Erot Google Adsin ja kolmannen osapuolen datan välillä

Mainostajat huomaavat usein tietynlaisia eroja Google Ads ‐tileillä näkyvän datan ja verkkopalvelinlokien tai kolmannen osapuolen seurantaohjelmistojen datan välillä. Google Ads ‑tilin tilastoissa voi näkyä joko enemmän tai vähemmän klikkauksia kuin lokeissa tai seurantaohjelmiston raportissa.

Vaikka erot saattavat olla suuria ja yllättäviä, ne eivät välttämättä tarkoita, että mainoksiisi liittyisi kelpaamatonta toimintaa. Alla on kerrottu joitakin yleisiä syitä näihin eroihin ja vinkkejä klikkausten tarkkaan seurantaan. Google ei analysoi tai vahvista kolmannen osapuolen dataa osana kelpaamattomaan liikenteeseen liittyviä tutkimuksia. Lue lisää kelpaamattomasta liikenteestä.

Sisältö:

Syitä, joiden vuoksi Google Ads ‐tilillä saattaa näkyä enemmän klikkauksia

Google Adsin tilastojen ja verkkolokien tai kolmannen osapuolen seurantaohjelmistojen väliset erot johtuvat useimmiten siitä, että kolmannen osapuolen seurantatavoilla ei voida havaita kaikkia mainosten saamia klikkauksia. Tähän on monia syitä:

• Toistuvat klikkaukset: Asiakkaat saattavat klikata mainostasi useita kertoja esimerkiksi vertaillessaan hintoja tai hakiessaan tietoa. Kolmannen osapuolen seurantaohjelmisto ei välttämättä laske tällaisia toistuvia sivustokäyntejä. Jos klikkaukset eivät viittaa väärinkäytöksiin tai kelpaamattomaan toimintaan, ne sisällytetään Google Ads ‑tilin tilastoihin.
  • Google-verkoston tilastot: Google näyttää mainoksia kasvavassa haku- ja sisältösivustojen ja ‑tuotteiden verkostossa. Verkkoseurantaohjelmistoissa Google-verkoston sivustoilla toteutuneita klikkauksia ei yleensä tunnisteta Googleen liittyviksi. Näihin klikkauksiin liitetään yleensä vain kolmannen osapuolen sivuston nimi.
  • Selaimiin liittyvä rajoitukset: Kolmannen osapuolen seurantaohjelmistot voivat seurata verkkosivustokäyntejä rajoitetusti viittaavan sivun otsikoiden avulla. Useimmat uudet internetselaimet lähettävät automaattisesti viittaavan sivun otsikon, kun asiakas klikkaa mainostasi ja siirtyy sivustollesi. Asiakkaat voivat kuitenkin poistaa tämän ominaisuuden käytöstä selaimessaan. Viittaavan sivun otsikot voidaan poistaa myös välityspalvelimessa tai yrityksen palomuurissa.
  • JavaScript ei käytössä: Jos kolmannen osapuolen seurantaohjelmistossa käytetään evästeitä viittaavan sivun otsikoiden tallentamiseen, mainosklikkauksia ei seurata, jos JavaScript ei ole käytössä selaimessa. Google Ads ‑tilille klikkaukset kuitenkin kirjataan riippumatta siitä, onko JavaScript käytössä selaimessa.
  • Uudelleenohjaukset: Voit sisällyttää lopulliseen URL-osoitteeseen uudelleenohjauksia, kunhan uudelleenohjausosoitteella on sama verkkotunnus kuin näkyvällä URL-osoitteella. Voit ylläpitää kolmannen osapuolen seurantaa URL-asetuksissa.

Syitä, joiden vuoksi Google Ads ‐tilillä saattaa näkyä vähemmän klikkauksia

Google Ads ‐tilillä voi joskus näkyä vähemmän klikkauksia kuin verkkolokeissa muun muassa seuraavista syistä:

• Suodatetut klikkaukset: Googlen klikkausten suojausteknologia on saattanut automaattisesti suodattaa pois kelpaamattomiksi katsotut klikkaukset ja estää niistä veloittamisen tililläsi. Voit katsoa dataa kelpaamattomista klikkauksista, jotka on suodatettu automaattisesti tililtäsi tai yksittäisistä kampanjoista.
  • Toistuvat käynnit: Mainostasi klikannut asiakas voi klikata toista verkkosivustollasi olevaa linkkiä ja sen jälkeen selaimen takaisin-painiketta. Hän saattaa myös asettaa laskeutumissivun kirjanmerkiksi ja palata sivustollesi myöhemmin suoraan kirjanmerkin kautta. Kummassakin tapauksessa laskeutumissivu päivittyy. Kolmannen osapuolen seurantaohjelmistossa nämä tapahtumat saatetaan laskea erillisiksi klikkauksiksi.

Seurannan tarkkuuden parantaminen Google Analyticsin avulla

Voit seurata mainostesi saamaa liikennettä tarkasti ottamalla käyttöön Google Analyticsin, joka on maksuton ja kattava seurantatyökalu. Google Analytics ‑tilin luovat mainostajat saavat automaattisesti käyttöönsä hyödyllisen ominaisuuden nimeltä automaattinen taggaus. Automaattinen taggaus lisää yksilöllisen tunnisteen mainoksen lopulliseen URL-osoitteeseen aina, kun mainosta klikataan. Näin on huomattavasti helpompaa erottaa mainosten todelliset klikkaukset harhaanjohtavista toiminnoista, kuten sivujen uudelleenlatauksista.. Google veloittaa sinua enintään kerran jokaisesta yksilöivästä tagista (jos klikkaus todetaan kelvolliseksi).