Om samlad fakturering

Samlad fakturering är ett praktiskt alternativ för byråer, återförsäljare och stora annonsörer som arbetar med flera Google Ads-konton och vill faktureras bara en gång i månaden. Med denna funktion kan du också flytta konton till månadsvis fakturering, och från en faktura till en annan, utan att behöva kontakta oss. I den här artikeln beskriver vi hur du tar reda på om du uppfyller kraven för att använda samlad fakturering och hur det fungerar.

Krav för samlad fakturering

• För att kunna använda samlad fakturering måste du ha eller skapa ett förvaltarkonto.
  • Du måste använda månadsvis fakturering för att betala annonseringskostnader. Detta innebär att du får en kredit från Google och betalar kostnaderna enligt godkända användarvillkor. Om du inte använder månadsvis fakturering, kanske du är kvalificerad att ansöka om det.
  • Alla konton som ska ingå i en faktura måste använda samma valuta. Om det finns mer än en valuta får du en samlad faktura per valuta.

Obs! Samlad fakturering är inte tillgänglig för byråer med sekventiellt betalningsansvar.

Så fungerar det

Som du kanske vet, är det skillnad mellan ett Google Ads-konto och fakturainställningar i Google Ads.

Google Ads-konto

Fakturainställning

Det konto som öppnas när du loggar in och som du använder när du skapar annonskampanjer. Ett Google Ads-konto är kopplat till en enda fakturainställning.

Används för att betala för produkter och tjänster. Du kan använda en fakturainställning för att betala för flera Google Ads-konton.

Om du betalar för flera Google Ads-konton får du en faktura för varje konto. Men om du anger att du vill ha samlad fakturering för dina Google Ads-konton får du endast en faktura per månad. På fakturan ser du utgifterna för varje Google Ads-konto, inköpsordernummer och totalt belopp att betala. Du behöver bara göra en enda inbetalning för att täcka alla kostnader.

Jämförelse mellan standardfakturering och samlad fakturering:

Standardfakturering:

Standard billing

Ett Google Ads-konto

Fakturan avser ett konto

Resulterande faktura

Samlad fakturering:

Consolidated billing

Flera Google Ads-konton

Fakturan avser alla konton

Resulterande faktura

Om du vill ha mer detaljerad information om kostnaderna för varje Google Ads-kampanj – t.ex. klick, exponeringar, kontojusteringar eller tillgodohavanden – kan du ladda ned ett kalkylark (i .csv-format). Du kan också ladda ned en .zip-fil som innehåller en månadsrapport för kostnaderna, med aktiviteten för varje Google Ads-konto, så att du snabbt och enkelt kan rapportera annonsvisningskostnaderna för varje konto som du hanterar.