Endre tekstannonser

Det er en rekke grunner til å endre tekst, visningsadresser eller nettadresser for landingssider for tekstannonser. Kanskje trenger du å rette en skrivefeil eller å oppdatere en endelig nettadresse. Det kan også hende du ønsker å endre en annonse etter å ha funnet ut hvordan du kan få kontakt med målgruppen din på en mer effektiv måte. I denne artikkelen finner du informasjon om hvordan du kan endre tekstannonser enkeltvis eller mange samtidig.

Advarsel:  Kontrollér at du bruker Google Ads Editor 12.4 eller nyere. Hvis du bruker en eldre versjon, kan noen av de tidligere endringene dine i nettadresser og parallellsporing bli slettet. Finn ut hvilken versjon av Google Ads Editor du bruker.

Før du begynner

Det er viktig at du forstår hva som skjer når du endrer en annonse:

• Når du lagrer endringer i annonsen din, oppretter du en ny versjon av annonsen.
  • Den nye annonsen går gjennom den vanlige godkjenningsprosessen, som tar opptil én virkedag. Vær oppmerksom på at Google forbeholder seg retten til å prioritere evalueringer for å sikre at systemoperasjonene generelt sett er stabile.
  • Du kan fortsatt se resultatloggen for tidligere annonseversjoner.
  • Du kan ikke gjenopprette den opprinnelige versjonen av annonsen. Du må lage en ny annonse eller endre annonsen på nytt hvis du ønsker å bruke den opprinnelige teksten.

Tips

I stedet for å redigere annonsen kan du lage nye annonser for å teste ut hvilke varianter som fungerer best. På den måten blir den opprinnelige annonsen din fortsatt vist samtidig som du kan se resultatene du oppnår med de nye annonsevariantene. Google Ads viser som standard automatisk annonsene med de beste resultatene.

Veiledning

1. Logg på Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Annonser og utvidelser i sidemenyen til venstre.
  3. Finn annonsen du vil endre.
  4. Hold markøren over navnet på annonsen, og klikk på blyantikonet Endre.
  5. Velg Endre.
  6. Endre det du måtte ønske i annonseteksten, og klikk på Lagre ny versjon.
  7. Nye annonser blir alle gjennomgått, som regel innen én virkedag.

Endre annonsetekst

Vi anbefaler at du har minst tre annonser i enhver annonsegruppe. Google Ads kan optimalisere kampanjeresultatene dine ved alltid å vise den annonsen som svarer best til det aktuelle søket, og som dermed gir deg de beste resultatene.
  1. Logg på Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Annonser og utvidelser i sidemenyen til venstre, og klikk så på Annonser øverst på siden.
  3. Finn annonsegruppen du vil redigere, og hold markøren over den.
  4. I dialogboksen kan du redigere følgende:
    1. Endelig nettadresse
    2. Overskrifter
    3. Visningsbane
    4. Beskrivelse
  5. Klikk på Lagre ny versjon. Ved å lagre annonsen oppdateres den til en ny versjon og sendes til gjennomgang. Statistikken for de tidligere versjonene forblir synlige.

Masserediger annonsetekster

Følg fremgangsmåten nedenfor for å endre teksten i flere annonser samtidig.

1. Logg på Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Annonser og utvidelser i sidemenyen.
  3. Merk av i avmerkingsboksen ved siden av de annonsene du vil redigere. Du kan også velge alle annonsene ved å merke av i avmerkingsboksen på menylinjen.
  4. Klikk på Rediger, og velg så Endre tekstannonser.
  5. Du kan gjøre endringer i «Utvidede tekstannonser» og «Utvidede dynamiske søkeannonser»:
    1. Rediger: Endre beskrivelsen, overskriften, visningsbanen eller den endelige nettadressen.
    2. Finn og erstatt: Finn bestemte ord eller uttrykk og erstatt dem med andre.
    3. Legg til i tekst: Legg til tekst før eller etter eksisterende tekst.
    4. Endre bruk av små og store bokstaver: Endre til store forbokstaver på tittel eller setninger, eller endre til små bokstaver.
  6. Klikk på Forhåndsvisning for å se hvordan endringene dine ser ut, eller klikk på Bruk for å redigere de valgte annonsene dine.

Merk

Når du lagrer endringer i en annonse, opprettes det en ny versjon av annonsen. Resultatene og dataene for de tidligere versjonene forblir synlige. Finn ut mer om versjonsloggen