200 USD. En ny faktureringssyklus innledes.
  • Den 25. oktober når Erlend sin nye betalingsgrense på 200 USD, og det gjør at Google Ads belaster ham for de påløpte kostnadene. Google øker da betalingsgrensen til 350 USD og starter en ny faktureringssyklus.
  • Den 18. november er det påløpt kostnader på over 350 USD i Erlends konto. Google fakturerer ham og øker betalingsgrensen hans til 500 USD.
  • Neste gang Erlend belastes, er 20. desember, hvilket er 30 dager etter forrige automatiske belastning. Hvis det hadde påløpt annonseringskostnader på 500 USD før 20. desember, ville vi foretatt en automatisk belastning tidligere.

Slik finner du betalingsgrensen din

Slik finner du ut hva betalingsgrensen din er:

1. Logg på Google Ads-kontoen din på https://ads.google.com.
  2. Klikk på verktøyikonet , og velg Faktureringssammendrag under Fakturering.
  3. Du finner betalingsgrensen din i «Saldoen din»-delen under fremdriftslinjen.

Du blir ikke varslet når betalingsgrensen øker, og derfor anbefaler vi deg å sjekke hvor høy grensen er.

Hvis du vil belastes sjeldnere eller mer om gangen, kan du se hvordan du endrer hvor ofte du belastes.

Tips

• Selv om du har valgt automatiske betalinger, kan du fortsatt legge inn manuelle innbetalinger. Midlene du i så fall setter inn, blir brukt til å dekke fremtidige klikk og fører til at neste automatiske belastning blir mindre. Du må imidlertid være oppmerksom på at du fortsatt belastes automatisk 30 dager etter forrige automatiske belastningen, uavhengig av kontosaldoen din.
  • Hvis du ønsker å redusere kostnadene som belastes den primære betalingsmåten, kan du foreta en manuell innbetaling ved hjelp av en annen betalingsmåte.
  • Vi anbefaler på det sterkeste at du konfigurerer en alternativ betalingsmåte for å unngå avbrudd i annonsevisningen på grunn av avviste innbetalinger. Hvis den primære betalingsmåten av en eller annen grunn ikke fungerer, belaster vi reservekredittkortet ditt for å sikre at annonsene dine fortsatt kjører.
Månedlig fakturering

Med denne betalingsinnstillingen får du en kredittgrense fra Google for annonseringskostnadene dine. Du kan betale disse kostnadene ved hjelp av sjekk, bankoverføring eller en annen tilgjengelig betalingsmåte, avhengig av hvor du holder til.

Du kan kanskje bruke betalingsinnstillingen med månedlig fakturering hvis bedriften din oppfyller visse krav. Kravene er som følger:

• Bedriften må ha vært registrert som bedrift i minst ett år.

• Du må ha hatt en aktiv Google Ads-konto med god anseelse i minst ett år.

• Bedriftens forbruk har vært minst 5000 USD i måneden (beløpet varierer fra land til land) i minst tre av de siste tolv månedene.

Hvis bedriften oppfyller disse kravene, og du vil søke om månedlig fakturering, kan du kontakte oss

Det er betalingsinnstillingene du har valgt, som styrer når du betaler for annonsene dine,. I Google Ads finnes det to betalingsinnstillinger i landet ditt: automatisk innbetaling og manuell innbetaling.

• Automatisk betaling: Med denne innstillingen belaster Google Ads automatisk betalingsmåten du har valgt, etter at annonsene dine er publisert.

• Manuell innbetaling: Med denne innstillingen betaler du før annonsene dine publiseres. Kreditten fra innbetalingen din reduseres etter hvert som annonsene dine kjører og det påløper kostnader. Når betalingen er oppbrukt, vises ikke lenger annonsene dine.

Hvilke betalingsinnstillinger som er tilgjengelige for kontoen din, avhenger av valutaen og faktureringslandet som er valgt for kontoen. Vær oppmerksom på at enkelte betalingsinnstillinger i noen tilfeller kan være midlertidig utilgjengelige mens Google Ads vurderer om kontoen din er kvalifisert til å bruke dem.​

I denne artikkelen ser vi nærmere på disse betalingsinnstillingene og hvordan de fungerer. Du finner mer informasjon om ulike betalingsmåter i artikkelen Legg til en ny betalingsmåte.

Automatisk betaling
Automatiske betalinger er ikke tilgjengelig for kontoer i Kina og Russland. Hvis du ikke ser dette alternativet i kontoen din, velger du i stedet manuelle innbetalinger.

Automatisk betaling er en betalingsinnstilling i Google Ads. Når du bruker dette alternativet, påløper det først annonseringskostnader, og deretter belastes disse kostnadene automatisk den primære betalingsmåten din.

Du oppgir faktureringsinformasjonen én gang, og deretter behandles innbetalingene automatisk. Dermed slipper du å bekymre deg for at kjøringen av annonsene stopper hvis du skulle glemme en innbetaling.

Når du belastes

For automatiske betalinger belaster vi deg for annonseringskostnadene dine 30 dager etter den siste automatiske belastningen, eller når kontoen når et forhåndsbestemt beløp, kjent som betalingsgrensen din – avhengig av hva som kommer først.

Slik fungerer betalingsgrensen

Betalingsgrensen din starter på et fastsatt beløp. Hver gang du når betalingsgrensen før faktureringssyklusen på 30 dager er fullført, øker grensen inntil du har nådd den maksimale betalingsgrensen. Faktureringsgrensen varierer etter konto, land og valuta, og derfor anbefaler vi deg å logge på kontoen din for å sjekke hvor høy den nåværende grensen din er. Vær oppmerksom på at hvis det påløper kostnader for kontoen din i hurtig tempo, kan beløpet som faktureres, være noe høyere enn faktureringsgrensen.

Eksempel

Tenk deg at du begynner å bruke Google Ads-kontoen din 1. april, og at den innledende faktureringsgrensen er på 50 USD. Hvis du opparbeider deg kostnader på 49 USD i løpet av 30 dager, belastes du etter 30 dager, og grensen i den neste faktureringssyklusen er fortsatt på 50 USD.

Hvis du imidlertid opparbeider deg kostnader på 50 USD i løpet av faktureringssyklusen på 30 dager, skjer dette:

• Du belastes umiddelbart.
  • Faktureringsgrensen oppjusteres til det neste trinnet, for eksempel 200 USD.
  • En ny faktureringssyklus på 30 dager innledes umiddelbart.

Payment at Threshold

Eksempel

Tenk deg at annonsøren Erlend åpner en Google Ads-konto med en grense på 50 USD, og at det begynner å påløpe kostnader 1. oktober. Erlend blir da belastet på følgende måte, og betalingsgrensen endres som følger:

• Den 5. oktober når Erlend sin første betalingsgrense på 50 USD. På dette tidspunktet belaster vi ham for kostnadene (som kan være litt i overkant av betalingsgrensen hvis det raskt påløper kostnader for kontoen). Vi øker Erlends betalingsgrense til 200 USD. En ny faktureringssyklus innledes.
  • Den 25. oktober når Erlend sin nye betalingsgrense på 200 USD, og det gjør at Google Ads belaster ham for de påløpte kostnadene. Google øker da betalingsgrensen til 350 USD og starter en ny faktureringssyklus.
  • Den 18. november er det påløpt kostnader på over 350 USD i Erlends konto. Google fakturerer ham og øker betalingsgrensen hans til 500 USD.
  • Neste gang Erlend belastes, er 20. desember, hvilket er 30 dager etter forrige automatiske belastning. Hvis det hadde påløpt annonseringskostnader på 500 USD før 20. desember, ville vi foretatt en automatisk belastning tidligere.

Slik finner du betalingsgrensen din

Slik finner du ut hva betalingsgrensen din er:

1. Logg på Google Ads-kontoen din på https://ads.google.com.
  2. Klikk på verktøyikonet , og velg Faktureringssammendrag under Fakturering.
  3. Du finner betalingsgrensen din i «Saldoen din»-delen under fremdriftslinjen.

Du blir ikke varslet når betalingsgrensen øker, og derfor anbefaler vi deg å sjekke hvor høy grensen er.

Hvis du vil belastes sjeldnere eller mer om gangen, kan du se hvordan du endrer hvor ofte du belastes.

Tips

• Selv om du har valgt automatiske betalinger, kan du fortsatt legge inn manuelle innbetalinger. Midlene du i så fall setter inn, blir brukt til å dekke fremtidige klikk og fører til at neste automatiske belastning blir mindre. Du må imidlertid være oppmerksom på at du fortsatt belastes automatisk 30 dager etter forrige automatiske belastningen, uavhengig av kontosaldoen din.
  • Hvis du ønsker å redusere kostnadene som belastes den primære betalingsmåten, kan du foreta en manuell innbetaling ved hjelp av en annen betalingsmåte.
  • Vi anbefaler på det sterkeste at du konfigurerer en alternativ betalingsmåte for å unngå avbrudd i annonsevisningen på grunn av avviste innbetalinger. Hvis den primære betalingsmåten av en eller annen grunn ikke fungerer, belaster vi reservekredittkortet ditt for å sikre at annonsene dine fortsatt kjører.
Manuell innbetaling
Innstillingen for manuelle innbetalinger er ikke tilgjengelig i nye kontoer i landene oppført nedenfor. Hvis du ikke ser dette alternativet når du registrerer kontoen din, må du velge automatiske betalinger for å kunne fullføre kontoopprettelsen. I disse landene kan ikke kontoer flyttes over på manuelle innbetalinger.

Land
  • Nord-Amerika
    • Canada
    • USA
  • Sør-Amerika
    • Chile
  • Afrika
    • Sør-Afrika
  • Europa
    • Østerrike
    • Belgia
    • Tsjekkia
    • Danmark
    • Finland
    • Frankrike
    • Tyskland
    • Hellas
    • Irland
    • Italia
    • Luxemburg
    • Nederland
    • Norge
    • Portugal
    • Polen
    • Spania
    • Sverige
    • Sveits
    • Storbritannia
  • Midtøsten
    • Israel
    • Saudi-Arabia
    • De forente arabiske emirater
  • Asia og Stillehavsregionen
    • Australia
    • Hongkong
    • Japan
    • Malaysia
    • New Zealand
    • Singapore

Manuell innbetaling er en betalingsinnstilling i Google Ads som gir deg muligheten til å betale før annonsene dine publiseres. Slik fungerer det:

1. Legg inn en betaling til Google Ads.
  2. Annonsene dine publiseres nesten umiddelbart etter at vi har mottatt innbetalingen.
  3. Det påløper kostnader, og disse trekkes fra innbetalingen.

Annonsene publiseres så lenge du har nok penger på kontoen til å betale for annonsene. Ikke glem å overføre midler til kontoen! Som hjelp sender vi deg en e-post når det er lite penger igjen på kontoen din (omtrent en ukes budsjett), og enda en e-post når budsjettet er oppbrukt.

Med Google Ads belastes du automatisk etter at annonsene dine vises (automatiske betalinger). I enkelte land kan du imidlertid legge inn betalinger før annonsene vises (manuelle innbetalinger). Dette velger du selv når du oppretter en konto, og du kan ikke endre innstillingen etter dette.

Automatisk betaling

Automatisk betaling er en betalingsinnstilling i Google Ads. Når du bruker dette alternativet, påløper det først annonseringskostnader, og deretter belastes disse kostnadene automatisk den primære betalingsmåten din.

Du oppgir faktureringsinformasjonen én gang, og deretter behandles innbetalingene automatisk. Dermed slipper du å bekymre deg for at kjøringen av annonsene stopper hvis du skulle glemme en innbetaling.

Når du belastes

For automatiske betalinger belaster vi deg for annonseringskostnadene dine 30 dager etter den siste automatiske belastningen, eller når kontoen når et forhåndsbestemt beløp, kjent som betalingsgrensen din – avhengig av hva som kommer først.

Slik fungerer betalingsgrensen

Betalingsgrensen din starter på et fastsatt beløp. Hver gang du når betalingsgrensen før faktureringssyklusen på 30 dager er fullført, øker grensen inntil du har nådd den maksimale betalingsgrensen. Faktureringsgrensen varierer etter konto, land og valuta, og derfor anbefaler vi deg å logge på kontoen din for å sjekke hvor høy den nåværende grensen din er. Vær oppmerksom på at hvis det påløper kostnader for kontoen din i hurtig tempo, kan beløpet som faktureres, være noe høyere enn faktureringsgrensen.

Eksempel

Tenk deg at du begynner å bruke Google Ads-kontoen din 1. april, og at den innledende faktureringsgrensen er på 50 USD. Hvis du opparbeider deg kostnader på 49 USD i løpet av 30 dager, belastes du etter 30 dager, og grensen i den neste faktureringssyklusen er fortsatt på 50 USD.

Hvis du imidlertid opparbeider deg kostnader på 50 USD i løpet av faktureringssyklusen på 30 dager, skjer dette:

• Du belastes umiddelbart.
  • Faktureringsgrensen oppjusteres til det neste trinnet, for eksempel 200 USD.
  • En ny månedlig faktureringssyklus starter umiddelbart.

Payment at Threshold

Eksempel

Tenk deg at annonsøren Erlend åpner en Google Ads-konto med en grense på 50 USD, og at det begynner å påløpe kostnader 1. oktober. Erlend blir da belastet på følgende måte, og betalingsgrensen endres som følger:

• Den 5. oktober når Erlend sin første betalingsgrense på 50 USD. På dette tidspunktet belaster vi ham for kostnadene (som kan være litt i overkant av betalingsgrensen hvis det raskt påløper kostnader for kontoen). Vi øker Erlends betalingsgrense til 200 USD. En ny faktureringssyklus innledes.
  • Den 25. oktober når Erlend sin nye betalingsgrense på 200 USD, og det gjør at Google Ads belaster ham for de påløpte kostnadene. Google øker da betalingsgrensen til 350 USD og starter en ny faktureringssyklus.
  • Den 18. november er det påløpt kostnader på over 350 USD i Erlends konto. Google fakturerer ham og øker betalingsgrensen hans til 500 USD.
  • Neste gang Erlend belastes, er 20. desember, hvilket er 30 dager etter forrige automatiske belastning. Hvis det hadde påløpt annonseringskostnader på 500 USD før 20. desember, ville vi foretatt en automatisk belastning tidligere.

Slik finner du betalingsgrensen din

Slik finner du ut hva betalingsgrensen din er:

1. Logg på Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på verktøyikonet , og velg Faktureringssammendrag under Fakturering.
  3. Du finner betalingsgrensen din i «Saldoen din»-delen under fremdriftslinjen.

Du blir ikke varslet når betalingsgrensen øker, og derfor anbefaler vi deg å sjekke hvor høy grensen er.

Hvis du vil belastes sjeldnere eller mer om gangen, kan du se hvordan du endrer hvor ofte du belastes.

Tips

• Selv om du har valgt automatiske betalinger, kan du fortsatt legge inn manuelle innbetalinger. Midlene du i så fall setter inn, blir brukt til å dekke fremtidige klikk og fører til at neste automatiske belastning blir mindre. Du må imidlertid være oppmerksom på at du fortsatt belastes automatisk 30 dager etter forrige automatiske belastningen, uavhengig av kontosaldoen din.
  • Hvis du ønsker å redusere kostnadene som belastes den primære betalingsmåten, kan du foreta en manuell innbetaling ved hjelp av en annen betalingsmåte.
  • Vi anbefaler på det sterkeste at du konfigurerer en alternativ betalingsmåte for å unngå avbrudd i annonsevisningen på grunn av avviste innbetalinger. Hvis den primære betalingsmåten av en eller annen grunn ikke fungerer, belaster vi reservekredittkortet ditt for å sikre at annonsene dine fortsatt kjører.
Manuell innbetaling

Manuell innbetaling er en betalingsinnstilling i Google Ads som gir deg muligheten til å betale før annonsene dine publiseres. Slik fungerer det:

1. Legg inn en betaling til Google Ads.
  2. Annonsene dine publiseres nesten umiddelbart etter at vi har mottatt innbetalingen.
  3. Det påløper kostnader, og disse trekkes fra innbetalingen.

Annonsene publiseres så lenge du har nok penger på kontoen til å betale for annonsene. Ikke glem å overføre midler til kontoen! Som hjelp sender vi deg en e-post når det er lite penger igjen på kontoen din (omtrent en ukes budsjett), og enda en e-post når budsjettet er oppbrukt.