Uw tekstadvertenties bewerken

Er zijn verschillende redenen om de tekst, zichtbare URL of URL van de bestemmingspagina van uw tekstadvertenties te bewerken. Misschien moet u een typefout corrigeren of de uiteindelijke URL updaten. U wilt misschien ook uw advertentie bewerken nadat u heeft ontdekt hoe u beter contact kunt leggen met uw doelgroep. In dit artikel wordt uitgelegd hoe u tekstadvertenties afzonderlijk of in bulk kunt bewerken.

Let op: Zorg ervoor dat u Google Ads Editor 12.4 of hoger gebruikt. Als u een oudere versie gebruikt, kan dit leiden tot verwijdering van sommige van uw eerdere wijzigingen in URL- en parallelle tracking. Controleer welke versie van Google Ads Editor u gebruikt.

Voordat u begint

Het is belangrijk om te begrijpen wat er gebeurt wanneer u een advertentie bewerkt:

• Wanneer u bewerkingen in uw advertentie opslaat, maakt u een nieuwe versie van de advertentie.
  • Uw nieuwe advertentie doorloopt de gebruikelijke goedkeuringsprocedure, wat meestal één werkdag duurt. Houd er rekening mee dat Google zich het recht voorbehoudt prioriteit te geven aan beoordelingen om de algehele stabiliteit van de systeemactiviteiten te waarborgen.
  • U kunt de prestatiegeschiedenis van vorige advertentieversies nog steeds bekijken.
  • U kunt de oorspronkelijke versie van uw advertentie niet hervatten. U moet een nieuwe advertentie maken of uw advertentie opnieuw bewerken als u uw oorspronkelijke tekst weer wilt gebruiken.

Tip

In plaats van uw advertentie te bewerken, kunt u ook nieuwe advertenties maken om te testen hoe goed de verschillende versies van uw advertentie tegelijkertijd presteren. Op die manier blijft uw oorspronkelijke advertentie actief terwijl u kunt zien hoe de nieuwe versies presteren. Standaard geeft Google Ads beter presterende advertenties automatisch vaker weer.

Instructies

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik in het paginamenu aan de linkerkant op Advertenties en extensies.
  3. Zoek de advertentie die u wilt bewerken.
  4. Plaats de muisaanwijzer op de naam van de advertentie en klik op het potloodpictogram Bewerken.
  5. Selecteer Bewerken.
  6. Breng wijzigingen aan in uw advertentietekst en klik op Nieuwe versie opslaan.
  7. Uw nieuwe advertentie wordt meestal binnen een werkdag beoordeeld.

Uw advertentietekst bewerken

Het is raadzaam ten minste drie advertenties in uw advertentiegroep te hebben. Google Ads kan de prestaties van uw campagne optimaliseren door als reactie op een zoekopdracht de advertentie weer te geven die waarschijnlijk het beste presteert.
  1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik in het paginamenu aan de linkerkant op Advertenties en extensies en klik vervolgens op Advertenties bovenaan de pagina.
  3. Zoek de advertentiegroep die u wilt bewerken en plaats de muisaanwijzer erop.
  4. In het dialoogvenster kunt u het volgende bewerken:
    1. Uiteindelijke URL
    2. Koppen
    3. Weergavepad
    4. Beschrijving
  5. Klik op Nieuwe versie opslaan. Als u de advertentie opslaat, wordt deze geüpdatet naar een nieuwe versie en voor beoordeling verzonden. Statistieken van vorige versies zijn nog steeds zichtbaar.

Uw advertentietekst bulksgewijs bewerken

Volg deze stappen om de tekst van meerdere advertenties tegelijk te wijzigen.

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik in het paginamenu op Advertenties en extensies.
  3. Vink het selectievakje aan naast de advertenties die u wilt bewerken. U kunt ook alle advertenties selecteren door het selectievakje in de menubalk aan te vinken.
  4. Klik op Bewerken en selecteer vervolgens Tekstadvertenties wijzigen.
  5. U kunt 'Uitgebreide tekstadvertenties' en 'Uitgebreide dynamische zoekadvertenties' als volgt wijzigen:
    1. Bewerken: wijzig de beschrijving, de kop, het weergavepad of de uiteindelijke URL.
    2. Zoeken en vervangen: zoek bepaalde woorden of zinsdelen en vervang ze door andere.
    3. Toevoegen aan tekst: voeg tekst voor of na bestaande tekst toe.
    4. Hoofdlettergebruik wijzigen: wijzig het hoofdlettergebruik in de titel, de zin of bij kleine letters.
  6. Klik op Voorbeeld om te bekijken hoe uw bewerkingen eruitzien of klik op Toepassen om de geselecteerde advertenties te bewerken.

Opmerking

Wanneer u bewerkingen in een advertentie opslaat, wordt er een nieuwe versie van de advertentie gemaakt. De prestaties en gegevens van uw vorige versies zijn nog steeds zichtbaar. Meer informatie over versiegeschiedenis