Om utvidelser for nettstedslinker

For å legge til flere linker i annonsene dine kan du opprette utvidelser for nettstedslinker. Med nettstedslinker kan du sende brukerne til bestemte sider på nettstedet ditt, for eksempel siden med åpningstider eller en spesifikk produktside – bare for å nevne et par eksempler. Hvis noen klikker eller trykker på linkene, kommer de direkte til det de vil kjøpe eller finne ut mer om.

I denne artikkelen gir vi deg en oversikt over utvidelser for nettstedslinker. Se hvordan du kan legge til utvidelser for nettstedslinker.

Sånn vises de

Nettstedslinker blir vist på ulike måter, avhengig av enhet, plassering og andre faktorer. Når utvidelsen din for nettstedslinker blir vist sammen med en av annonsene dine på en datamaskin, viser annonsen minst to linker, på grunn av minimumskravet med to nettstedslinker for å vise en annonse. Annonsen din kan ha opptil seks linker. Nettstedslinker kan vises på samme linje eller fylle opptil to linjer i annonsen din.

Når utvidelsen din for nettstedslinker blir vist på et nettbrett eller en mobilenhet, må den på samme måte ha minst to nettstedslinker for å bli vist, så annonsen viser minst to linker. Annonsen din kan vise opptil åtte linker. Disse nettstedslinkene vises side om side på én enkelt linje i et karusellformat. Brukerne kan sveipe til venstre eller høyre i karusellen for å bla gjennom de ulike nettstedslinkene. Hvis annonsen din vises på topplasseringen, er nettstedslinkene dine kvalifisert for visning på en mer fremtredende rad som det er mulig å trykke på, med bare én nettstedslink på hver linje.

Nettstedslinker vises i annonser øverst og nederst i Google-søkeresultatene.

Slik kan en søkeannonse med utvidelser for nettstedslinker se ut på datamaskiner

Walters hundebakeri
Annonse www.example.com
Hjemmelagde kjeks og godbiter. Fortjener ikke hunden din det?

Sånn fungerer de

Du kan legge til nettstedslinker på konto-, kampanje- eller annonsegruppenivå. Du angir linkteksten (hva som vises til folk) og nettadressene (sidene folk klikker seg til).

I enkelte tilfeller kan Google supplere nettstedslinkene dine med beskrivelser du har lagt inn om sidene. Du kan legge til disse opplysningene selv når du oppretter eller redigerer nettstedslinker, eller vi kan automatisk bruke kontoinformasjon som er knyttet til individuelle nettstedslinker, for eksempel fra ulike annonser i kontoen din. Ved å vise tilleggsinformasjon sammen med nettstedslinkene dine kan du bidra til at annonsene blir mer relevante for potensielle kunder.

Fordeler

Her er noen grunner til at du bør vurdere å legge til nettstedslinker i annonsene dine:

• Enkel oppdatering: Du kan endre linkteksten og nettadressene når du ønsker det, slik at annonsene forblir oppdaterte og gjenspeiler rabatter og spesialtilbud. Du trenger verken å lage nye tekstannonser eller endre eksisterende annonser for å ta med nettstedslinker.
  • Se detaljerte data om klikk: Finn ut hvor mange som klikket på annonsen din når det ble vist nettstedslinker. Del opp statistikken etter kampanje, annonsegruppe eller annonse. Segmentér statistikken for å se antall klikk den enkelte nettstedslinken fikk, sammenlignet med en annen del av annonsen (f.eks. overskriften, andre nettstedslinker eller en annen utvidelse).
  • Endre utvidelsen din for nettstedslinker uten å miste data: Endre nettstedslinkene dine uten å tilbakestille resultatstatistikken.
  • Egendefinerte nettstedslinker for mobil: Lag mobiloptimaliserte nettstedslinker som skal vises på mobilenheter.
  • Planlegg med start- og sluttdatoer: Spesifiser på hvilke datoer, ukedager eller tidspunkter nettstedslinkene dine skal kunne vises.

Kostnaden for klikk

Det er gratis å legge til nettstedslinker, og du blir bare belastet for klikk fra folk som har sett annonsen din. Kostnaden for et klikk på en nettstedslink er lik kostnaden for et klikk på overskriften i den samme annonsen. Du belastes med andre ord akkurat det samme beløpet uansett hvilken link i den samme annonsen noen klikker på – landingssiden eller en nettstedslink. Nettstedslinker gir kundene flere muligheter til å klikke på og innenfor annonsen din, men du belastes bare for to klikk per annonsevisning. Hvis en bruker imidlertid klikker på flere linker i rask rekkefølge mens vedkommende ser på en annonse, behandles dette som et duplikatklikk eller ugyldig klikk, som du ikke blir belastet for.