Definisjon av automatisk merking

En funksjon som automatisk legger til en parameter i nettadressene dine for at det skal bli enklere å spore konverteringer utenfor nettet og få rapporter om annonseresultatene dine via programmer for sporing av nettsteder, for eksempel Google Analytics.

• Med automatisk merking legges «Google klikk-ID»-parameteren (GCLID) til i nettadressen kundene dine klikker på, og dermed kan du finne ut hvilken annonse en besøkende klikket på før vedkommende kom til nettstedet ditt.
  • I Google Analytics og lignende programmer kan du bruke informasjonen fra automatisk merkede nettadresser for å finne ut hvilke Google Ads-søkeord som ledet den besøkende til nettstedet ditt, hvilken kampanje det aktuelle søkeordet tilhører, og hvor mye det aktuelle klikket kostet deg. Med denne informasjonen kan du også importere komplekse konverteringer på og utenfor nettet til Google Ads.

Tips

Hvis du bruker et av API-ene, kan det sendes mer informasjon om hvert klikk til resultatrapporten for klikk i Google Ads API via GCLID-parameteren.

Slik kan du se om automatisk merking er slått på

Automatisk merking er som standard slått av. Du kan kontrollere om automatisk merking er slått på – og slå funksjonen av eller på – ved å gå til kontoinnstillingene dine.

1. Klikk på Innstillinger i sidemenyen til venstre.
  2. Klikk på «Kontoinnstillinger» øverst på siden.
  3. Klikk på «Automatisk merking»-delen. Hvis det er merket av for «Merk nettadressen folk klikker seg frem med fra annonsen min», er automatisk merking på. Hvis du vil slå av funksjonen, fjerner du merket og klikker på Lagre.

Merk: Når du oppretter en ny konverteringshandling, blir automatisk merking automatisk aktivert med mindre du allerede bruker konverteringssporing via flere kontoer. Hvis du bruker konverteringssporing via flere kontoer, må du slå på automatisk merking manuelt i alle de underordnede kontoene dine ved å følge fremgangsmåten ovenfor.

Se Google Analytics-data i Google Ads-kontoen din
Knytt sammen Google Analytics og Google Ads
Finn ut mer om fordelene med automatisk merking
Importér konverteringer utenfor nettet eller komplekse konverteringer