Pausa eller återuppta annonsgrupper

I den här artikeln beskriver vi hur du pausar, återupptar och tar bort annonsgrupper.

Innan du börjar

Från den 18 januari 2017 kan display- och videoannonsgrupper som saknar inriktningsmetod visa annonser i Googles Display-nätverk och på YouTube. Alla befintliga annonsgrupper utan inriktning pausas automatiskt från den 18 januari så att de inte visar annonser du inte vill visa. Detta är en åtgärd som görs en gång. Fortsättningsvis måste du manuellt pausa annonsgrupper vars annonser du inte vill visa. Du kan läsa mer om inriktning i Om inriktningsinställningar i Display-nätverket.

Anvisningar

De flesta användare hanterar nu sina konton enbart i den nya Google Ads-upplevelsen. Om du fortfarande använder den tidigare AdWords-upplevelsen ska du välja Tidigare nedan. Läs mer

Så här pausa, aktiverar eller tar du bort annonsgrupper

1. Logga in på ditt AdWords-konto.
  2. Klicka på fliken Kampanjer.
  3. Klicka på fliken Annonsgrupper.
  4. Annonsgruppernas aktuella status visas i kolumnen Status.
  5. Klicka på kryssrutan vid de annonsgrupper som du vill ändra.
  6. Klicka på rullgardinsmenyn Redigera ovanför annonsgrupperna och välj Aktivera, Pausa eller Ta bort.
Change status

Så här hittar du borttagna annonsgrupper

Letar du efter de annonsgrupper som du tagit bort? Klicka på rullgardinsmenyn Alla förutom borttagna annonsgrupper ovanför diagrammet och välj Alla.

Öppna AdWords

Göra ändringar i flera kampanjer, annonser eller annonsgrupper samtidigt

Om du vill göra ändringar i flera kampanjer, annonser, annonsgrupper med mera samtidigt kan du använda massöverföring. Med massöverföringsfunktionen kan du hämta ett kalkylark, göra ändringar offline och sedan överföra det så att alla ändringar införs samtidigt.

Tips

• Du kan pausa eller återuppta en annonsgrupp genom att klicka på dess statusikon.
  • Se till att ha minst tre annonser i din annonsgrupp, så att Google Ads kan optimera för det budskap som fungerar bäst med dina potentiella kunder.

Så fungerar annonsgrupper med objekt på andra nivåer i Google Ads

• Annonsgrupper bygger på kampanjer: Om du pausar eller tar bort kampanjen som innehåller annonsgruppen kan annonserna i annonsgruppen inte visas. Så fort du aktiverar kampanjen som innehåller annonsgruppen kan annonserna i annonsgruppen börja visas (men du kan välja att pausa eller ta bort dem).
  • Annonser är beroende av annonsgrupper: Om du pausar eller tar bort annonsgruppen visas inte annonserna i den annonsgruppen. Om du aktiverar annonsgruppen kan annonserna visas (men du kan välja att pausa eller ta bort dem).