Sivustolinkkilaajennukset

Maaliskuun 2022 puolivälistä alkaen otamme käyttöön päivityksiä, joiden avulla voit aktivoida lisää potentiaalisia asiakkaita ja helpottaa mainoslaajennusten hallintaa.

Aktivoi lisää käyttäjiä automaattisilla laajennuksilla:

• Dynaamiset sivustolinkkilaajennukset voivat nyt näkyä manuaalisesti luotujen sivustolinkkilaajennusten yhteydessä silloin, kun niiden ennustetaan parantavan tuloksia.
  • Yksittäisten dynaamisten sivustolinkkilaajennusten raportointi on nyt käytettävissä.
  • Voit valita, mitkä sivustolinkkilaajennukset (manuaalisesti luodut tai dynaamiset) näkyvät, keskeyttämällä tai poistamalla yksittäisiä sivustolinkkilaajennuksia.

Näytä lisää luomiasi mainoslaajennuksia:

• Tilitason hierarkiassa ylemmällä tasolla luodut sivustolinkkilaajennukset voivat nyt näkyä alemmalla tasolla luotujen sivustolinkkilaajennusten yhteydessä silloin, kun niiden ennustetaan parantavan tuloksia.
  • Jos sinulla on esimerkiksi sivustolinkkilaajennuksia kampanja‑ ja tilitasolla, tilitason sivustolinkkilaajennukset voivat nyt näkyä kampanjatason sivustolinkkilaajennusten yhteydessä.

Lue lisää laajennuksiin tehdyistä muutoksista

Voit lisätä mainoksiisi enemmän linkkejä luomalla sivustolinkkilaajennuksia. Ne vievät käyttäjät tietyille sivustosi sivuille (kuten oikealle tuotesivulle tai kaupan aukioloaikoihin). Kun käyttäjä klikkaa tai napauttaa laajennuksessa olevaa linkkiä, hän pääsee suoraan haluamalleen sivulle. Tässä artikkelissa kerrotaan, miten sivustolinkkilaajennukset toimivat ja miten ne näkyvät kelvollisissa kampanjoissa.

Jos etsit ohjeita sivustolinkkilaajennusten luomiseen, lue artikkeli Sivustolinkkilaajennusten lisääminen.

Edut

• Helppo päivitettävyys: Voit muuttaa linkkitekstiä ja URL-osoitteita milloin vain ja pitää ne ajan tasalla esimerkiksi alennusmyyntien ja erikoistarjousten aikana. Sinun ei tarvitse muokata mainoksia tai luoda uusia mainoksia voidaksesi lisätä sivustolinkkejä.
  • Tarkkaa dataa klikkauksista: Voit selvittää, kuinka monta klikkausta mainoksesi on saanut, kun sivustolinkit ovat näkyneet. Voit eritellä tilastotiedot kampanjan, mainosryhmän tai mainoksen mukaan. Voit myös ryhmitellä tilastot verrataksesi yksittäisen sivustolinkin klikkausmäärää mainoksen toisen osan (kuten otsikon, muiden sivustolinkkien tai toisen laajennuksen) klikkausmäärään.
  • Laskeutumissivujen konversioseuranta: Voit ottaa konversioseurannan käyttöön laskeutumissivuille, joille kävijät siirtyvät klikattuaan mainoksen alla olevia sivustolinkkejä. Laskeutumissivut kannattaa optimoida alkuvaiheen konversiotapahtumille (kuten sivustokäynnille tai ostoskoriin lisäämiselle).
  • Sivustolinkkien muokkaaminen dataa menettämättä: Voit muokata sivustolinkkilaajennuksia ilman, että tulostilastot nollautuvat.
  • Alkamis- ja päättymispäivän valitseminen: Voit valita päivämäärät, viikonpäivät tai kellonajat, jolloin sivustolinkit näkyvät.

Näin sivustolinkkilaajennukset toimivat

Voit lisätä sivustolinkkilaajennuksia tili-, kampanja- ja mainosryhmätasolla. Valitset itse käyttäjille näkyvän linkkitekstin sekä niiden sivujen URL-osoitteet, joille mainoksen klikkaajat siirtyvät.

Joissakin tapauksissa Google saattaa täydentää sivustolinkkejäsi niihin liittyvillä kuvauksilla. Voit lisätä nämä tiedot itse sivustolinkkejä luodessasi tai muokatessasi, tai sitten Google voi automaattisesti käyttää tililläsi olevia yksittäisiin sivustolinkkeihin liittyviä tietoja (jotka ovat peräisin esimerkiksi tilin eri mainoksista). Sivustolinkkien yhteydessä näkyvät lisätiedot voivat tehdä mainoksistasi potentiaalisille asiakkaille entistä oleellisempia.

Jos luot alemman tason sivustolinkin, se ohittaa aina ylemmän tason sivustolinkkilaajennukset. Jos esimerkiksi luot sivustolinkin mainosryhmälle, se näkyy oletuksena kampanjatason sivustolinkkien sijaan. Muista varmistaa uutta sivustolinkkiä luodessasi, että se on yhdistetty oikealle tasolle, jotta se näkyy mainosten yhteydessä. Voit myös valita, että mainosryhmän mainosten kanssa ei näy sivustolinkkejä.

Muista, että laajennukset voidaan yhdistää mihin tahansa mainosryhmään tai kampanjaan tai koko tiliin. Yksi laajennus voi siis olla yhdistettynä useampaan kohteeseen. Lue lisää siitä, miksi sivustolinkit eivät näy.

Vinkki

Jotta sivustolinkit toimisivat mahdollisimman hyvin, lisää vähintään kuusi sivustolinkkiä kuvauksineen kaikille paljon liikennettä tuottaville mainosryhmille ja kampanjoille.

Näin sivustolinkkilaajennukset näkyvät

Sivustolinkkilaajennukset näkyvät Googlessa eri tavoin riippuen laitteesta, mainoksen sijainnista ja muista tekijöistä. Sivustolinkkilaajennukset ovat yhteensopivia Hakukampanjoiden ja YouTube-videokampanjoiden kanssa.

Hakukampanjat

• Sivustolinkkilaajennukset näkyvät Googlen hakutulosten ylä- ja alapuolella olevissa mainoksissa.
  • Sinulla on oltava vähintään kaksi sivustolinkkilaajennusta tietokoneita varten ja ainakin yksi sivustolinkkilaajennus mobiililaitteita varten, jotta sivustolinkit voivat näkyä mainoksen yhteydessä. Sivustolinkkien enimmäismäärä riippuu käyttäjän laitteesta:
    • Tietokone: Mainosta kohden voi näkyä enintään kuusi sivustolinkkiä. Sivustolinkit voivat näkyä yhdellä tai kahdella rivillä.
    • Mobiililaite: Mainosta kohden voi näkyä enintään kahdeksan sivustolinkkiä. Sivustolinkit näkyvät vierekkäin yhdellä rivillä karusellimuodossa. Käyttäjät voivat selata sivustolinkkejä pyyhkäisemällä karusellista vasemmalle tai oikealle. Jos mainoksesi näkyy ylimmässä sijainnissa, sivustolinkit voivat näkyä allekkain kukin omalla rivillään, mikä kiinnittää tehokkaasti käyttäjien huomion.

Esimerkki: Sivustolinkit hakumainoksessa (tietokone)

Mainos www.example.com
Valtterin herkkuleipomo koirille
Kotitekoisia keksejä ja herkkuja. Eikö koirasi ansaitsekin vain parasta?

Videokampanjat

• Sivustolinkkilaajennukset näkyvät sellaisten mainosten alapuolella, jotka näkyvät toisen YouTube-videon edellä, aikana tai jälkeen. Sivustolinkit näkyvät vain mobiililaitteilla.
  • Sinulla on oltava vähintään kaksi sivustolinkkilaajennusta, jotta sivustolinkit voivat näkyä mainoksen yhteydessä.
  • Yhtä mainosta kohden voi näkyä enintään neljä sivustolinkkiä. Käyttäjät voivat selata ja klikata sivustolinkkejä mainosta katsoessaan.
Huom. Sivustolinkit eivät näy Videokampanjoissa, jotka näkyvät Googlen videokumppaneiden sivustoilla ja sovelluksissa.

Esimerkki: Sivustolinkit YouTube-videomainoksessa (mobiililaite)

Hinta

Hakukampanjat

Sivustolinkkilaajennusten lisääminen on maksutonta – sinua veloitetaan vain mainoksesi nähneiden käyttäjien tekemistä klikkauksista. Sivustolinkin klikkaus on saman hintainen kuin mainoksen otsikon klikkaus. Sinulta veloitetaan siis sama summa riippumatta siitä, mitä mainoksessa olevaa linkkiä (otsikon linkkiä vai sivustolinkkiä) käyttäjä klikkaa. Sivustolinkit tarjoavat asiakkaille useita mahdollisuuksia mainoksesi klikkaamiseen, mutta maksat aina enintään kahdesta klikkauksesta mainosimpressiota kohden. Jos joku kuitenkin klikkaa nopeasti montaa linkkiä mainosta katsoessaan, klikkauksia käsitellään kaksoisklikkauksena tai kelpaamattomana klikkauksena eikä niistä veloiteta erikseen.

Videokampanjat

Kampanjasta laskutetaan kampanjatyypin ja tavoitteen mukaan. Jos käytät esimerkiksi TrueView for Action ‐kampanjaa tai Aktivoivaa videokampanjaa, sinulta veloitetaan tuhannen impression hinta (CPM), joka perustuu mainoksesi nähneiden käyttäjien määrään. Maksat siis aina, kun mainos on näkynyt tuhat kertaa. Sivustolinkkien lisääminen Videokampanjoihin saattaa laskea toimintakohtaista hintaa (CPA).