Tietoja sivustolinkkilaajennuksista

Voit lisätä mainoksiisi enemmän linkkejä luomalla sivustolinkkilaajennuksia. Sivustolinkkilaajennukset vievät käyttäjät tietyille sivustosi sivuille (kuten oikealle tuotesivulle tai kaupan aukioloaikoihin). Kun käyttäjä klikkaa tai napauttaa laajennuksessa olevaa linkkiä, hän pääsee suoraan haluamalleen sivulle. Tässä artikkelissa kerrotaan, miten sivustolinkkilaajennukset toimivat ja miten ne näkyvät kelvollisissa kampanjoissa.

Jos etsit ohjeita sivustolinkkilaajennusten luomiseen, lue artikkeli Sivustolinkkilaajennusten lisääminen.

Edut

• Helppo päivitettävyys: Voit muuttaa linkkitekstejä ja URL-osoitteita milloin tahansa ja pitää ne ajan tasalla esimerkiksi alennusmyyntien tai erikoistarjousten aikana. Sinun ei siis tarvitse luoda uusia mainoksia tai muokata mainoksia lisäämällä sivustolinkkejä.
  • Yksityiskohtaista dataa klikkauksista: Voit selvittää, kuinka monta klikkausta mainoksesi sai, kun sivustolinkit näkyivät. Voit eritellä tilastotiedot kampanjan, mainosryhmän tai mainoksen mukaan. Voit myös ryhmitellä tilastot verrataksesi yksittäisen sivustolinkin klikkausmäärää jonkin toisen mainoksen osan (kuten otsikon, toisten sivustolinkkien tai toisen laajennuksen) klikkausmäärään.
  • Konversioseuranta laskeutumissivuille: Voit määrittää konversioseurannan laskeutumissivuille, joille kävijät siirtyvät klikattuaan mainoksen alla olevia sivustolinkkejä. Laskeutumissivut kannattaa optimoida suppilon alkuosan konversiotapahtumille (kuten sivustokäynnille tai ostoskoriin lisäämiselle).
  • Sivustolinkkien muokkaaminen dataa menettämättä: Voit muokata sivustolinkkilaajennuksia ilman että kehitystilastot nollautuvat.
  • Räätälöidyt sivustolinkit mobiililaitteille: Voit luoda mobiilikäyttöön optimoituja sivustolinkkejä, jotka näkyvät mobiililaitteilla.
  • Alkamis- ja päättymispäivän valitseminen: Voit valita ajanjaksot, viikonpäivät tai kellonajat, jolloin sivustolinkit näkyvät.

Näin sivustolinkkilaajennukset toimivat

Voit lisätä sivustolinkkilaajennuksia tili-, kampanja- ja mainosryhmätasolla. Valitset itse käyttäjille näkyvän linkkitekstin sekä niiden sivujen URL-osoitteet, joille mainoksen klikkaajat siirtyvät.

Joissakin tapauksissa Google saattaa täydentää sivustolinkkejäsi niihin liittyvillä kuvauksilla. Voit lisätä tiedot itse sivustolinkkejä luodessasi tai muokatessasi, tai sitten Google voi käyttää automaattisesti tililläsi olevia yksittäisten sivustolinkkien tietoja (jotka ovat peräisin esimerkiksi tilin eri mainoksista). Sivustolinkkejä koskevien lisätietojen ansiosta potentiaaliset asiakkaat voivat kokea mainostesi olevan entistä osuvampia.

Jos luot alemman tason sivustolinkin, se ohittaa aina ylemmän tason sivustolinkkilaajennukset. Jos esimerkiksi luot sivustolinkin mainosryhmälle, se näkyy aina oletuksena kampanjatason sivustolinkkien sijaan. Kun luot uuden sivustolinkin, muista aina varmistaa, että se on yhdistetty oikealle tasolle, jotta se näkyy mainosten yhteydessä. Voit myös valita, että mainosryhmässä ei näytetä sivustolinkkejä.

Muista, että laajennukset voidaan yhdistää mihin tahansa mainosryhmään tai kampanjaan tai koko tiliin. Yhdellä laajennuksella voi siis olla useampia yhteyksiä. Lue lisää siitä, miksi sivustolinkit eivät näy

Näin sivustolinkkilaajennukset näkyvät

Sivustolinkkilaajennukset näkyvät Googlessa eri tavoin riippuen laitteesta, mainoksen sijainnista ja muista tekijöistä. Sivustolinkkilaajennukset ovat yhteensopivia Hakukampanjoiden ja YouTube-videokampanjoiden kanssa.

Hakukampanjat

• Sivustolinkkilaajennukset näkyvät Google-hakutulosten ylä- ja alapuolella olevissa mainoksissa.
  • Sinulla on oltava vähintään kaksi sivustolinkkilaajennusta, jotta sivustolinkit voivat näkyä mainoksen yhteydessä. Sivustolinkkien enimmäismäärä riippuu käyttäjän laitteesta:
    • Tietokone: Mainosta kohden voi näkyä enintään kuusi sivustolinkkiä. Sivustolinkit voivat näkyä yhdellä tai kahdella rivillä.
    • Mobiililaite: Mainosta kohden voi näkyä enintään kahdeksan sivustolinkkiä. Sivustolinkit näkyvät vierekkäin yhdellä rivillä karusellimuodossa. Käyttäjät voivat selata sivustolinkkejä pyyhkäisemällä karusellista vasemmalle tai oikealle. Jos mainoksesi näkyy ylimmässä sijainnissa, sivustolinkit voivat näkyä allekkain kukin omalla rivillään, mikä kiinnittää tehokkaasti käyttäjien huomion.

Esimerkki: Hakumainoksen sivustolinkit (tietokone)

Valtterin herkkuleipomo koirille
Mainos www.example.com
Kotitekoisia keksejä ja herkkuja. Eikö koirasi ansaitsekin vain parasta?

Videokampanjat

• Sivustolinkkilaajennukset näkyvät sellaisten mainosten alapuolella, joita näytetään toisen YouTube-videon edellä, aikana tai jälkeen. Sivustolinkit näkyvät vain mobiililaitteilla.
  • Sinulla on oltava vähintään kaksi sivustolinkkilaajennusta, jotta sivustolinkit voivat näkyä mainoksen yhteydessä.
  • Yhtä mainosta kohden voi näkyä enintään neljä sivustolinkkiä. Käyttäjät voivat selata ja klikata sivustolinkkejä mainosta katsoessaan.

Huom. Sivustolinkit eivät näy Videokampanjoissa, joita näytetään Googlen videokumppaneiden sivustoilla ja sovelluksissa.

Esimerkki: YouTube-videomainoksen sivustolinkit (mobiililaite)

Hinta

Hakukampanjat

Sivustolinkkilaajennusten lisääminen on maksutonta. Maksat vain mainoksesi nähneiden käyttäjien tekemistä klikkauksista. Sivustolinkin klikkauksen hinta on sama kuin saman mainoksen otsikon klikkaushinta. Toisin sanoen sinulta veloitetaan sama summa riippumatta siitä, mitä mainoksen osaa käyttäjä klikkaa. Sivustolinkit tarjoavat asiakkaille useita mahdollisuuksia mainoksesi klikkaamiseen, mutta maksat aina enintään kahdesta klikkauksesta mainoksen impressiota kohden. Jos käyttäjä klikkaa nopeasti useampaa linkkiä mainosta katsoessaan, ylimääräiset klikkaukset käsitellään kaksoisklikkauksina tai kelpaamattomina klikkauksina eikä sinua veloiteta niistä.

Videokampanjat

Maksat mainoksesi näkymisestä tuhannen impression hinnan (CPM) perusteella. Sinua siis veloitetaan aina, kun mainostasi on näytetty tuhat kertaa. Sivustolinkkien lisääminen Videokampanjoihin saattaa laskea toimintakohtaista hintaa (CPA).