Om platslänkstillägg

Med platslänkstillägg kan du lägga till fler länkar i dina annonser. Webbplatslänkar kan leda till specifika sidor på din webbplats – dina öppettider, en viss produkt eller något helt annat. När personer klickar eller trycker på dina länkar kommer de direkt dit de vill.

Denna artikel innehåller en översikt över platslänkstillägg. Läs anvisningar om hur du lägger till platslänkstillägg.

Hur de visas

Webbplatslänkar visas på olika sätt beroende på enhet, position och andra faktorer. När en av dina annonser visas med ett platslänkstillägg på en dator innehåller annonsen minst två länkar, eftersom det krävs minst två webbplatslänkar för att en annons ska visas. Annonsen kan innehålla upp till sex länkar. Webbplatslänkarna kan visas på samma rad eller på två rader i annonsen.

När din annons visas på en surfplatta och mobil enhet kan den innehålla upp till åtta webbplatslänkar. Webbplatslänkarna visas roterande sida vid sida på en enstaka rad. Man kan svepa till vänster eller höger för att öppna de olika webbplatslänkarna. Om din annons visas på toppositionen kan webbplatslänkarna visas på en mer framträdande rad med en enda webbplatslänk på varje rad.

Webbplatslänkarna visas i annonser högst upp och längst ned i Googles sökresultat.

Så här kan en sökannons med platslänkstillägg se ut på en dator

Hennings bageri för hundar
Annons www.example.com
Handtillverkade hundkex och andra godsaker. Endast det bästa för din hund!

Så fungerar de

Webbplatslänkar kan läggas till på konto-, kampanj-, annonsgrupps- eller annonsnivå. Du anger länktexten (det som visas för användare) och webbadresserna (de sidor de klickar till).

I vissa fall kan Google komplettera webbplatslänkarna med dina beskrivningar av sidorna. Antingen lägger du till uppgifterna själv när du skapar eller redigerar webbplatslänkar, eller så används automatiskt information i ditt konto som har anknytning till enskilda webbplatslänkar – till exempel från olika annonser i ditt konto. När du visar mer information via webbplatslänkar blir dina annonser mer relevanta för potentiella kunder.

Fördelar

Detta är några av fördelarna med att lägga till webbplatslänkar i dina annonser:

• Uppdatera enkelt: Ändra länktext och webbadresser när du vill så att de alltid är aktuella med de senaste reakampanjerna eller specialerbjudandena. Du behöver inte skapa nya textannonser eller redigera dem för att inkludera webbplatslänkar.
  • Detaljerad information om klick: Ta reda på hur många klick din annons fick när den visades tillsammans med webbplatslänkar. Dela upp statistiken efter kampanj, annonsgrupp eller annons. Segmentera statistiken för att se hur många klick en enskild webbplatslänk fick i förhållande till en annan del av annonsen (exempelvis rubriken, andra webbplatslänkar eller ett annat tillägg).
  • Redigera platslänkstilläggen utan att förlora data: Redigera webbplatslänkar utan att nollställa resultatstatistiken.
  • Anpassade webbplatslänkar för mobila enheter: Skapa mobiloptimerade webbplatslänkar som visas på mobila enheter.
  • Schemalägg start- och slutdatum: Ange vilka datum, veckodagar eller tider på dygnet dina webbplatslänkar ska kunna visas.

Kostnaden för klick

Det kostar inget att lägga till webbplatslänkar. Du betalar bara för klick från personer som ser din annons. Ett klick på en webbplatslänk kostar lika mycket som ett klick på rubriken i samma annons. Med andra ord får du betala samma belopp oavsett vilken länk i en annons –målsidan eller en webbplatslänk – någon klickar på. Webbplatslänkar ger dina kunder fler möjligheter att klicka på och i annonsen, men du betalar inte för fler än två klick per annonsexponering. Om personen klickar på flera olika länkar i snabb följd medan annonsen visas hanteras detta som ett dubbelt eller ogiltigt klick som du inte betalar för.