Problemes amb la fluctuació d'impressions

Les explicacions proporcionen estadístiques sobre els canvis importants que es produeixen en el rendiment del vostre compte amb un sol clic. Per veure les explicacions, passeu el cursor per sobre de qualsevol mètrica que estigui subratllada i feu clic a Mostra les explicacions. La disponibilitat de la funció pot variar segons diversos criteris, com ara el tipus de campanya o el tipus d'estratègia d'oferta. Obteniu més informació sobre les explicacions.

Si el vostre anunci o les vostres paraules clau no reben prou impressions, pot ser per un motiu senzill. Bàsicament, el nombre d'impressions que els vostres anuncis reben es basa en el nombre de vegades que es fan cerques sobre termes relacionats amb les vostres paraules clau i en la freqüència amb què les vostres paraules clau aconsegueixin activar la publicació dels vostres anuncis en lloc dels anuncis de la competència. Les variacions constants en el volum de trànsit web, en el comportament dels clients i en el contingut web també influeixen en les fluctuacions normals de les vostres impressions.

Les decisions que prengui la competència també poden afectar les vostres impressions. El fet que hi hagi competidors nous o que els existents ajustin els seus comptes pot influir en el nombre d'impressions que reben els vostres anuncis. Per exemple, el vostre competidor més important pot decidir augmentar les seves ofertes, amb la qual cosa treu el vostre anunci de la primera pàgina dels resultats de cerca. És possible, doncs, que noteu una davallada de les impressions. Com que moltes impressions d'anunci provenen de la primera pàgina dels resultats de cerca de Google, quan augmenteu la vostra oferta, també augmenten les probabilitats que el vostre anunci es mostri a la primera pàgina i, per tant, rebi més impressions.

Els esdeveniments temporals també poden tenir un gran impacte. Penseu en les vacances o en notícies molt comentades: poden influir considerablement en les vostres impressions (i també en els vostres clics). Durant un període de vacances, els anunciants d'articles de decoració o d'arbres de temporada poden experimentar canvis significatius en el nombre de d'usuaris que visiten els seus llocs web. Un altre exemple seria el d'un personatge famós que promocionés una marca de roba concreta; en aquest cas, els anunciants d'aquesta marca podrien rebre més impressions.

Fluctuacions a la Xarxa de Display

De vegades, Google fa petits ajustos en la manera com els anuncis s'orienten i es classifiquen a la Xarxa de Display. Per tant, és possible que observeu durant un temps breu fluctuacions en les impressions, els clics o el cost per clic mitjà pel que fa a la Xarxa de Display. Tanmateix, aquestes fluctuacions són normals i tenen com a únic objectiu millorar el rendiment general de l'anunci. Per a nosaltres és important mantenir una publicitat de qualitat; aquests canvis en l'avaluació de la qualitat ajuden a garantir que els anunciants publiquin campanyes rendibles i eficaces i a mantenir, alhora, una experiència positiva per als clients.

Menys impressions que les estimades pel Planificador de paraules clau

Pot ser que observeu que el nombre d'impressions que proporciona el Planificador de paraules clau és superior al nombre real d'impressions que reben els vostres anuncis. Això s'explica per diversos motius. Si limiteu el pressupost o configureu una programació d'anuncis segons la qual els vostres anuncis només es publiquen a hores determinades, limitareu les impressions que rebeu, cosa que l'eina no té en compte.

Com mesura Google Instant les impressions d'anunci?

Quan algú fa una cerca a Google amb Google Instant, les impressions d'anunci es mesuren de manera diferent. Les accions següents compten com a impressions:

• El client comença a escriure una cerca a Google i fa clic a qualsevol part de la pàgina (en un resultat de la cerca, en un anunci, en una correcció ortogràfica o en una cerca relacionada).
  • El client tria un suggeriment de cerca concret i fa clic al botó Cerca, prem Retorn o bé selecciona una de les prediccions de cerca.
  • El client deixa d'escriure i els resultats es mostren durant un mínim de tres segons.

Us recomanem que superviseu el rendiment dels anuncis tal com ho feu habitualment. Google Instant pot fer augmentar o disminuir els nivells generals d'impressions. Ara bé, també pot millorar la qualitat dels clics, ja que ajuda els usuaris a fer cerques mitjançant termes que els connecten més directament amb les respostes que necessiten. Per tant, el rendiment general de la campanya podria millorar.