Over sitelinkextensies

Als u meer links aan uw advertenties wilt toevoegen, kunt u sitelinkextensies maken. Sitelinkextensies leiden mensen naar specifieke pagina's op uw site (bijvoorbeeld een specifiek product of openingstijden). Wanneer iemand op uw links klikt of erop tikt, gaat hij rechtstreeks naar wat hij wil weten of kopen. In dit artikel leest u hoe sitelinkextensies werken en worden weergegeven in geschikte campagnes.

Zie  Sitelinkextensies toevoegen voor instructies over hoe u sitelinkextensies instelt.

Voordelen

• Eenvoudig updaten: U kunt linktekst en URL's wijzigen wanneer u maar wilt. Zo houdt u ze up-to-date voor verkoopacties en speciale aanbiedingen. U hoeft geen nieuwe advertenties te maken of te bewerken om sitelinks op te nemen.
  • Gedetailleerde informatie over uw klikken bekijken: Ontdek hoe vaak er op uw advertentie met sitelinks is geklikt. U kunt de statistieken per campagne, advertentiegroep of advertentie weergeven. Segmenteer uw statistieken om het aantal klikken te bekijken dat heeft plaatsgevonden op de afzonderlijke sitelink versus een ander deel van de advertentie (bijvoorbeeld de kop, andere sitelinks of een andere extensie).
  • Conversies bijhouden gebruiken voor bestemmingspagina's: Stel 'Conversies bijhouden' in voor de bestemmingspagina's die mensen bezoeken wanneer ze op de sitelinks onder de advertentie klikken. U moet uw bestemmingspagina's optimaliseren voor 'lichte' conversiegebeurtenissen (zoals een websitebezoek of een 'toevoegen aan winkelwagentje').
  • Uw sitelinkextensies bewerken zonder gegevens te verliezen: Bewerk uw sitelinkextensies zonder de prestatiestatistieken te resetten.
  • Aangepaste sitelinks voor mobiel: Maak voor mobiel geoptimaliseerde sitelinks voor weergave op mobiele apparaten.
  • Plannen met start- en einddatum: Geef de datums, dagen van de week en/of tijden van de dag op waarop uw sitelinks mogen worden weergegeven.

Hoe sitelinkextensies werken

U kunt sitelinkextensies toevoegen op account-, campagne- of advertentiegroepniveau. U geeft de linktekst (wat mensen zien) en de URL's (de pagina's waarnaar ze doorklikken) op.

In sommige gevallen vult Google uw sitelinks aan met beschrijvingen die u voor deze pagina's heeft verstrekt. U kunt deze gegevens zelf toevoegen wanneer u sitelinks maakt of bewerkt, of Google kan automatisch informatie in uw account gebruiken die is gerelateerd aan afzonderlijke sitelinks (bijvoorbeeld uit verschillende advertenties in uw account). Door bij uw sitelinks aanvullende informatie weer te geven, maakt u uw advertenties relevanter voor potentiële klanten.

Als u een sitelink maakt op een gedetailleerder niveau, dan heeft die sitelink altijd voorrang op de sitelinkextensies op een hoger niveau. Als u bijvoorbeeld sitelinks maakt voor een advertentiegroep, dan heeft die sitelink standaard voorrang op sitelinks op campagneniveau. Het is belangrijk dat u ervoor zorgt dat een nieuwe sitelink aan het juiste niveau wordt gekoppeld. Anders wordt die mogelijk niet weergegeven. U kunt er ook voor kiezen geen sitelinks weer te geven voor een advertentiegroep.

Houd er rekening mee dat extensies aan een advertentiegroep, aan campagnes, of aan het gehele account kunnen worden gekoppeld. Dit betekent dat één extensie meerdere koppelingen kan hebben. Klik hier om te achterhalen waarom uw sitelinks niet worden weergegeven.

Hoe sitelinkextensies worden weergegeven

Sitelinkextensies worden op verschillende manieren weergegeven, afhankelijk van het apparaat, de positie en andere factoren. Sitelinkextensies zijn geschikt voor campagnes in het zoeknetwerk en videocampagnes op YouTube.

Campagnes in het zoeknetwerk

• Sitelinkextensies worden weergegeven in advertenties zowel boven- als onderaan de zoekresultaten van Google.
  • U heeft ten minste twee sitelinkextensies nodig om de sitelinks in de advertentie weer te geven. Het aantal sitelinks dat kan worden weergegeven, is afhankelijk van waar mensen de advertentie zien:
    • Desktop: uw advertentie kan maximaal zes sitelinks weergeven. Sitelinks kunnen op dezelfde regel of op twee afzonderlijke regels in uw advertentie staan.
    • Mobiel: uw advertentie kan maximaal acht sitelinks weergeven. De sitelinks verschijnen naast elkaar op een enkele regel in een carrouselindeling. Gebruikers kunnen op de carrousel naar links of rechts vegen om door de verschillende sitelinks te browsen. Als uw advertentie helemaal bovenaan wordt weergegeven, zijn uw sitelinks geschikt voor weergave in een prominente rij, met slechts één sitelink op elke regel.

Voorbeeld: sitelinks in een zoekadvertentie (computer)

Walters bakkerij voor honden
Advertentie www.example.com
Ambachtelijke koekjes en taartjes. Dat verdient uw hond toch ook?

Videocampagnes

• Sitelinkextensies worden weergegeven onder geschikte advertenties die vóór, tijdens of na een andere video op YouTube worden afgespeeld. Sitelinks worden alleen weergegeven onder geschikte advertenties op mobiele apparaten.
  • U heeft ten minste twee sitelinkextensies nodig om de sitelinks in de advertentie weer te geven.
  • Uw advertentie kan maximaal vier sitelinks weergeven. Mensen kunnen de sitelinks bekijken en selecteren terwijl ze de advertentie bekijken.

Opmerking: Sitelinks worden niet weergegeven in videocampagnes die worden uitgevoerd via Google-videopartners.

Voorbeeld: sitelinks in een videoadvertentie op YouTube (mobiel)

Kosten

Campagnes in het zoeknetwerk

U kunt sitelinkextensies gratis toevoegen. U betaalt alleen wanneer gebruikers op uw advertentie klikken. De kosten voor een klik op een sitelink zijn gelijk aan de kosten voor een klik op de kop in dezelfde advertentie. Met andere woorden: u betaalt altijd hetzelfde bedrag, ongeacht op welke link in een bepaalde advertentie iemand klikt (de link naar uw bestemmingspagina of een sitelink). Sitelinks bieden uw klanten meer mogelijkheden om op en in uw advertentie te klikken. Er worden echter niet meer dan twee klikken per advertentievertoning in rekening gebracht. Als iemand echter tijdens het bekijken van een advertentie snel achter elkaar op meerdere links klikt, wordt dit beschouwd als een dubbele of ongeldige klik en worden er geen kosten aan u in rekening gebracht.

Videocampagnes

U betaalt op basis van kosten per duizend vertoningen (CPM) van mensen die uw advertentie bekijken. U betaalt telkens wanneer uw advertentie duizend keer is vertoond. Als u sitelinks aan uw videocampagnes toevoegt, kunnen uw kosten per actie (CPA) afnemen.