Pausa och återuppta annonsgrupper

I den här artikeln beskriver vi hur du pausar, återupptar och tar bort annonsgrupper.

Innan du börjar

Från den 18 januari 2017 kan display- och videoannonsgrupper som saknar inriktningsmetod visa annonser i Googles Display-nätverk och på YouTube. Alla befintliga annonsgrupper utan inriktning pausas automatiskt från den 18 januari så att de inte visar annonser du inte vill visa. Detta är en åtgärd som görs en gång. Fortsättningsvis måste du manuellt pausa annonsgrupper vars annonser du inte vill visa. Du kan läsa mer om inriktning i Om inriktningsinställningar i Display-nätverket.

Anvisningar

Så här pausar, aktiverar eller tar du bort annonsgrupper

1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på Annonsgrupper på sidmenyn.
  3. Respektive annonsgrupps aktuella status visas i kolumnen Status.
  4. Klicka på kryssrutan vid de annonsgrupper som du vill ändra.
  5. Klicka på rullgardinsmenyn Redigera ovanför annonsgrupperna och välj Aktivera, Pausa eller Ta bort.

Så här hittar du borttagna annonsgrupper

1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på Annonsgrupper på sidmenyn till vänster.
  3. Klicka på pilikonen Open navigation panel i det övre vänstra hörnet för att visa navigeringspanelen.
  4. På navigeringspanelen klickar du på ikonen med tre punkter   och väljer sedan Visa borttagna.
  5. I kolumnen Status kan du se annonsgrupper som har tagits bort och annonsgrupper i kampanjer som har tagits bort.
Besök Google Ads

Göra ändringar i flera kampanjer, annonser eller annonsgrupper samtidigt

Om du vill göra ändringar i flera kampanjer, annonser, annonsgrupper med mera samtidigt kan du använda massöverföring. Med massöverföringsfunktionen kan du hämta ett kalkylark, göra ändringar offline och sedan överföra det så att alla ändringar införs samtidigt.

Tips

• Du kan pausa eller återuppta en annonsgrupp genom att klicka på dess statusikon.
  • Se till att ha minst tre annonser i din annonsgrupp, så att Google Ads kan optimera för det budskap som fungerar bäst med dina potentiella kunder.

Så fungerar annonsgrupper med objekt på andra nivåer i Google Ads

• Annonsgrupper bygger på kampanjer: Om du pausar eller tar bort kampanjen som innehåller annonsgruppen kan annonserna i annonsgruppen inte visas. Så fort du aktiverar kampanjen som innehåller annonsgruppen kan annonserna i annonsgruppen börja visas (men du kan välja att pausa eller ta bort dem).
  • Annonser är beroende av annonsgrupper: Om du pausar eller tar bort annonsgruppen visas inte annonserna i den annonsgruppen. Om du aktiverar annonsgruppen kan annonserna visas (men du kan välja att pausa eller ta bort dem).