Om YouTube-beregninger for annonser og avspillinger

I denne artikkelen beskriver vi YouTube-annonseberegninger du kan bruke til å analysere resultatene du får med videoannonsene dine. Du kan se ulike beregninger, for eksempel klikk, visninger, avspillinger og engasjement, samt typen målgruppe du retter deg mot.

Emnene i denne artikkelen:

Merk: Du kan laste opp videoer direkte til Google Ads for å bruke dem i videoannonser, men enkelte videoberegninger er bare tilgjengelige for videoinnhold som YouTube er vert for. Den anbefalte fremgangsmåten er at videoer du skal bruke i videokampanjer, ligger på YouTube, for da kan du måle resultatene gjennom flest mulig beregninger. Vi anbefaler også at du knytter sammen YouTube- og Google Ads-kontoen din, slik at opptjente handlinger og annen funksjonalitet blir tilgjengelige i kontoen.

Om grunnleggende videoberegninger

Hvordan seere samhandler med videoannonsene dine, kan du måle på flere måter. Hver beregning har sin egen fordel og kan brukes til å fastslå hvilke annonser som er mest effektive.

Ulike typer YouTube-videoberegninger

Finn ut mer om beregninger for YouTube-videoer, deriblant visninger, betalte visninger, organiske visninger, interaksjoner, engasjement, seerfrekvens, beregninger for hvor stor del av videoannonser som er spilt av, opptjente handlinger, synlighets- og Active View-beregninger samt beregninger for merkevareløft og visningsandel i Displaynettverket.

Vis alt

Visninger

Visninger viser kampanjens rekkevidde og hvor ofte seere blir vist miniatyrbildet i feeden, den innledende in-stream-delen av videoen eller avspillingen av Shorts-annonsen.

• Visninger av in-stream-annonser: Det telles en visning i denne beregningen når videoen blir avspilt før, underveis i eller etter at seerens organiske video blir avspilt.
  • Visninger av feedintegrerte annonser: Det telles en visning i denne beregningen når seeren ser på miniatyrbildet for videoen.
  • Visninger av YouTube Shorts-annonser: Det telles en visning i denne beregningen når avspillingen av videoen starter i Shorts-feeden, mellom avspillinger av organiske Shorts-videoer.

Betalte visninger viser hvor mange ganger seere ser på en større del av eller hele annonsen, utover bare visningen.

• Avspillinger av in-stream-annonser: Det telles en avspilling i denne beregningen når seeren ser på 30 sekunder av eller hele videoen, avhengig av hva som inntreffer først. Interaksjoner med annonsen kan også øke antallet registrerte avspillinger.
    • Dette telles for eksempel som en avspilling av en in-stream-annonse:
      • Seeren ser på en hel videoannonse som varer i 20 sekunder.
      • Seeren ser på 32 sekunder av en videoannonse på 40 sekunder.
      • Seeren klikker på en interaktiv reklamekomponent etter å ha sett på 18 sekunder av en annonse (med dette registreres både et klikk og en visning) som varer i 20 sekunder.
Merk: Når seeren klikker på reklamekomponenter i videoannonsen, for eksempel kort, logoer, bannere, miniatyrbilder eller handlingsfremmende oppfordringer, før det registreres en avspilling, telles et klikk og en avspilling.
  • Avspillinger av feedintegrerte videoannonser: Det telles en avspilling i denne beregningen når videosiden lastes inn etter at seeren klikker på miniatyrbildet og viderekobles til videosiden. Eksempler på tilfeller der avspillinger ikke registreres:
    • Avspillinger av in-stream-annonser (ikke bumperannonser): Hvis du laster opp en video som varer i under 10 sekunder, registreres det avspillinger i Google Ads, men ikke i YouTube Analytics eller i den offentlige tellingen av avspillinger på videosiden.
    • Avspillinger av bumperannonser og annonser som ikke kan hoppes over: Avspillinger telles verken i Google Ads eller på den eksterne videosiden. Du har ikke tilgang til dataene fra «Brukere som har sett annonsen min».
  • Avspillinger av YouTube Shorts-annonser: Det telles en avspilling i denne beregningen i følgende scenarioer:
    • For videoer på under 10 sekunder: Seerne ser på hele videoen eller klikker på knappen med den handlingsfremmende oppfordringen.
    • For videoer på over 10 sekunder: Seerne ser på over 10 sekunder av videoen eller klikker på knappen med en handlingsfremmende oppfordring.
    • Seeren klikker på knappen med den handlingsfremmende oppfordringen i en videoannonse.

Hva om en avspilling allerede er registrert når det registreres et klikk? Regnes det da som en ekstra avspilling?

Nei. I slike tilfeller registrerer vi bare et klikk, ikke noen andre avspilling.

Blir et klikk på det feedintegrerte miniatyrbildet registrert som et klikk?

Nei. Det registreres bare en ny avspilling etter at videosiden er lastet inn.

Hvorfor har de ulike rapporteringskildene mine registrert et ulikt antall avspillinger?

Det kan forventes visse forskjeller mellom antallet avspillinger som rapporteres i Google Ads, i YouTube Analytics og på den offentlige videosiden (som fylles ut via YouTube Analytics). Dette skyldes hovedsakelig forskjeller i hvor oppdaterte dataene fra de ulike kildene er (forskjellig «ferskhet» eller oppdateringsfrekvens), ulike grenser for nettsøppel og ulike kvalifiseringskrav for å registrere annonser i det offentlige antallet avspillinger, som inkluderer visning av in-stream-annonser (som ikke er bumperannonser), bumperannonser og annonser som ikke kan hoppes over. Finn ut mer om forskjellene mellom Google Analytics-data og data om YouTube-avspillinger.

Kan jeg fortsatt opprette målgruppelister over brukere som allerede har sett på videoene mine eller kanalen min, for formater som ikke øker antallet avspillinger?

Målgruppelister som er avhengige av avspillinger (f.eks. «Så på en video fra en kanal»), er ikke kompatible med formater som ikke øker antallet avspillinger (f.eks. bumperannonser, annonser som ikke kan hoppes over, og in-stream-annonser på under 11 sekunder). Du kan opprette listene i kontoen din, men det blir ikke lagt til noen brukere i dem siden disse brukerne ikke øker antallet avspillinger og dermed heller ikke blir lagt til i målgruppelistene.

Jeg så at avspillinger var rapportert (f.eks. 500 visninger), kom tilbake på et senere tidspunkt, og nå rapporteres det færre avspillinger (f.eks. 490 visninger). Hva skyldes dette?

Det kan ta opptil 30 dager å fullføre registreringen av ugyldig trafikk og gjennomføre oppdateringer. Det skyldes sannsynligvis at ugyldige avspillinger er fjernet fra rapporteringen. Merk at hvis avspillingene var tilknyttet betalte visninger, belastes du ikke for denne ugyldige trafikken. Henvis til fakturaer som en kilde til data om fakturerbare visninger. Finn ut mer om ugyldig trafikk.

Organiske visninger

Når en seer ser på en video uten noen forutgående forespørsler om dette, for eksempel i form av annonser, kalles det en organisk visning. Det registreres en avspilling når noen ser på videoen din. For å opprettholde nøyaktigheten av antallet avspillinger fjernes irregulære avspillinger (f.eks. nettsøppel) fra beregningene for den offentlige visningstellingen. YouTube fastslår brukerintensjonen ved bruk av algoritmer for å avgjøre om en ny avspilling skal registreres.

Organiske visninger har andre kriterier for hva som regnes som en avspilling, enn avspillinger av betalte annonser. Les om betalte visninger og forskjellene mellom avspillingsdata i Google Analytics og YouTube Analytics nedenfor.

Interaksjoner
I Interaksjoner-kolonnen gjenspeiles antallet engasjementer med videokampanjer. Engasjementer representerer den primære handlingen knyttet til et annonseformat. Finn ut mer om engasjementsrapportering.
I motsetning til avspillinger telles det et engasjement etter at seeren har sett på 10 sekunder av videoen. For videoer som varer i over 10 sekunder, gir antallet engasjementer et bilde av seere som har sett på mer enn en visning, men ikke en full visning (men seerne kan ha en full visning og telles som et engasjement). Finn ut mer om konverteringer via avspilling med deltakelse.
Med interaksjoner kan du sammenligne verdien av og resultatene du oppnår med søke-, video- og bannerkampanjer. Du kan for eksempel bruke interaksjoner til å sammenligne verdien av søkeklikk med videoavspillinger. Under interaksjoner slås rapporteringen for de ulike kampanjetypene sammen, så du kan danne deg et mer helhetlig bilde.
Du finner mer informasjon om dette i Engasjementer-delen nedenfor.
Engasjementer
Før du begynner, bør du lese gjennom Interaksjoner-delen ovenfor for å ha bakgrunnsinformasjonen du trenger.
For videoer som varer i over 10 sekunder, gir antallet engasjementer et bilde av hvor mange prosent av seerne som engasjerer seg utover bare visningen (eller som bruker «Hopp over»-knappen), men som ikke nødvendigvis fullfører en full visning. I tabellen nedenfor ser du formatene og kriteriene for samt annen informasjon om engasjementer:

Format

Engasjementskriterier

Kan antallet avspillinger øke?

Hvordan rapporteres klikk?

In-stream-annonser og videoannonser for apper

Video på under 10 sekunder: Seerne ser hele videoen eller klikker på annonsen.

Video på over 10 sekunder: Seerne ser på over 10 sekunder av videoen eller klikker på annonsen.

Ja, hvis avspillingskriteriene er oppfylt.

Video på under 10 sekunder: Det telles et klikk og et engasjement. Antallet avspillinger i Google Ads, men ikke i den offentlige avspillingstellingen.

Video på over 10 sekunder: Det telles et klikk, en avspilling og et engasjement.

Feedintegrerte videoannonser

Seerne ser på 10 sekunder av videoannonsen når lyden er kuttet, eller klikker på miniatyrbildet for å se hele videoen på videosiden (klikket regnes som en avspilling, men blir ikke rapportert som et klikk).

Ja, hvis avspillingskriteriene er oppfylt.

I dette scenariet viser ikke klikket til «klikket» på miniatyrbildet som førte seeren til videosiden. I stedet telles klikket automatisk som en avspilling og et engasjement når seeren er på videosiden, og det klikket rapporteres i tillegg til avspillingen og engasjementet som allerede er rapportert.

Bumperannonser og in-stream-annonser som ikke kan hoppes over

Seerne må klikke på annonsen.

Nei, selv om det finnes et klikk.

Klikk telles, men ikke engasjementer.

YouTube Shorts-annonser

Videoer på under 10 sekunder: Seerne ser hele videoen eller klikker på knappen med den handlingsfremmende oppfordringen.

Videoer på over 10 sekunder: Seerne ser over 10 sekunder av videoen eller klikker på knappen med den handlingsfremmende oppfordringen.

Ja, hvis avspillingskriteriene er oppfylt.

Klikk telles som et klikk, en avspilling og et engasjement.

Merk: Hvis seeren setter videoen på pause, telles det ikke som et klikk.

• Avspilling med deltakelse (også kalt «engasjement»): Denne beregningen, som ikke er tilgjengelig i Google Ads, viser til engasjement som registreres i «Interaksjoner»-kolonnen når noen ser på en videokampanje.
  • Engasjementsandel: Engasjementsandelen ble opprinnelig beregnet som antallet ganger folk samhandlet med annonsen din, delt på antallet ganger annonsen ble vist. Men vi har kommet frem til at beregningen er mer kompleks enn den tidligere definisjonen, som var «engasjementsandel = antall engasjementer / antall visninger», som følge av de ulike annonseformatene som kjøres via videohandlingskampanjer. Nå jobber derfor jobber produktteamet vårt med å tydeliggjøre dette i den fremtidige rapporteringen.
Seerfrekvens (tidligere kalt avspillingsfrekvens eller VTR)
Ut fra seerfrekvensen kan du se hvor mange prosent av visningene som resulterte i en avspilling. Den er et mål på hvor tiltalende annonsen din er, og bidrar til at du får svar på spørsmålet «Av alle gangene folk har sett annonsen din, hvor mange prosent ble talt som en avspilling?». En lav seerfrekvens kan tyde på at den innledende delen av reklamen ikke var overbevisende nok. Finn ut mer om dette i veiledningen i hvordan du oppretter effektive reklamer på YouTube.
Seerfrekvens = antall avspillinger / antall visninger
Merk: Seerfrekvens er også tilgjengelig for in-stream-annonser, Shorts-annonser og feedintegrerte annonser. Rundt 10–15 % regnes som gjennomsnittet for in-stream-formatet i alle bransjer, men verdien kan variere betydelig. Selv om den strenge definisjonen av seerfrekvens er den samme i alle videoformatene, kan enkeltformater ha ulike kriterier for hva som anses som visninger eller avspillinger. Ha disse forskjellene i bakhodet når du sammenligner seerfrekvenser (se definisjonene av visninger og avspillinger ovenfor).
Høyeste kostnad per visning (maks. CPV)

Dette er budet du angir for kampanjen eller annonsegruppen din. Det bør være det høyeste beløpet du er villig til å betale for en avspilling under auksjonen.

Gjennomsnittlig kostnad per avspilling (gj.sn. CPV): Denne beregningen viser hvor mye du i gjennomsnitt betaler for en avspilling, og hvor effektive annonsene dine er, basert på avspillinger som et hovedmål i kampanjen. CPV har størst nytteverdi når den brukes til å sammenligne annonser, kampanjer og annonsegrupper (enkeltstående beregninger er ikke like nyttige). Deretter kan du avgjøre hvilke strategier som fungerer best ut fra budsjettet du har til rådighet.

Gjennomsnittlig kostnad per visning = kostnad / antall visninger

Hva er en god CPV?

«God» er et subjektivt mål. Gjennomsnittlig CPV varierer etter format, bransje, sesongvariasjoner og andre faktorer. Det beste referansemålet er de historiske kampanjedataene dine (f.eks. hvor kostnadseffektiv er annonsegruppe A sammenlignet med annonsegruppe B i kampanjen).

Hvorfor er gj.sn. CPV høyere enn maks. CPV?

Dette kan skyldes at du ser på en datoperiode der maks. CPV ble justert. For eksempel:

Dag 1–5 er maks. CPV på NOK 2.

Dag 6–10 er maks. CPV på NOK 1.

Hvis du sjekker maks. CPV på dag 10, skal maks. CPV i kontoen være NOK 1. Men hvis datoperioden omfatter dag 1–10, tar du med dag 1–5, hvor maks. CPV var høyere. Den gjennomsnittlige CPV-en som er rapportert, kan være høyere enn NOK 1 på de dagene da maksbudet var høyere. Kontroller endringsloggen, og filtrer etter budendringer for å se om en datoperiode overlapper med tidsrom der maks. CPV-en var redusert.
«Video spilt av til»-beregninger

I «video spilt av til»-beregninger registreres prosentandelen av brukere som så 25 %, 50 %, 75 % eller 100 % av videoen, ut fra seerne som startet videospilleren. Punktet der videospilleren startes, varierer mellom ulike formater, og in-stream-videoannonser spilles for eksempel automatisk av. For feedintegrerte annonser skjer dette når seeren kommer til videosiden etter å ha klikket på miniatyrbildet.

Kvartilsrapportering kan brukes sammen med de andre beregningene dine, for eksempel seerfrekvens og seerutvikling (i YouTube Analytics-dataene dine), for å kontrollere omtrent hvor i videoen brukerne faller fra. Hvis du ser en betydelig nedgang på enkelte punkter, kan du finne ut hva det er med annonsen som kan føre til dette (utenom den forventede atferden). Det er for eksempel vanlig med en bratt nedgang i antallet brukere etter 5 sekunders avspilling av in-stream-annonser, for da vises «Hopp over»-knappen til brukerne.

Her er et eksempel på beregningen for 25 %-kvartilet:

«Video spilt av til 25 %»-prosentandel = antallet brukere som fortsatt ser på videoen når 25 % av den er avspilt / antallet ganger videospilleren er startet

Slik fungerer det:

1. 10 brukere begynner å se på annonsen din på 20 sekunder.
  2. 5 brukere faller fra (de lukker nettleseren eller klikker seg videre til en annen video) etter 13 sekunder.
  3. 3 brukere faller fra etter 18 sekunder.
  4. 2 brukere ser på hele annonsen.

Slik blir kvartilene:

Kvartil

% avspilt

Forklaring av % avspilt

25 %:

100 %

100 % av de 10 brukerne ser fortsatt på videoen etter 5 sekunder

50 %:

100 %

100 % av de 10 brukerne ser fortsatt på videoen etter 10 sekunder

75 %:

50 %

50 % av de 10 brukerne ser fortsatt på videoen etter 15 sekunder

100 %:

20 %

20 % (2 av 10) av brukerne ser ferdig videoannonsen

Hvorfor samsvarer ikke antallet avspillinger eller seerfrekvensen med verdiene i kvartilrapporteringen min hvis jeg beregner verdiene manuelt?

Du kan ikke spore feedintegrerte annonseformater manuelt, og du kommer ikke frem til seerfrekvensen ved å dele «Video spilt av til 100 %»-verdien på antallet visninger. For feedintegrerte annonser må du være oppmerksom på at visninger ikke tilsvarer «når videospilleren startes».

Avspillinger telles også hvis noen har interaksjoner med videoen (f.eks. ved å klikke på visningsadressen eller eventuelle tilleggsbannere eller annonseelementer). Hvis noen ser bare 15 sekunder av en video på 20 sekunder og så klikker på visningsadressen for å gå til landingssiden, blir dette regnet som en avspilling, og seerfrekvensen øker. Ettersom brukeren ikke så på hele videoen, registreres dette ikke under «Video spilt av til 100 %».

Kvartilene er ikke like nøyaktige som mekanismen som øker antallet avspillinger. Hensikten med kvartilsrapporteringen er å vise deg hvor i videoen seerne faller fra. Du bør ikke bruke den til å bekrefte nøyaktigheten av beregningene for avspilling ettersom verdiene trolig ikke stemmer helt overens.

Opptjente handlinger

En opptjent handling omfatter opptjente avspillinger, liker, abonnenter, innhold som deles, og elementer som legges til i spillelister. Opptjente handlinger forekommer når noen ser på videoannonsen din og så – innen sju dager etter den innledende avspillingen – utfører en handling i en av de tilknyttede YouTube-kanalene du eier. Du belastes ikke for opptjente handlinger. Flere avspillinger fra den samme personen telles som én opptjent avspilling.

Merk: Det telles en opptjent avspilling for hver unike video som blir spilt av. Hvis den samme personen ser den samme videoen flere ganger, telles bare én opptjent avspilling.

Opptjente handlinger gir et godt bilde av merverdien du har generert via kampanjen. Beregningen viser en sterk interesse for kanalen eller merkevaren og er også ofte en god indikasjon på en lønnsom kunde.

Merk: Opptjente handlinger kan skje i en hvilken som helst kanal tilknyttet kontoen din. Hvis for eksempel en seer ser på en annonse i kanal A som telles som en avspilling, og hen navigerer til kanal B og liker en video, teller den siste handlingen som en opptjent handling, såfremt kanal B også er tilknyttet Google Ads-kontoen.

Hvorfor har jeg ikke rapporter med beregningen opptjente avspillinger / opptjente abonnenter?

Hvis personlig tilpassede annonser er slått av i én eller flere av YouTube-kanalene som er knyttet sammen med en Google Ads-konto, blir det ikke rapportert om opptjente handlinger. Du må fjerne avmerkingen i denne avmerkingsboksen for å se rapportering om opptjente handlinger. For å endre alternativet må du logge på YouTube-kontoen din og navigere til YouTube Studio. Følg menybanen Innstillinger > Kanal > Avanserte innstillinger > nederst til venstre, og rull ned for å finne «Slå av interessebaserte annonser»-avmerkingsboksen.

Sørg for at det er merket av i Engasjement-avmerkingsboksen når du knytter YouTube-kontoen sammen med Google Ads-kontoen. Du kan bekrefte dette ved å gå til Google Ads-kontoen din og klikke på Verktøy og innstillinger > Tilknyttede kontoer > YouTube. I «Tillatelser»-kolonnen ser du et punkt for «Engasjement» hvis dette var slått på da kontoen ble tilknyttet.

Merk deg at hvis du slår av personlig tilpassede annonser i enkelte YouTube-kanaler og slår dem på i andre, ser du fortsatt rapporter om opptjente handlinger i de tilknyttede Google Ads-kontoene, men ikke hvilken kanal de opptjente handlingene kom fra.

Synlighet og Active View (tydeliggjøring)
Synlighet er knyttet til alle kampanjetyper og ikke forbeholdt videokampanjer. Annonser i Displaynettverket og videoannonser regnes som synlige når minst 50 % av annonseområdet vises henholdsvis i minst 1 sekund og minst 2 sekunder. Vi tar med denne beregningen her for å gjøre det enklere å skille den fra andre videorelaterte beregninger. Finn ut mer om hvordan du kan tolke synlighets- og Active View-beregningene som rapporteres.
Beregninger for visningsandel i Displaynettverket

Du kan sjekke visningsandelen for videoer ved å hente inn beregninger for visningsandel, ettersom YouTube er en del av Google Displaynettverk.

Med visningsandelen kan du få svar på spørsmålet «Hvor mye av beholdningen du har til rådighet, basert på innstillingene og målrettingen i kampanjen din, får du faktisk visninger i?». Med denne beregningene blir følgende enklere å forstå:

1. Hvis du har en visningsandel på under 100 %, innebærer det at du kan vise annonsene dine oftere ved å øke budet eller budsjettet ditt. For å finne ut om det er budet eller budsjettet som må heves, kan du sjekke kolonnene knyttet til tapt visningsandel.
  2. Hvis du har en visningsandel på 100 %, men ikke bruker opp hele budsjettet, kan du utvide målrettingen.
  3. Hvis du opplever svingninger i antall visninger, kan du sjekke «Tapt visningsandel i Displaynettverket (rangering)» (vi anbefaler segmentering per dag i rapporteringen). Hvis du ser en svingning på en dag trafikkmønsteret ble endret, betyr det trolig at konkurrentene dine la inn høyere bud, slik at du tapte auksjoner. Da må du øke budet ditt for å opprettholde konkurranseevnen og vinne auksjoner igjen.
Beregninger for merkevareløft
Merkevareløft er ikke tilgjengelig i alle kontoer. For at merkevareløft skal kunne slås på, må du være tilordnet en Google Ads-representant. Hvis du har en personlig representant, kan du be hen om å aktivere denne funksjonen. Finn ut hvordan du kan tolke statuser og beregninger for måling av påvirkning i Google Ads.

Beregninger du bør prioritere basert på kampanjemålene dine

Selv om mange beregninger rapporteres for flere kampanjetyper, er det visse beregninger du i større grad bør vektlegge når du evaluerer hvor skarpt du gjør det med kampanjen din, basert på kampanjemålene du har satt deg. Hvis du for eksempel kjører en kampanje med «Merkevarebevissthet og rekkevidde» som mål, kan det rapporteres om konverteringer, men det bør ikke være en viktig beregning når du skal vurdere hvor gode kampanjeresultatene er.

Slik fungerer beregninger for rekkevidde og merkevarebevissthet

Hvis du valgte «Merkevarebevissthet og rekkevidde» (eller sekvensering av videoannonser i «Produkt- eller merkevarevurdering») som kampanjemål når du konfigurerte kampanjen, bør du – i tillegg til Visninger, Unik rekkevidde og Gjennomsnittlig visningsfrekvens – fokusere på disse beregningene når du skal evaluere hvor godt du lykkes med kampanjen:

• Høyeste kostnad per tusen visninger (maks. CPM): Dette er budet du har angitt for kampanjen eller annonsegruppen. Budet skal representere det meste du er villig til å betale per 1000 visninger i auksjonen.
  • Gjennomsnittlig kostnad per tusen visninger (gj.sn. CPM): CPM viser hvor mye du i snitt betaler per 1000 visninger. Vær oppmerksom på at en god gj.sn. CPM varierer fra land til land, ettersom det finnes ulike minstekrav som må oppfylles for CPM-bud.

CPM = kostnad / (visninger/1000)

CPM viser hvor kostnadseffektive annonsene dine er, basert på visninger som hovedmål i kampanjen. CPM er nyttigst når den brukes til å sammenligne annonser, kampanjer og annonsegrupper (sammenlignet med enkeltstående beregninger, som ikke er like nyttige).

• «Alle visninger fra videosekvenser» (Alle visn. fra videosekv.): Dette er antallet visninger fra sekvenskampanjene med videoannonser kombinert med visninger fra andre kampanjer som har bidratt til fremdriften du har hatt med sekvenskampanjene. Ettersom seere går videre i videoannonsene i en sekvens uansett hvilken kampanje den aktuelle annonsen vises via, kan du i denne beregningen se hvilke kampanjer utenfor sekvenskampanjene som var et bidragende ledd til fremdrift i sekvensen. Dette kan bidra til at flere sekvenser fullføres, og lavere kostnader.

Seeren må ha sett minst én visning av en annonse i videosekvensen for at det skal registreres en visning utenfor sekvensen her. Vær oppmerksom på at denne beregningen også omfatter visninger fra Display & Video 360-kontoer som er knyttet sammen med Google Ads-kontoen din.

Slik fungerer beregningene «Salg», «Nettstedtrafikk» og «Potensielle salg»

Hvis du valgte «Salg», «Nettstedtrafikk» eller «Potensielle salg» som kampanjemål da du konfigurerte kampanjen, bør du fokusere på disse beregningene når du skal evaluere kampanjens lønnsomhet:

• Visningskonverteringer («Visningskonv.»): Slike konverteringer telles når brukere får se en visning av annonsen din (men dette verken telles som en avspilling eller et klikk), og deretter konverterer på nettstedet ditt innenfor konverteringsvinduet (konverteringsvinduets varighet avgjøres når konverteringen opprettes i kontoen).

I denne beregningen ekskluderes automatisk konverteringer fra folk som har samhandlet med noen av de andre annonsene dine. Visningskonverteringen tilskrives den siste visningen av en videoannonse.

Avspillinger som fører til konverteringer, registreres i Konverteringer-kolonnen, men ikke i Visningskonverteringer-kolonnen. Gjennom visningskonverteringer kan du se hva som skjer mellom toppen og bunnen av kjøpstrakten. Hvis du bare ser på konverteringer, kan du gå glipp av den innvirkningen annonsene hadde på brukere som konverterte etter bare en visning.

• Klikk og klikkfrekvens (CTR): Klikk, som forekommer når seeren klikker på en interaktiv reklamekomponent i annonsen din, og CTR (antall klikk / antall visninger) i videokampanjer bør som regel ikke prioriteres foran visninger eller avspillinger (hvis målet er oppmerksomhet) eller konverteringer (hvis målet er salg). Få klikk og en lav CTR er nokså normalt i videokampanjer sammenlignet med i søkekampanjer.

Klikk og CTR i videokampanjer er vanligvis ikke verdier du bør vektlegge når du skal fastslå hvor godt du lykkes med kampanjen. De kan være gode indikatorer på hvor godt du lykkes med å oppfordre brukerne til å gjøre noe etter at de har sett annonsene, men «avspillinger» er den primære beregningen som konverteringer i videokampanjer tilskrives (det kreves f.eks. ikke noe klikk for at kampanjen skal tilskrives en konvertering, men det kreves en avspilling).

• Konverteringer: I videokampanjer registreres konverteringer når det telles en visning av annonsen for en seer som deretter utfører en handling du har definert som lønnsom for bedriften din, enten det er et kjøp på nettet eller et anrop til bedriften din fra en mobiltelefon. Finn ut mer om konverteringssporing.

Hva med bumperannonser? De fører ikke til at antallet avspillinger økes, men kan de registreres i Konverteringer-kolonnen?

Ja, men bare hvis seeren klikket på annonsen. Hvis seeren klikker på en bumperannonse, blir det registrert et klikk, men ikke en avspilling. Hvis de så konverterer, telles det som en konvertering, ikke en visningskonvertering.
  • Konverteringer via avspilling med deltakelse: Det registreres slike konverteringer når seeren ikke klikker på videoannonsen din som kan hoppes over, men ser på minst 10 sekunder av den (kan hoppes over etter 5 sekunder) og så konverterer innenfor vinduet for konverteringer via avspilling med deltakelse. Du kan sjekke rapporteringen om konverteringer via avspilling med deltakelse i Google Ads ved å klikke på Segment > Velg Konverteringer > Annonsehendelsetype.
    Merk: Hvis seeren registreres med en avspilling og en avspilling med deltakelse (etter å ha sett på den samme videoen) og så konverterer, økes antallet registrerte konverteringer både i «Konverteringer»- og «Konverteringer via avspilling med deltakelse»-kolonnen.
    Video er et effektiv og appellerende format, men i motsetning til i andre annonseformater samhandler ikke seerne alltid med videoannonser mens de spilles av. Handlingene kommer gjerne senere, etter selve avspillingen. Med konverteringer via avspilling med deltakelse får du registrert annonsens verdi i form av andre aspekter enn klikk, på en måte som er i tråd med atferden til engasjerte seere på plattformen. Du kan se på dem som et «midtpunkt i den nedre delen av trakten» sammenlignet med «Visningskonverteringer» (øverst i trakten, fordi seeren bare ser en visning først) og «Konverteringer» (nederst i trakten, fordi brukeren først registreres med en avspilling).
  • Konverteringsfrekvens (KF): KF gir informasjon om hvor effektive annonsene dine er med tanke på å få brukere til å besøke nettstedet ditt og deretter utføre en konverteringshandling, etter at de registreres med en avspilling. Som med mange andre beregninger er en god KF-verdi veldig avhengig av den aktuelle annonsørbransjen.

KF = antall konverteringer / antall avspillinger

Om forskjellene mellom rapporteringsdata fra Google Ads og YouTube Analytics

Merk: Det er vanlig, og i noen tilfeller forventet, at dataene fra ulike rapporteringskilder ikke stemmer helt overens. Med informasjonen nedenfor kan du påse at du gjør presise sammenligninger og har realistiske forventninger til hva som er normalt (eller abnormalt), etter at du har bekreftet at sammenligningsgrunnlaget er godt.

I delen nedenfor kan du finne ut mer om følgende:

Google Ads

– YouTube Analytics

– den offentlige videosiden (også kalt det offentlige avspillingsantallet du ser under en video)

YouTube Analytics vs. den offentlige videosiden

Den offentlige videosiden fylles ut med data fra YouTube Analytics, så disse tallene skal være rimelig presise. For svært populære videoer som spilles av veldig mange ganger i løpet av kort tid, kan det finnes visse avvik om du ser på data fra dagens dato, men dette skal ikke være tilfellet om du ser på data fra 48–72 timer siden.

Selv om det kan forventes noe avvik mellom data fra ulike rapporteringskilder, kan forskjellene i tallene som rapporteres, ofte komme av at brukerne ser på et annonseformat som ikke registrerer avspillinger, eller at de sammenligner tall på feil grunnlag (at de faktisk sammenligner to ulike aspekter). Før du konkluderer med at eventuelle avvik du finner i rapporteringen, skyldes forventet varians mellom to ulike plattformer, anbefaler vi at du sjekker følgende:

• Kontroller at videolengden er over 10 sekunder (helst over 11 sekunder for å unngå problemer): Siden YouTube Analytics ikke sporer avspillinger av videoer som er 10 sekunder eller kortere (de rapporteres i Google Ads, men ikke i YouTube Analytics), fører dette til et avvik mellom de to plattformene hvis videoen varer i 10 sekunder eller mindre.
Videoer blir noe komprimert etter opplasting, så hvis videoen varer noen tideler mer enn 10 sekunder (f.eks. 10,2 sek), kan dette føre til at videolengden faller under 10 sekunder. Hvis du laster opp en video på minst 11 sekunder, kan du unngå dette. Merk deg at komprimeringen av videoer er minimal og ikke merkbar seere.
  • Bekreft at annonseformatet kan generere avspillinger: Som vi nevnte i delen om avspillinger i denne artikkelen, registreres det ikke avspillinger for alle annonseformater. Hvis 0 avspillinger er rapportert i Google Ads, kan dette være forventet. Finn ut mer om avspillinger.
  • Kontroller at du sammenligner det samme datasettet:
    • Sammenlign bare betalte visninger: I «Avspillinger»-rapporten i YouTube Analytics vises organiske visninger og betalte visninger, mens det bare vises betalte visninger i Google Ads. For å påse at du bare sammenligner betalte visninger fra de to kildene, må du bruke rapporten om trafikkilder i YouTube Analytics og bare se på raden for betalte visninger.
    • Sørg for at du sammenligner alle kampanjene videoen din inngår i: Tenk deg for eksempel at du sjekker antallet betalte visninger i rapporten om trafikkilder og ser at du har mottatt 1000 betalte visninger. I Google Ads rapporteres det derimot at kampanjen din bare har 500 betalte visninger. Dette kan komme av at den samme videoen brukes som en annonse i en annen kampanje i den samme Google Ads-kontoen eller en annen Google Ads-konto. Åpne de aktuelle kontoene for å sjekke om den samme videoen brukes også i andre kampanjer. I YouTube Analytics slås disse avspillingene sammen.
  • Unngå å sammenligne veldig ferske data:
    • Vent minst 72 timer, slik at YouTube Analytics-dataene oppdateres (fordi dataene som vises i trafikkildene, har en tidsforsinkelse på 48–72 timer). Hvis du sammenligner data fra de siste to til tre dagene i rapporten om trafikkilder, og du finner et avvik, kan det skyldes normale dataforsinkelser, og dataene oppdateres hvis du venter i et par dager. Data som rapporteres i Google Ads, er bare forsinket med et par timer.
    • YouTube Analytics-data rapporteres i tidssonen Pacific Standard Time (PST), mens Google Ads-data rapporteres i henhold til tidssonen som er angitt i kontoen. Hvis du ser på en eldre datoperiode, slipper du avvik som følge av ulike tidssoner.
  • Forventede avvik: Hvis du har bekreftet punktene over (videolengde, samme datakilde, ingen dataforsinkelse), men fortsatt ser avvik, kan dette som regel tilskrives et par kjente kilder til avvik i dataene fra disse to kildene:
    1. Hensikten med YouTube-annonsespilleren er å skape jevn avspilling av videoannonser, og hvert millisekund teller. I noen unike og spesifikke tilfeller kan overføring av informasjon om antallet avspillinger føre til forsinkelser, som spilleren prøver å unngå. For å unngå forsinkelser kan informasjonen om antallet avspillinger nå Google Ads, men den avbrytes før den når YouTube Analytics.
    2. Vi har ulike metoder for å fjerne avspillinger som anses som nettsøppel, fra de to systemene. Filtreringen av nettsøppel i Google Ads er generelt sett strengere siden du betaler per avspilling.

På grunn av dette er et avvik på 15–20 % å anse som et normalt avvik mellom de to rapporteringskildene. (Vi bruker formelen [(avspillinger i Google Ads – avspillinger i YouTube Analytics) / avspillinger i Google Ads] x 100 for å beregne den prosentvise endringen (også kalt avviket).)

Hvis du ser et avvik på over 20 %, kan du kontakte representanten du er tilordnet i Google Brukerstøtte (ideelt sett bør du kunne vise at du har bekreftet alle de ovenstående punktene først). I sjeldne tilfeller kan teamene våre identifisere en reell, direkte kilde til avviket og korrigere problemet, men hvis dette ikke er tilfellet, er dette nyttige eksempler som ingeniørteamene våre kan bruke for å forbedre systemene på lang sikt. Selv om YouTube Analytics er et merverdiskapende verktøy, vet vi hvor viktig det er for annonsører. Derfor jobber vi stadig med å gjøre rapporteringen mest mulig lik rapporteringen av avspillinger i Google Ads. Inntil videre kan du imidlertid forvente å se forskjeller i antallet avspillinger som rapporteres i disse to systemene. Du kan uansett være trygg på at beregningene som rapporteres i Google Ads, er nøyaktige.

Google Ads kontra den offentlige videosiden
Den offentlige videosiden fylles ut med data fra YouTube Analytics. Du kan sjekke hvorfor dataene fra Google Ads ikke stemmer overens med de fra den offentlige videosiden, ved å kjøre de samme kontrollene du ville ha kjørt for å kontrollere avvik mellom Google Ads og YouTube Analytics (som du finner i «Google Ads kontra YouTube Analytics»-delen ovenfor).

Link til relatert innhold