Over sitelink-extensies

Vanaf half maart 2022 voeren we enkele wijzigingen door zodat u meer potentiële klanten kunt aanspreken en uw advertentie-extensies makkelijker kunt beheren.

Spreek meer mensen aan met automatische extensies:

• Extensies voor dynamische sitelinks kunnen nu ook worden getoond in combinatie met handmatig gemaakte extensies voor dynamische sitelinks als dit naar verwachting tot betere prestaties leidt.
  • U kunt nu gebruikmaken van rapportage over afzonderlijke extensies voor dynamische sitelinks.
  • U kunt zelf bepalen welke sitelink-extensies (handmatig gemaakte of dynamische extensies) worden getoond door afzonderlijke sitelink-extensies te onderbreken of te verwijderen.

Meer informatie over deze wijzigingen voor extensies

Als u meer links aan uw advertenties wilt toevoegen, kunt u sitelink-extensies maken. Sitelink-extensies leiden mensen naar specifieke pagina's op uw site (bijvoorbeeld een specifiek product of openingstijden). Wanneer een gebruiker op uw links klikt of tikt, gaat deze rechtstreeks naar de juiste pagina voor informatie of een aankoop. In dit artikel leest u hoe sitelink-extensies werken en worden weergegeven in geschikte campagnes.

Zie Sitelink-extensies toevoegen voor instructies over hoe u sitelink-extensies instelt.

Voordelen

• Eenvoudig updaten: U kunt de linktekst en de URL's altijd wijzigen. Zo houdt u ze up-to-date voor verkoopacties en speciale aanbiedingen. U hoeft geen nieuwe advertenties te maken of te bewerken om sitelinks op te nemen.
  • Gedetailleerde gegevens over uw klikken bekijken: Ontdek hoe vaak er op uw advertentie met sitelinks is geklikt. U kunt de statistieken per campagne, advertentiegroep of advertentie bekijken. Segmenteer de statistieken om het aantal klikken te bekijken dat heeft plaatsgevonden op de afzonderlijke sitelink versus een ander deel van de advertentie (bijvoorbeeld de kop, andere sitelinks of een andere extensie).
  • Conversies bijhouden gebruiken voor landingspagina's: Stel Conversies bijhouden in voor de landingspagina's die mensen bezoeken wanneer ze op de sitelinks onder de advertentie klikken. U moet uw landingspagina's optimaliseren voor lichte conversiegebeurtenissen (zoals een websitebezoek of de gebeurtenis Toevoegen aan winkelwagen).
  • Sitelink-extensies bewerken zonder gegevens te verliezen: Bewerk de sitelink-extensies zonder de prestatiestatistieken te resetten.
  • Plannen met start- en einddatum: Geef de datums, dagen van de week en/of tijden van de dag op waarop uw sitelinks mogen worden getoond.

Hoe sitelink-extensies werken

U kunt sitelink-extensies toevoegen op account-, campagne- of advertentiegroepniveau. U geeft de linktekst (wat mensen zien) en de URL's (de pagina's waarnaar ze doorklikken) op.

In sommige gevallen vult Google uw sitelinks aan met beschrijvingen die u voor deze pagina's heeft opgegeven. U kunt deze gegevens zelf toevoegen wanneer u sitelinks maakt of bewerkt, of Google kan automatisch informatie in uw account gebruiken die is gerelateerd aan afzonderlijke sitelinks (bijvoorbeeld uit verschillende advertenties in uw account). Met aanvullende informatie bij de sitelinks maakt u uw advertenties relevanter voor potentiële klanten.

Sitelinks die op hogere niveaus van uw accountstructuur worden gemaakt, zijn geschikt voor weergave met sitelinks die op lagere niveaus zijn gemaakt als wordt verwacht dat ze de prestaties verbeteren. Als u bijvoorbeeld sitelinks op campagne- en accountniveau heeft, komen uw sitelinks op accountniveau in aanmerking voor weergave naast de sitelinks die zijn gedefinieerd op campagneniveau.

Houd er rekening mee dat extensies aan elke advertentiegroep of campagne, of aan het hele account kunnen worden gekoppeld. Dit betekent dat 1 extensie meerdere koppelingen kan hebben.

Tip:

Voor optimale prestaties geeft u minstens 4 sitelinks met beschrijvingen op voor al uw advertentiegroepen en campagnes met een groot volume.

Hoe sitelink-extensies worden getoond

Sitelink-extensies worden op verschillende manieren getoond, afhankelijk van het apparaat, de positie en andere factoren. Sitelink-extensies zijn geschikt voor campagnes in het zoeknetwerk en videocampagnes op YouTube.

Campagnes in het zoeknetwerk

• Sitelink-extensies worden getoond in advertenties boven- en onderaan de zoekresultaten van Google.
  • U heeft ten minste 2 sitelink-extensies (voor desktop) en ten minste 1 sitelink-extensie (voor mobiel) nodig om de sitelinks in de advertentie te laten zien. Het aantal sitelinks dat kan worden getoond, is afhankelijk van waar mensen de advertentie te zien krijgen:
    • Desktop: Uw advertentie kan maximaal 6 sitelinks laten zien. Sitelinks kunnen op dezelfde regel of op 2 afzonderlijke regels in uw advertentie staan.
    • Mobiel: Uw advertentie kan maximaal 8 sitelinks weergeven. De sitelinks verschijnen naast elkaar op 1 regel in een carrouselindeling. Gebruikers kunnen op de carrousel naar links of rechts vegen om door de verschillende sitelinks te browsen. Als uw advertentie helemaal bovenaan wordt weergegeven, komen uw sitelinks in aanmerking voor weergave in een prominente rij, met maar 1 sitelink op elke regel.

Voorbeeld: sitelinks in een zoekadvertentie (computer)

Advertentie www.example.com
Walters bakkerij voor honden
Ambachtelijke koekjes en taartjes. Dat verdient jouw hond toch ook?

Videocampagnes

• Sitelink-extensies worden weergegeven onder geschikte advertenties die vóór, tijdens of na een andere video op YouTube worden afgespeeld. Sitelinks worden alleen weergegeven onder geschikte advertenties op mobiele apparaten.
  • U heeft minstens 2 sitelink-extensies nodig om de sitelinks in de advertentie weer te geven.
  • Uw advertentie kan maximaal 4 sitelinks tonen. Mensen kunnen de sitelinks bekijken en selecteren terwijl ze de advertentie bekijken.
Opmerking: Sitelinks worden niet getoond in videocampagnes die via Google-videopartners lopen.

Voorbeeld: sitelinks in een videoadvertentie op YouTube (mobiel)

Volg de onderstaande tips om de beste mogelijkheid te bieden om meer dan 4 sitelink-extensies naast uw tekstadvertenties te tonen.

• Gebruik unieke tekst voor uw sitelinks: Sitelink-extensies met dezelfde of vergelijkbare tekst worden niet samen met een advertentie weergegeven. Als u 2 sitelink-extensies met dezelfde of vergelijkbare tekst heeft, wordt er maar 1 weergegeven. Meer informatie over vereisten voor sitelink-extensies
  • Verwijder dubbele sitelink-URL's: Sitelink-extensies met dezelfde URL worden niet samen weergegeven, ook niet als de tekst anders is. Meer informatie over vereisten voor sitelink-extensies
  • Check de planning: Zorg ervoor dat uw sitelink-extensies niet op andere tijden zijn gepland dan wanneer de advertenties zijn gepland.
  • Voeg nieuwe sitelink-extensies toe: Als uw sitelink-extensies niet de verwachte vertoningen krijgen, kunt u nieuwe sitelink-extensies toevoegen.

Kosten

Campagnes in het zoeknetwerk

U kunt sitelink-extensies gratis toevoegen. U betaalt alleen als gebruikers op uw advertentie klikken. De kosten voor een klik op een sitelink zijn gelijk aan de kosten voor een klik op de kop in dezelfde advertentie. Met andere woorden: u betaalt altijd hetzelfde bedrag, ongeacht op welke link in een bepaalde advertentie iemand klikt (bijvoorbeeld de link naar uw landingspagina of een sitelink). Sitelinks bieden uw klanten meer mogelijkheden om op en in uw advertentie te klikken. Er worden maximaal 2 klikken per advertentievertoning in rekening gebracht. Als iemand een advertentie bekijkt en snel achter elkaar op meerdere links klikt, wordt dit beschouwd als een dubbele of ongeldige klik en worden u geen kosten in rekening gebracht.

Videocampagnes

De campagne wordt gefactureerd op basis van de campagne-indeling en het doel. Met een TrueView for Action-campagne of video-actiecampagne wordt u bijvoorbeeld gefactureerd op basis van kosten per 1000 vertoningen (CPM) voor mensen die uw advertentie bekijken. U betaalt telkens wanneer uw advertentie 1000 keer is getoond. Als u sitelinks aan uw videocampagnes toevoegt, kunnen uw kosten per actie (CPA) afnemen.