Tekstimainosten muokkaaminen

Tekstimainostesi tekstin, näkyvien URL-osoitteiden tai aloitussivun URL-osoitteiden muokkaamiseen voi olla monia syitä. Sinun täytyy ehkä korjata kirjoitusvirhe tai päivittää lopullista URL-osoitetta. Voi olla, että haluat muokata mainostasi, jotta se tavoittaa yleisösi paremmin. Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit muokata tekstimainoksia yksi kerrallaan tai useita samaan aikaan.

Tärkeää: Varmista, että käytössäsi on Google Ads Editor 12.4 tai sitä uudempi versio. Vanhemman version käyttäminen voi aiheuttaa sen, että osa aiemmista URL-osoitteiden ja samanaikaisen seurannan muutoksista poistetaan. Selvitä, mitä Google Ads Editorin versiota käytät.

Ennen kuin aloitat

On tärkeää ymmärtää, mitä tapahtuu, kun muokkaat mainosta:

• Kun tallennat mainokseen tekemäsi muutokset, mainoksestasi luodaan uusi versio
  • Uusi mainoksesi käy läpi tavanomaisen hyväksymisprosessin, joka kestää enintään yhden arkipäivän. Huomaa, että Google pidättää oikeuden priorisoida tarkistuksia voidakseen varmistaa järjestelmän vakaan toiminnan.
  • Voit jatkossakin tutkia aiempien mainosversioiden kehityshistoriaa.
  • Et voi palauttaa mainoksesi alkuperäistä versiota. Sinun on luotava uusi mainos tai muokattava mainosta uudelleen, jos haluat alkuperäisen tekstisi.

Vinkki

Jos haluat testata mainoksesi eri versioiden tehokkuutta samanaikaisesti, kokeile luoda uusia mainoksia sen sijaan, että muokkaat aiempaa mainostasi. Näin alkuperäisen mainoksesi näyttämistä jatketaan, ja voit samalla seurata uusien versioiden tehokkuutta. Oletuksena Google Ads näyttää tehokkaampia mainoksia automaattisesti useammin.

Ohjeet

1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Valitse vasemmalla olevasta sivuvalikosta Mainokset ja laajennukset.
  3. Etsi mainos, jota haluat muokata.
  4. Vie hiiri mainoksen nimen päälle ja klikkaa kynäkuvaketta Muokkaa.
  5. Valitse Muokkaa.
  6. Tee haluamasi muutokset mainostekstiin ja klikkaa Tallenna uusi versio.
  7. Uusi mainos tarkistetaan yleensä yhden arkipäivän kuluessa.

Mainostekstin muokkaaminen

Mainosryhmässä on hyvä olla vähintään kolme mainosta. Google Ads voi optimoida kampanjasi tehokkuuden näyttämällä todennäköisesti parhaiten toimivan mainoksen kussakin haussa.
  1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Valitse vasemmalla olevasta sivuvalikosta Mainokset ja laajennukset ja klikkaa sitten sivun yläosasta Mainokset.
  3. Etsi muokattava mainosryhmä ja vie hiiri sen päälle.
  4. Voit muokata valintaikkunassa seuraavia kohteita:
    1. Lopullinen URL
    2. Otsikot
    3. Näkyvän URL-osoitteen sisältämä polku
    4. Kuvaus.
  5. Klikkaa Tallenna uusi versio. Kun tallennat mainoksen, se päivitetään uuteen versioon ja lähetetään tarkistettavaksi. Mainoksen aiempien versioiden tiedot ovat silti edelleen näkyvissä.

Mainostekstien joukkomuokkaus

Voit muuttaa usean mainoksen tekstiä kerralla seuraavasti:

1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Valitse sivuvalikosta Mainokset ja laajennukset.
  3. Valitse valintaruudut muokattavien mainosten vieressä. Voit myös valita kaikki mainokset valitsemalla valikkopalkissa olevan ruudun.
  4. Klikkaa Muokkaa ja valitse Muuta tekstimainoksia.
  5. Voit tehdä muutoksia sekä laajennettuihin tekstimainoksiin että laajennettuihin dynaamisiin hakumainoksiin seuraavasti:
    1. "Muokkaa": Muuta kuvausta, otsikkoa, näkyvän URL-osoitteen sisältämää polkua tai lopullista URL-osoitetta.
    2. "Etsi ja korvaa": Etsi tiettyjä sanoja tai ilmauksia ja korvaa niitä muilla sanoilla tai ilmauksilla.
    3. "Lisää tekstiin": Lisää tekstiä aiemman tekstin edelle tai sen jälkeen.
    4. "Vaihda kirjainkokoa": Muuta kirjainkokoa valitsemalla joko otsikon tai lauseen kirjainkoko tai pienet kirjaimet.
  6. Jos haluat nähdä, miltä tekemäsi muokkaukset näyttävät, klikkaa Esikatselu. Jos taas haluat muokata valittuja mainoksia, klikkaa Käytä.

Huomioitavaa

Kun tallennat mainokseen tekemäsi muutokset, mainoksesta luodaan uusi versio. Mainoksen aiempia versioita ja niiden kehitystä koskeva data on silti edelleen näkyvissä. Lue lisää artikkelista Tietoja versiohistoriasta.