Uw advertentiegroepen onderbreken of aanzetten

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u uw advertentiegroepen kunt onderbreken, aanzetten of verwijderen.

Voordat u begint

Vanaf 18 januari 2017 kunnen display- en videoadvertentiegroepen waarvoor geen targetingmethode is geselecteerd, advertenties weergeven in het Google Display Netwerk en op YouTube. Als eenmalige uitzondering worden bestaande advertentiegroepen zonder targeting met ingang van 18 januari 2017 automatisch onderbroken, zodat advertenties die niet vertonen om te voorkomen dat advertenties niet onbedoeld worden weergegeven. Zorg ervoor dat u advertentiegroepen die nog niet gereed zijn om advertenties weer te geven, handmatig onderbreekt.Meer informatie over targetinginstellingen in het Display Netwerk

Instructies

Advertentiegroepen onderbreken, inschakelen of verwijderen

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik in het paginamenu op Advertentiegroepen.
  3. Bekijk in de kolom Status de huidige status van elke advertentiegroep.
  4. Klik op het selectievakje naast de advertentiegroep of advertentiegroepen die u wilt wijzigen.
  5. Klik boven de advertentiegroepen op het dropdown-menu Bewerken en selecteer Inschakelen, Onderbreken, of Verwijderen.

Verwijderde advertentiegroepen terugvinden

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik in het paginamenu aan de linkerkant op Advertentiegroepen.
  3. Klik linksboven op het pijlpictogram Open navigation panel om het navigatievenster weer te geven.
  4. Klik in het navigatievenster op het pictogram met de drie stippen , selecteer vervolgens Verwijderde items weergeven.
  5. In de kolom Status worden verwijderde advertentiegroepen en advertentiegroepen binnen verwijderde campagnes weergegeven.
Ga naar Google Ads

Wijzigingen aanbrengen in meerdere campagnes, advertenties of advertentiegroepen

Als u bulksgewijs wijzigingen in meerdere campagnes, advertenties, advertentiegroepen, enz. wilt aanbrengen, kunt u bulkuploads gebruiken. Met bulkuploads kunt u een spreadsheet downloaden, offline wijzigingen aanbrengen en de spreadsheet vervolgens uploaden, zodat de wijzigingen direct van kracht worden.

Tips

• U kunt één advertentiegroep onderbreken of aanzetten door op het bijbehorende statusicoon te klikken.
  • Zorg ervoor dat u minstens 3 advertenties in uw advertentiegroep heeft, zodat Google Ads kan optimaliseren voor de boodschap die het beste werkt voor uw potentiële klanten.

Hoe advertentiegroepen werken met andere niveaus van Google Ads

• Advertentiegroepen zijn afhankelijk van campagnes: Als uw advertentiegroep zich in een onderbroken of verwijderde campagne bevindt, worden de advertenties in deze advertentiegroep niet weergegeven. Als uw advertentiegroep zich in een ingeschakelde campagne bevindt, kunnen de advertenties in deze advertentiegroep worden weergegeven (maar u kunt er ook voor kiezen ze te onderbreken of te verwijderen).
  • Advertenties zijn afhankelijk van advertentiegroepen: Als een advertentiegroep is onderbroken of verwijderd, worden de advertenties in de betreffende advertentiegroep niet weergegeven. Als de advertentiegroep is ingeschakeld, kunt u de bijbehorende advertenties weergeven (maar u kunt er ook voor kiezen ze te onderbreken of te verwijderen).