Google Adsissa ja kolmannen osapuolen ohjelmistoissa tarjottujen tietojen väliset erot

Mainostajat havaitsevat usein kahdenlaisia eroja Google Ads -tilien tarjoamien tietojen ja verkkopalvelimen lokien tai kolmannen osapuolen seurantaohjelmistojen sisältämien tietojen välillä. Yksi tyypillisistä eroista on se, että Google Adsin tilastotiedoissa näkyy enemmän klikkauksia kuin lokeissa tai seurantaohjelmiston raportissa. Toinen ero voi olla se, että Google Ads -tilillä näkyykin vähemmän klikkauksia kuin edellä mainituissa.

Vaikka erot saattavat olla suuria ja yllättäviä, ne eivät välttämättä tarkoita, että mainoksesi olisi saanut kelpaamattomia klikkauksia. Alla on joitakin yleisiä syitä näihin eroihin sekä vinkkejä klikkausten tarkkaan seurantaan.

Syitä siihen, miksi Google Ads -tilillä näkyy muita lähteitä suurempi klikkausten kokonaismäärä

Olemme huomanneet useimpien Google Adsin tilastotietojen ja verkkolokien tai kolmannen osapuolen seurantaohjelmistojen välisten erojen johtuvan siitä, että kolmannen osapuolen seurantamenetelmät eivät havaitse kaikkia mainostesi saamia klikkauksia. Havaitsematta jääminen voi johtua esimerkiksi seuraavista syistä:

• Toistuvat klikkaukset: Asiakkaat saattavat klikata mainostasi useita kertoja esimerkiksi hintavertailuja tai tutkimusta tehdessään. Kolmannen osapuolen seurantaohjelmistossa toistuvia sivustokäyntejä ei välttämättä kirjata. Jos klikkaukset eivät viittaa väärinkäytöksiin tai kelpaamattomiin toimiin, ne sisällytetään Google Ads -tilin tilastotietoihin.
  • Google-verkoston tilastot: Googlessa mainoksia näytetään alati kasvavassa haku-, sisältö- ja tuotesivustojen verkostossa. Verkkoseurantaohjelmistoissa Google-verkoston sivustoilla toteutuneita klikkauksia ei yleensä tunnisteta Googleen liittyviksi. Näihin klikkauksiin liitetään yleensä vain kolmannen osapuolen sivuston nimi.
  • Selainten rajoitukset: Kolmannen osapuolen seurantaohjelmistot voivat seurata verkkosivustokäyntejä rajoitetusti viittaavan sivun otsikoiden avulla. Useimmat uudet internetselaimet lähettävät automaattisesti viittaavan sivun otsikon, kun asiakas klikkaa mainostasi ja siirtyy sivustollesi. Asiakkaat voivat kuitenkin poistaa tämän ominaisuuden käytöstä selaimessaan. Viittaavan sivun otsikot voidaan poistaa myös välityspalvelimessa tai yrityksen palomuurissa.
  • JavaScript ei ole käytössä: Jos kolmannen osapuolen seurantaohjelmistossa käytetään evästeitä viittaavan sivun otsikoiden tallentamiseen, mainosten klikkauksia ei seurata selaimessa, jossa JavaScript ei ole käytössä. Sen sijaan klikkaukset tallentuvat Google Ads -tilillesi riippumatta siitä, onko JavaScript käytössä selaimessa.
  • Uudelleenohjaukset: Voit sisällyttää uudelleenohjauksia lopulliseen URL-osoitteeseen, kunhan käytät samaa verkkotunnusta kuin näkyvässä URL-osoitteessa. Voit hallita kolmannen osapuolen tarjoamia seurantamenetelmiä URL-osoitteiden vaihtoehdoissa.

Syitä siihen, miksi Google Ads -tilillä näkyy muita lähteitä vähemmän klikkauksia

Google Ads -tilillä voi toisinaan näkyä vähemmän klikkauksia kuin verkkolokissa muun muassa seuraavista syistä:

• Suodatetut klikkaukset: Googlen klikkausten suojaustekniikka on saattanut aiheuttaa kelpaamattomiksi määritettyjen klikkausten automaattisen suodattamisen ja laskuttamisen estämisen. Lue lisätietoja kelpaamattomista klikkauksista, jotka on suodatettu automaattisesti tililtäsi tai yksittäisistä kampanjoista.
  • Toistuvat vierailut: Mainostasi klikannut asiakas voi klikata toista verkkosivustollasi olevaa linkkiä ja sen jälkeen selaimen Takaisin-painiketta. Hän saattaa myös määrittää aloitussivun kirjanmerkiksi ja palata myöhemmin sivustollesi suoraan kirjanmerkin kautta. Kummassakin tapauksessa aloitussivu päivitetään. Kolmannen osapuolen seurantaohjelmistossa nämä tapahtumat saatetaan laskea erillisiksi klikkauksiksi.

Seurannan tarkkuuden parantaminen Google Analyticsin avulla

Voit seurata mainostesi aikaansaamaa liikennettä tarkasti käyttämällä Google Analyticsia, joka on ilmainen ja kattava seurantatyökalu. Google Analytics -tilin luoneet käyttäjät saavat automaattisesti käyttöönsä ominaisuuden nimeltä automaattinen taggaus. Automaattinen taggaus lisää yksilöllisen tunnisteen mainoksen lopulliseen URL-osoitteeseen aina, kun mainosta klikataan. Näin on huomattavasti helpompaa erottaa mainosten todelliset klikkaukset harhaanjohtavista toiminnoista, kuten sivujen uudelleenlatauksista.. Google veloittaa sinua enintään kerran jokaisesta yksilöivästä tagista (jos klikkaus todetaan kelvolliseksi).