Crear i editar recursos d'enllaç de lloc

Per afegir més enllaços als anuncis, podeu crear enllaços de lloc. Els enllaços de lloc dirigeixen els usuaris a pàgines concretes del vostre lloc web, com ara la pàgina de l'horari comercial o la d'un producte concret. Aquest article explica com funcionen els enllaços de lloc i com es poden utilitzar en les campanyes aptes.

Avantatges

• Actualitzar els enllaços de lloc fàcilment: canvieu el text i els URL dels enllaços sempre que vulgueu per mantenir-los actualitzats respecte a les promocions i les ofertes especials. No heu de crear anuncis ni editar-los per incloure enllaços de lloc.
  • Consultar dades detallades sobre els clics: descobriu quants clics han rebut els anuncis quan s'han mostrat els enllaços de lloc. Desglosseu les estadístiques per campanya, per grup d'anuncis o per anunci. Segmenteu les estadístiques per veure el nombre de clics que ha rebut un enllaç de lloc concret en comparació amb una altra part de l'anunci (per exemple, el títol, altres enllaços de lloc o altres recursos).
  • Utilitzar el seguiment de conversions per a les pàgines de destinació: configureu el seguiment de conversions per a les pàgines de destinació que visiten els usuaris quan fan clic als enllaços de lloc que hi ha a sota de l'anunci. Heu d'optimitzar les pàgines de destinació per a esdeveniments de conversió menors, com ara una visita al lloc web o l'acció d'afegir un producte al carretó.
  • Editar els enllaços de lloc sense perdre dades: editeu els enllaços de lloc sense haver de restablir les estadístiques de rendiment associades.
  • Programar els enllaços amb dates d'inici i de finalització: especifiqueu les dates, els dies de la setmana o les hores del dia en què els enllaços de lloc són aptes per mostrar-se.

Abans de començar

Els enllaços de lloc són compatibles amb les campanyes de cerca i les de vídeo a YouTube i a AdSense per a cerques. Quan configureu els vostres enllaços de lloc, tingueu presents les pràctiques recomanades següents.

• Creeu primer els enllaços de lloc al nivell de compte: si afegiu primer els enllaços de lloc al nivell de compte, podreu obtenir una cobertura òptima d'enllaços de lloc més ràpidament, però us heu d'assegurar que siguin rellevants per a totes les campanyes i tots els grups d'anuncis.
  • El text dels enllaços ha de ser curt: si feu servir enllaços curts, en podreu mostrar més. Per tant, assegureu-vos de no superar els límits. El text dels enllaços de lloc està limitat a 25 caràcters en la majoria d'idiomes o a 12 en els idiomes d'amplada doble com ara el xinès, el japonès i el coreà.
  • Creeu enllaços que reflecteixin el vostre lloc web: si voleu idees per als enllaços de lloc, doneu un cop d'ull a les barres de navegació del lloc web.
  • Afegiu-hi descripcions: les descripcions dels enllaços serveixen perquè l'anunci sigui més útil per als usuaris que el veuen i són necessàries per poder utilitzar els formats d'anunci que s'hi mostren a fi d'augmentar el vostre rendiment. El fet d'afegir descripcions no redueix el nombre d'enllaços que es poden mostrar.
  • Assegureu-vos que els enllaços de lloc dinàmics estiguin activats: mantenir els enllaços de lloc dinàmics activats fa que el sistema tingui més oportunitats de mostrar recursos amb els anuncis. S'espera que aquests enllaços de lloc millorin el rendiment de l'anunci, i pot ser que es mostrin al costat dels enllaços de lloc creats manualment o en lloc d'aquests enllaços. Podeu posar en pausa o treure un recurs concret que s'hagi creat automàticament si ja no voleu que es mostri juntament amb els anuncis.
Nota: si no teniu temps d'escriure descripcions dels enllaços de lloc, Google Ads us en pot generar automàticament, sempre que tingueu activats els enllaços de llocs dinàmics.

Com funcionen els enllaços de lloc

Podeu afegir enllaços de lloc al nivell "Compte", "Campanya" o "Grup d'anuncis". Podeu especificar el text de l'enllaç (el text que veuen els usuaris) i els URL (les pàgines en què fan clic).

En alguns casos, és possible que Google complementi els vostres enllaços de lloc amb descripcions que hàgiu proporcionat sobre les pàgines. Podeu afegir aquests detalls quan creeu o editeu els enllaços de lloc, o bé Google pot utilitzar de manera automàtica informació del vostre compte relacionada amb enllaços de lloc concrets (per exemple, informació de diversos anuncis del compte). Si els anuncis mostren informació addicional mitjançant enllaços de lloc, poden ser més rellevants per als clients potencials.

Els enllaços de lloc creats als nivells superiors de la jerarquia del compte són aptes per difondre's amb els enllaços de lloc creats als nivells inferiors quan es preveu que milloraran el rendiment. Per exemple, si teniu enllaços de lloc al nivell de campanya i de compte, els del nivell de compte seran aptes per difondre's juntament amb els que heu definit al nivell de campanya.

Recursos d'enllaç de lloc al nivell de compte, de campanya o de grup d'anuncis

• Si ja teniu recursos d'enllaç de lloc al nivell del compte de Google Ads, es poden mostrar en totes les campanyes aptes.
  • De la mateixa manera, si ja en teniu al nivell de campanya, es poden mostrar en tots els grups d'anuncis aptes de la campanya en qüestió.
  • De manera predeterminada, un grup d'anuncis utilitza els recursos d'enllaços de lloc de la campanya i del compte dels quals forma part.
  • Només els enllaços de lloc d'una "branca" específica de la jerarquia compte > campanya > grup d'anuncis es poden mostrar alhora. Per exemple, els enllaços de lloc d'una campanya no es mostraran en una altra.
  • Si no voleu que un recurs d'enllaç de lloc al nivell de compte es mostri en una campanya apta, podeu treure el recurs del compte i afegir-ne d'altres que preferiu al nivell de campanya o de grup d'anuncis.
Informació important:
  • Els enllaços de lloc definits en tots els nivells de la mateixa "branca" de la jerarquia compte > campanya > grup d'anuncis són aptes per difondre's junts.
  • Els enllaços de lloc s'han de crear en un nivell que tingui sentit per a totes les parts subsegüents de la jerarquia del compte.
  • Per exemple, si un enllaç de lloc s'aplica a tots els grups d'anuncis d'un compte sencer, l'enllaç de lloc s'hauria d'afegir al nivell de compte.
  • Si un enllaç de lloc només s'aplica a un subconjunt de campanyes, només s'hauria d'afegir a les campanyes corresponents.
  • Google triarà els enllaços de lloc que poden maximitzar més el rendiment dels anuncis d'entre el grup d'enllaços de lloc aptes.

Tingueu present que els recursos es poden associar a qualsevol grup d'anuncis o campanya, o bé a tot el compte. És a dir, que un únic recurs pot tenir diverses associacions.

Consell: a fi de maximitzar el rendiment, proporcioneu com a mínim 4 enllaços de lloc amb descripcions per a tots els grups d'anuncis i campanyes de gran volum.

Cost

És possible que els enllaços de lloc es facturin de manera diferent segons el tipus de campanya o el format i l'objectiu de la campanya. Reviseu els detalls següents per entendre els costos associats als enllaços de lloc i a les campanyes.

Campanyes de cerca

Afegir enllaços de lloc és gratuït; només us cobrem els clics dels usuaris que veuen l'anunci. El cost d'un clic en un enllaç de lloc és igual que el d'un clic al títol del mateix anunci. Dit d'una altra manera, se us cobrarà el mateix import independentment de l'enllaç en què algú faci clic del mateix anunci (per exemple, el de la pàgina de destinació o un enllaç de lloc). Amb els enllaços de lloc, els clients tindran més oportunitats de fer clic a l'anunci i dins de l'anunci. No obstant això, no us cobrarem més de dos clics per impressió d'anunci. Tanmateix, si algú fa clic ràpidament en més d'un enllaç mentre veu un anunci, es considerarà un clic duplicat o no vàlid i no se us cobrarà.

Campanyes de vídeo

La campanya es facturarà segons el format i l'objectiu de la campanya. Per exemple, amb una campanya TrueView for Action o d'acció de vídeo se us cobra en funció del cost per cada mil impressions (CPM) dels usuaris que veuen el vostre anunci, de manera que pagueu cada cop que l'anunci es mostra 1.000 vegades. En afegir enllaços de lloc a les vostres campanyes de vídeo, és possible que disminueixi el vostre cost per acció (CPA).

Com es mostren els enllaços de lloc

Els enllaços de lloc es mostren de diverses maneres segons el dispositiu, la posició de l'anunci i altres factors. Els enllaços de lloc són compatibles amb les campanyes de cerca i les de vídeo de YouTube.

Campanyes de cerca

• Els enllaços de lloc es mostren als anuncis que es publiquen a la part superior i a la part inferior dels resultats de la cerca de Google.
  • Perquè els enllaços de lloc es mostrin a l'anunci, en necessiteu almenys dos per a ordinadors i dos per a mòbils. El nombre d'enllaços de lloc que es poden mostrar varia en funció del dispositiu en què es difon l'anunci als usuaris:
    • A l'ordinador: l'anunci pot mostrar fins a sis enllaços de lloc. Els enllaços de lloc es poden mostrar l'un a sota de l'altre o bé l'un al costat de l'altre i ocupar una o dues línies de l'anunci.
    • Al mòbil: l'anunci pot mostrar fins a vuit enllaços de lloc. Aquests enllaços de lloc es mostren l'un al costat de l'altre en una sola línia en format de carrusel. Els usuaris poden fer lliscar el carrusel cap a l'esquerra o cap a la dreta per navegar pels diversos enllaços de lloc. Si el vostre anunci es mostra a la posició més superior, els enllaços de lloc són aptes per mostrar-se en una fila destacada, amb només un enllaç de lloc en cada línia.

Exemple: enllaços de lloc en un anunci de cerca (ordinador)

An illustrated example of sitelinks in a search ad.

Campanyes de vídeo

• Els enllaços de lloc es mostren a sota dels anuncis aptes que es reprodueixen abans, durant o després d'un altre vídeo de YouTube. Els enllaços de lloc només es mostren a sota dels anuncis aptes en dispositius mòbils.
  • Perquè els enllaços es mostrin a l'anunci, en necessiteu com a mínim dos.
  • L'anunci pot mostrar fins a quatre enllaços de lloc. Els usuaris poden navegar pels enllaços de lloc i seleccionar-los mentre miren l'anunci.
  • Podeu afegir enllaços de lloc a vídeos ocults.
Nota: els enllaços de lloc no es mostren a les campanyes de vídeo que es publiquen als partners de vídeo de Google.

Exemple: enllaços de lloc en un anunci de vídeo de YouTube (per a mòbils)

Consell: tant a les campanyes de cerca com a les de vídeo, seguiu els consells que s'indiquen a continuació per tenir el màxim de possibilitats de mostrar més de quatre recursos d'enllaç de lloc juntament amb els vostres anuncis de text. Obteniu més informació sobre els requisits dels recursos d'enllaç de lloc.
  • Utilitzeu un text únic per a l'enllaç de lloc: els recursos d'enllaç de lloc que tinguin el mateix text o un de semblant no es difondran junts amb un mateix anunci. Si teniu dos recursos d'enllaç de lloc amb el mateix text o un de semblant, només se'n difondrà un.
  • Comproveu la programació: assegureu-vos que els recursos d'enllaç de lloc no estiguin programats en moments diferents dels horaris en què estan programats els anuncis.
  • Afegiu recursos d'enllaç de lloc nous: si els recursos d'enllaç de lloc no obtenen les impressions esperades, proveu d'afegir-ne de nous.

Instruccions

Consulteu el conjunt d'instruccions següent per afegir, editar o programar enllaços de lloc de Google Ads, o bé per resoldre'n els problemes.

Afegir recursos d'enllaç de lloc

Per afegir enllaços de lloc al nivell de compte, de campanya o de grup d'anuncis, seguiu aquests passos:

1. Inicieu la sessió al compte de Google Ads.
  2. Al menú de pàgines de l'esquerra, feu clic a Campanyes i, tot seguit, al menú desplegable, feu clic a Recursos.
  3. Trobareu una taula amb tots els vostres recursos. Feu clic al botó de més i, tot seguit, a Enllaç de lloc.
  4. Al menú desplegable "Afegeix a", trieu el nivell al qual vulgueu afegir l'enllaç de lloc: "Compte", "Campanya" o "Grup d'anuncis".
  5. A "Recurs", trieu el recurs que vulgueu.
    • Per crear un enllaç de lloc, seleccioneu Crea.
    • Per fer servir un enllaç de lloc existent, seleccioneu Utilitza'n un d'existent i trieu els enllaços de lloc que voleu afegir.
  6. Empleneu els camps "Text de l'enllaç de lloc", "Línia de descripció" i "URL".
    • Nota: introduir text addicional sobre l'enllaç als camps "Descripció" és opcional, però molt recomanable. Si empleneu les dues línies de la descripció, l'enllaç de lloc pot ser apte per mostrar-se amb aquests detalls.
  7. Repetiu el pas 6 segons sigui necessari. Tingueu present que podeu fer clic a Afegeix un enllaç de lloc per afegir enllaços de lloc addicionals abans de desar-los.
  8. Feu clic a Desa.

Consell: per maximitzar els resultats, creeu almenys quatre enllaços de lloc al nivell de compte i assegureu-vos que siguin rellevants per a totes les campanyes i tots els grups d'anuncis. També necessitareu com a mínim dos enllaços de lloc en un dispositiu mòbil.

Editar recursos d'enllaç de lloc

Per editar enllaços de lloc al nivell de compte, de campanya o de grup d'anuncis, seguiu aquests passos:

1. Inicieu la sessió al compte de Google Ads.
  2. Al menú de pàgines de l'esquerra, feu clic a Campanyes i, tot seguit, al menú desplegable, feu clic a Recursos.
  3. Trobareu una taula amb tots els vostres recursos. Al menú desplegable "Visualització de taula", seleccioneu Associacions.
  4. A la llista que hi ha a sobre de la barra d'eines de la taula, seleccioneu Enllaç de lloc.
  5. Feu clic a la icona de llapis Edita que hi ha al costat de l'enllaç de lloc que voleu actualitzar. Feu clic a Edita.
  6. Feu canvis a l'enllaç de lloc. Tingueu present que els canvis que feu també s'apliquen a qualsevol grup d'anuncis, campanya o compte que comparteixi aquest enllaç de lloc.
  7. Feu clic a Desa.

Programar recursos d'enllaç de lloc

Per programar enllaços de lloc al nivell de compte, de campanya o de grup d'anuncis, seguiu aquests passos:
  1. Inicieu la sessió al compte de Google Ads.
  2. Al menú de pàgines de l'esquerra, feu clic a Campanyes i, tot seguit, al menú desplegable, feu clic a Recursos.
  3. Trobareu una taula amb tots els vostres recursos. Al menú desplegable "Visualització de taula", seleccioneu Associacions.
  4. Feu clic a la icona de llapis Edita que hi ha al costat de l'enllaç de lloc que voleu actualitzar. Feu clic a Edita.
  5. Feu clic a Opcions avançades per obrir el menú desplegable.
  6. Definiu una data d'inici i una de finalització perquè el recurs només es mostri en aquest interval de dates.
  7. A "Programació de recursos", seleccioneu els dies i les hores en què voleu que es mostri el recurs. Feu clic a Afegeix una programació per programar dies i hores addicionals.
  8. Feu clic a Desa.

Posar en pausa o treure recursos d'enllaç de lloc

1. Inicieu la sessió al compte de Google Ads.
  2. Al menú de pàgines de l'esquerra, feu clic a Campanyes i, tot seguit, al menú desplegable, feu clic a Recursos.
  3. Trobareu una taula amb tots els vostres recursos. Al menú desplegable "Visualització de taula", seleccioneu Associacions.
    • Per posar en pausa o treure diversos recursos d'enllaç de lloc:
      1. Seleccioneu els recursos fent clic a la casella de selecció corresponent.
      2. Feu clic a Posa en pausa o a Treu, a la barra blava que hi ha a la part superior.
    • Per posar en pausa o treure un recurs concret:
      1. Seleccioneu el recurs concret fent clic al menú desplegable que hi ha al costat de l'indicador de color.
      2. Seleccioneu Posa en pausa o Treu.

Resoldre problemes relacionats amb els recursos d'enllaç de lloc

Nota: és possible que els enllaços de lloc no siguin visibles si no es compleixen certs requisits de Google Ads (com ara els relatius a l'ús d'URL duplicats o de tercers). A més, és possible que els enllaços de lloc no siguin visibles si Google prediu un rendiment baix. Obteniu més informació sobre els requisits dels recursos d'enllaç de lloc.

Confirmar que el nivell del recurs d'enllaç de lloc és adequat

Per confirmar que el recurs d'enllaç de lloc està associat al nivell adequat, seguiu aquests passos:

1. Inicieu la sessió al compte de Google Ads.
  2. Al menú de pàgines de l'esquerra, feu clic a Campanyes i, tot seguit, al menú desplegable, feu clic a Recursos.
  3. Es mostrarà una taula amb tots els vostres recursos. Al menú desplegable "Visualització de taula", seleccioneu Associació.
  4. Observeu el nivell al qual està associat l'enllaç de lloc i feu clic a la icona de llapis per editar el nivell, si cal.
  5. Per restaurar l'opció predeterminada d'utilitzar els enllaços de lloc del nivell de campanya, traieu els enllaços de lloc del nivell de grup d'anuncis. Marqueu la casella que hi ha a l'esquerra del recurs d'enllaç de lloc i, a la barra blava, feu clic a Treu. Tornaran a mostrar-se els enllaços de lloc del nivell de campanya.

Si feu servir molts enllaços de lloc, podeu editar-los i penjar-los de manera massiva per estalviar temps. Seguiu els passos que s'indiquen tot seguit per editar els recursos de manera massiva.

Treure recursos d'enllaç de lloc

1. Inicieu la sessió al compte de Google Ads.
  2. Al menú de pàgines de l'esquerra, feu clic a Campanyes i, tot seguit, a Recursos.
  3. Trobareu una taula amb tots els vostres recursos. Al menú desplegable "Visualització de taula", seleccioneu Associacions.
  4. A la llista que hi ha a sobre de la barra d'eines de la taula, seleccioneu Enllaç de lloc.
  5. Marqueu les caselles que hi ha al costat de tots els enllaços de lloc que voleu editar.
  6. A la barra blava que hi ha a sobre de la taula, feu clic a Treu.
  7. Feu clic a Aplica.