Automaattisen taggauksen määritelmä

Tämä ominaisuus lisää URL-osoitteisiin automaattisesti parametrin, jonka avulla voit seurata offline-konversioita ja luoda mainostuloksiin liittyviä raportteja Google Analyticsilla tai muilla verkkosivustojen seurantaohjelmilla.

• Automaattinen taggaus liittää Googlen klikkaustunnuksen eli GCLID-parametrin URL-osoitteeseen, jota asiakkaat klikkaavat. Sen avulla saat selville, mitä mainosta klikkaamalla käyttäjä päätyi sivustollesi.
  • Google Analytics ja muut vastaavat palvelut voivat automaattisesti tagattujen URL-osoitteiden tietojen avulla selvittää, mikä Google Ads ‑avainsana toi kävijän sivustolle, mihin kampanjaan avainsana kuului ja kuinka paljon klikkaus maksoi. Näiden tietojen avulla voit myös tuoda monimutkaisia online‑ tai offline-konversioita Google Adsiin.

Vinkki

Jos käytät ohjelmointirajapintaa, GCLID-parametri voi lähettää jokaisesta klikkauksesta enemmän tietoja Google Ads APIn klikkausten tulosraporttiin.

Näin laitat automaattisen taggauksen pois päältä

Automaattinen taggaus on oletuksena päällä uusilla tileillä. Tilisi asetuksista voit tarkistaa, onko automaattinen taggaus päällä, ja laittaa sen päälle tai pois.

1. Klikkaa Google Ads ‑tilin vasemmasta sivuvalikosta Järjestelmänvalvoja.
  2. Valitse vaihtoehdoista Tilin asetukset.
  3. Valitse Tilin asetukset ‑valikosta Automaattinen taggaus.
  4. Tarkista, onko "Merkitse URL‑osoite, jota ihmiset klikkaavat mainoksestani" ‐kohdan valintaruutu valittuna. Jos se on valittuna, automaattinen taggaus on päällä. Voit laittaa asetuksen päälle merkitsemällä ruudun valituksi tai pois päältä poistamalla valinnan.
  5. Klikkaa Tallenna.
Huom. Kun luot uuden konversiotapahtuman, automaattinen taggaus otetaan automaattisesti käyttöön, ellet käytä MCC-tilin alaista konversioseurantaa. Jos käytät MCC-tilin alaista konversioseurantaa, laita automaattinen taggaus päälle manuaalisesti jokaisella alatason tilillä edellä olevien ohjeiden mukaisesti.