Om utvidelser for nettstedslinker

Hvis du vil legge til flere linker i annonsene dine, kan du opprette utvidelser for nettstedslinker. Med utvidelser for nettstedslinker kan du sende brukerne til bestemte sider på nettstedet ditt, for eksempel en spesifikk produktside eller siden med åpningstider. Hvis noen klikker eller trykker på linkene, kommer de direkte til det de vil kjøpe eller finne ut mer om. I denne artikkelen forklarer vi hvordan utvidelser for nettstedslinker fungerer og vises i kvalifiserte kampanjer.

Hvis du vil se en veiledning i hvordan du konfigurerer utvidelser for nettstedslinker, kan du se artikkelen Legg til utvidelser for nettstedslinker.

Fordeler

• Enkel oppdatering: Du kan endre linkteksten og nettadressene når du ønsker det, slik at annonsene forblir oppdaterte og gjenspeiler rabatter og spesialtilbud. Du trenger ikke å lage nye annonser eller endre dem for å ta med nettstedslinker.
  • Se detaljerte data om klikk: Finn ut hvor mange som klikket på annonsen din når det ble vist nettstedslinker. Del opp statistikken etter kampanje, annonsegruppe eller annonse. Segmentér statistikken for å se antallet klikk den enkelte nettstedslinken fikk, sammenlignet med en annen del av annonsen (f.eks. overskriften, andre nettstedslinker eller en annen utvidelse).
  • Bruk konverteringssporing for landingssider: Konfigurer konverteringssporing for landingssidene folk blir sendt til når de klikker på nettstedslinkene nedenfor annonsen. Du bør optimalisere landingssidene dine for «lette» konverteringshendelser (f.eks. nettstedbesøk eller når noen legger produkter i handlekurven).
  • Endre utvidelsene dine for nettstedslinker uten å miste data: Du kan endre utvidelsene dine for nettstedslinker uten å tilbakestille resultatstatistikken.
  • Egendefinerte nettstedslinker for mobil: Lag mobiloptimaliserte nettstedslinker som skal vises på mobilenheter.
  • Planlegg med start- og sluttdatoer: Spesifiser på hvilke datoer, ukedager eller tidspunkter nettstedslinkene dine skal kunne vises.

Slik fungerer utvidelser for nettstedslinker

Du kan legge til utvidelser for nettstedslinker på konto-, kampanje- eller annonsegruppenivå. Du angir linkteksten (hva som vises til folk) og nettadressene (sidene folk klikker seg frem til).

I enkelte tilfeller kan Google supplere nettstedslinkene dine med beskrivelser du har lagt inn om sidene. Du kan legge til disse opplysningene selv når du oppretter eller endrer nettstedslinker, eller så kan Google automatisk bruke kontoinformasjon som er knyttet til individuelle nettstedslinker, for eksempel fra ulike annonser i kontoen din. Hvis du viser tilleggsinformasjon sammen med nettstedslinkene dine, kan annonsene blir mer relevante for potensielle kunder.

Hvis du oppretter en nettstedslink på et mer granulært nivå, kommer den alltid til å velges fremfor utvidelsene for nettstedslinker på høyere nivåer. Hvis du for eksempel oppretter nettstedslinker for en annonsegruppe, kommer disse nettstedslinkene til å bli vist fremfor nettstedslinker på kampanjenivå. For at nye nettstedslinker skal bli vist, er det viktig at du påser at de er tilknyttet rett nivå. Du kan også velge å ikke vise nettstedslinker knyttet til annonsegrupper.

Husk at utvidelser kan knyttes til en hvilken som helst annonsegruppe eller kampanje – eller kontoen i sin helhet. Dette betyr at én enkelt utvidelse kan ha flere tilknytninger. Se hvordan du kan finne ut hvorfor nettstedslinker ikke vises

Sånn vises utvidelser for nettstedslinker

Utvidelser for nettstedslinker blir vist på ulike måter, avhengig av enhet, plassering og andre faktorer. Utvidelser for nettstedslinker er kompatible med søkekampanjer og videokampanjer på YouTube.

Søkekampanjer

• Utvidelser for nettstedslinker vises i annonser øverst og nederst i Google-søkeresultatene.
  • Du må minst to utvidelser for nettstedslinker for at nettstedslinkene skal vises i annonsen. Antallet nettstedslinker som kan vises, avhenger av hvor folk ser annonsen:
    • Datamaskiner: Opptil seks nettstedslinker kan vises i annonsen din. Nettstedslinker kan vises på samme linje eller fylle opptil to linjer i annonsen.
    • Mobilenheter: Opptil åtte nettstedslinker kan vises i annonsen din. Disse nettstedslinkene vises side om side på én enkelt linje i et karusellformat. Brukerne kan sveipe til venstre eller høyre i karusellen for å bla gjennom de ulike nettstedslinkene. Hvis annonsen din vises på topplasseringen, er nettstedslinkene dine kvalifisert for visning på en fremtredende rad, med bare én nettstedslink på hver linje.

Eksempel: nettstedslinker i søkeannonser (på datamaskiner)

Walters hundebakeri
Annonse www.example.com
Hjemmelagde kjeks og godbiter. Fortjener ikke hunden din det?

Videokampanjer

• Utvidelser for nettstedslinker vises nedenfor kvalifiserte annonser som spilles av før, underveis i eller etter en annen video på YouTube. Nettstedslinker vises bare nedenfor kvalifiserte annonser på mobilenheter.
  • Du må minst to utvidelser for nettstedslinker for at nettstedslinkene skal vises i annonsen.
  • Opptil fire nettstedslinker kan vises i annonsen din. Brukere kan bla gjennom og velge nettstedslinkene mens de ser på annonsen din.

Merk: Nettstedslinker vises ikke i videokampanjer som kjører på Google-videopartnere.

Eksempel: nettstedslinker i videoannonser på YouTube (på mobilenheter)

Pris

Søkekampanjer

Det er gratis å legge til utvidelser for nettstedslinker, og du blir bare belastet for klikk fra folk som har sett annonsen din. Kostnaden for et klikk på en nettstedslink er lik kostnaden for et klikk på overskriften i den samme annonsen. Du belastes med andre ord akkurat det samme beløpet uansett hvilken link i den samme annonsen noen klikker på – landingssiden eller en nettstedslink. Med nettstedslinker har kundene flere muligheter til å klikke på og i annonsen din, men du belastes aldri for mer enn to klikk per annonsevisning. Hvis en bruker imidlertid klikker på flere linker i rask rekkefølge mens vedkommende ser på en annonse, behandles dette som et duplikatklikk eller ugyldig klikk, som du ikke blir belastet for.

Videokampanjer

Du belastes basert på kostnad per tusen visninger (CPM) når noen ser på annonsen din. Det innebærer at du betaler hver gang annonsen din blir vist 1000 ganger. Hvis du legger til nettstedslinker i videokampanjene dine, kan kostnaden per handling (CPA) bli redusert.