Om platslänkstillägg

Om du vill lägga till fler länkar i dina annonser kan du skapa platslänkstillägg. Webbplatslänkar kan leda användarna till specifika sidor på din webbplats – dina öppettider, en viss produkt eller något helt annat. När någon klickar eller trycker på dina länkar kommer de direkt dit de vill.

I den här artikeln ger vi en översikt över platslänkstillägg. Läs anvisningar om hur du lägger till platslänkstillägg.

Hur de visas

Webbplatslänkar visas på olika sätt beroende på enhet, position och andra faktorer. När platslänkstillägget visas med en av dina annonser på en dator så innehåller annonsen minst två länkar, eftersom det krävs minst två webbplatslänkar för att en annons ska visas. Annonsen kan innehålla upp till sex länkar. Webbplatslänkarna kan visas på samma rad eller på två rader i annonsen.

Även när platslänkstillägget visas på en surfplatta eller mobil enhet måste den innehålla minst två webbplatslänkar för att annonsen ska kunna visas med minst två länkar. Annonsen kan innehålla upp till åtta länkar. Dessa webbplatslänkar visas sida vid sida på en enda rad i ett roterande format. Människor kan svepa till vänster eller höger för att besöka de olika webbplatslänkarna. Om din annons visas på toppositionen kan webbplatslänkarna visas på en mer framträdande rad med en enda webbplatslänk på varje rad.

Webbplatslänkarna visas i annonser högst upp och längst ned i Googles sökresultat.

Så här kan en sökannons med platslänkstillägg se ut på en dator

Hennings bageri för hundar
Annons www.example.com
Handtillverkade hundkex och andra godsaker. Endast det bästa för din hund!

Så fungerar de

Du kan lägga till webbplatslänkar på konto-, kampanj-, annonsgrupps- eller annonsnivå. Du anger länktexten (det som visas för användare) och webbadresserna (de sidor de klickar till).

I vissa fall kan Google komplettera webbplatslänkarna med dina beskrivningar av sidorna. Antingen lägger du till uppgifterna själv när du skapar eller redigerar webbplatslänkar, eller så använder vi automatiskt information i ditt konto som är kopplad till enskilda webbplatslänkar – till exempel från olika annonser i ditt konto. När du visar mer information via webbplatslänkar blir dina annonser mer relevanta för potentiella kunder.

Fördelar

Här följer några skäl till varför du ska lägga till webbplatslänkar i dina annonser:

• Uppdatera enkelt: Ändra länktext och webbadresser när du vill, så att de alltid är aktuella med den senaste rean eller de senaste specialerbjudandena. Du behöver inte skapa nya textannonser eller redigera dem när du vill ta med webbplatslänkar.
  • Detaljerad information om dina klick: Ta reda på hur många klick din annons fick när den visades tillsammans med webbplatslänkar. Dela upp statistiken efter kampanj, annonsgrupp eller annons. Segmentera statistiken för att se hur många klick en enskild webbplatslänk fick i förhållande till en annan del av annonsen (exempelvis rubriken, andra webbplatslänkar eller ett annat tillägg).
  • Redigera dina platslänkstillägg utan att förlora data: Redigera dina webbplatslänkar utan att nollställa din resultatstatistik.
  • Anpassade webbplatslänkar för mobil: Skapa mobiloptimerade webbplatslänkar som visas på mobila enheter.
  • Schemalägg start- och slutdatum: Ange vilka datum, veckodagar eller tider på dygnet som dina webbplatslänkar ska kunna visas.

Kostnaden för klick

Webbplatslänkar kostar inget att lägga till. Du betalar bara för klick från användare som ser din annons. Ett klick på en webbplatslänk kostar lika mycket som ett klick på rubriken i samma annons. Med andra ord får du betala samma belopp oavsett vilken länk i en annons –målsidan eller en webbplatslänk – någon klickar på. Webbplatslänkar ger dina kunder fler möjligheter att klicka på och i annonsen, men du betalar inte för fler än två klick per annonsvisning. Om besökaren snabbt klickar på flera olika länkar medan annonsen visas hanteras detta som ett dubbelt eller ogiltigt klick som du inte betalar för.