Om platslänkstillägg

Du kan lägga till fler länkar i dina annonser genom att skapa platslänkstillägg. Platslänkstilläggen leder till specifika sidor på din webbplats (till exempel en viss produkt eller dina öppettider). När personer klickar eller trycker på dina länkar kommer de direkt till det de vill veta eller köpa. I denna artikel beskriver vi hur platslänkstillägg fungerar och visas i kvalificerade kampanjer.

Anvisningar om hur du konfigurerar platslänkstillägg finns i Lägga till platslänkstillägg.

Fördelar

• Uppdatera enkelt: Ändra länktext och webbadresser när du vill så att de alltid är aktuella med de senaste reakampanjerna eller specialerbjudandena. Du behöver inte skapa nya annonser eller redigera dem för att inkludera webbplatslänkar.
  • Detaljerad information om klick: Ta reda på hur många klick din annons fick när den visades tillsammans med webbplatslänkar. Dela upp statistiken efter kampanj, annonsgrupp eller annons. Segmentera statistiken för att se antalet klick som skedde på den enskilda webbplatslänken jämfört med en annan del av annonsen (till exempel rubriken, andra webbplatslänkar eller ett annat tillägg).
  • Använd konverteringsspårning på målsidor: Ställ in konverteringsspårning för målsidorna som människor kommer till när de klickar på webbplatslänkarna under annonsen. Optimera dina målsidor för ”lätta” konverteringshändelser (till exempel ett webbplatsbesök eller ”lägg i kundvagnen”).
  • Redigera dina platslänkstillägg utan att förlora data: Redigera platslänkstilläggen utan att resultatstatistiken nollställs.
  • Anpassade webbplatslänkar för mobila enheter: Skapa mobiloptimerade webbplatslänkar som visas på mobila enheter.
  • Schemalägg start- och slutdatum: Ange vilka datum, veckodagar eller tider på dygnet dina webbplatslänkar ska kunna visas.

Så fungerar platslänkstillägg

Du kan lägga till platslänkstillägg på konto-, kampanj- eller annonsgruppsnivå. Du anger länktexten (det som visas för användare) och webbadresserna (sidorna de leder till).

I vissa fall kan Google komplettera webbplatslänkarna med dina beskrivningar av sidorna. Antingen lägger du till uppgifterna själv när du skapar eller redigerar webbplatslänkar eller så kan Google automatiskt använda information i ditt konto som har anknytning till enskilda webbplatslänkar (till exempel från olika annonser i ditt konto). När du visar mer information via webbplatslänkar blir dina annonser mer relevanta för potentiella kunder.

Om du skapar en webbplatslänk på en mer detaljerad nivå kommer den webbplatslänken alltid att prioriteras över platslänkstillägg på högre nivåer. Om du till exempel skapar webbplatslänkar för en annonsgrupp visas denna webbplatslänk som standard över webbplatslänkar på kampanjnivå. Det är viktigt att se till att en ny webbplatslänk är kopplad till rätt nivå för att den ska visas. Du kan även välja att inte visa webbplatslänkar för en annonsgrupp.

Tänk på att tillägg kan kopplas till alla annonsgrupper eller kampanjer, eller till hela kontot. Det betyder att ett tillägg kan ha flera kopplingar. Här kan du läsa mer för att ta reda på varför dina webbplatslänkar inte visas

Så visas platslänkstillägg

Platslänkstilläggen visas på olika sätt beroende på enhet, position och andra faktorer. Platslänkstillägg kan användas tillsammans med sökkampanjer och videokampanjer på YouTube.

Sökkampanjer

• Platslänkstilläggen visas i annonser högst upp och längst ned i Googles sökresultat.
  • Du behöver minst två platslänkstillägg för att webbplatslänkarna ska visas i annonsen. Antalet webbplatslänkar som kan visas varierar beroende på var användarna ser annonsen:
    • Dator: Annonsen kan innehålla upp till sex webbplatslänkar. Webbplatslänkarna kan visas på samma rad eller på två rader i annonsen.
    • Mobil enhet: Annonsen kan innehålla upp till åtta webbplatslänkar. Webbplatslänkarna visas roterande sida vid sida på en enstaka rad. Man kan svepa till vänster eller höger för att öppna de olika webbplatslänkarna. Om din annons visas på toppositionen kan webbplatslänkarna visas på en framträdande rad med en enda webbplatslänk på varje rad.

Exempel: Webbplatslänkar i en sökannons (dator)

Hennings bageri för hundar
Annons www.example.com
Handtillverkade hundkex och andra godsaker. Endast det bästa för din hund!

Videokampanjer

• Platslänkstillägg visas under kvalificerade annonser som spelas upp före, under eller efter en annan video på YouTube. Webbplatslänkar visas endast under kvalificerade annonser på mobila enheter.
  • Du behöver minst två platslänkstillägg för att webbplatslänkarna ska visas i annonsen.
  • Din annons kan innehålla upp till fyra webbplatslänkar. Användarna kan se och välja webbplatslänkarna medan de tittar på annonsen.

Obs! Webbplatslänkar visas inte i videokampanjer som körs hos Google videopartner.

Exempel: webbplatslänkar i en videoannons på YouTube (mobil enhet)

Kostnad

Sökkampanjer

Det kostar inget att lägga till platslänkstillägg. Du betalar bara för klick från användare som tittar på din annons. Ett klick på en webbplatslänk kostar lika mycket som ett klick på rubriken i samma annons. Med andra ord får du betala samma belopp oavsett vilken länk i en annons –målsidan eller en webbplatslänk – någon klickar på. Webbplatslänkar ger dina kunder fler möjligheter att klicka på och i annonsen, men du betalar inte för fler än två klick per annonsexponering. Om personen klickar på flera olika länkar i snabb följd medan annonsen visas hanteras detta som ett dubbelt eller ogiltigt klick som du inte betalar för.

Videokampanjer

Du debiteras för kostnaden per tusen exponeringar (CPM) från personer som tittar på din annons. Du betalar för var tusende visning av din annons. Om du lägger till webbplatslänkar i dina videokampanjer kan det minska kostnaden per åtgärd (CPA).