Automaattisen taggauksen määritelmä

Tämä ominaisuus lisää URL-osoitteisiin automaattisesti parametrin, jonka avulla voit seurata offline-konversioita ja luoda mainosten tehokkuuteen liittyviä raportteja Google Analyticsin kaltaisilla verkkosivustojen seurantaohjelmilla.

• Automaattinen taggaus liittää Googlen klikkaustunniste (GCLID) ‑parametrin URL-osoitteeseen, jota asiakkaat klikkaavat. Tämän avulla saat selville, mitä mainosta klikkaamalla käyttäjä päätyi sivustollesi.
  • Google Analytics ja muut vastaavat palvelut voivat automaattisesti tagattujen URL-osoitteiden tietojen avulla kertoa, mikä Google Ads ‑avainsana toi kävijän sivustolle, mihin kampanjaan avainsana kuului ja kuinka paljon klikkaus maksoi. Näiden tietojen avulla voit myös tuoda monimutkaisia online‑ tai offline-konversioita Google Adsiin.

Vinkki

Jos käytät sovellusliittymää, GCLID-parametri voi lähettää Google Ads ‑sovellusliittymän klikkausten tehokkuusraporttiin enemmän tietoja jokaisesta klikkauksesta.

Näin voit tarkistaa, onko automaattinen taggaus käytössä

Uusi Google Ads on nyt useimpien käyttäjien ainoa tapa hoitaa tilejä. Jos käytät edelleen aiempaa AdWordsia, valitse alta AiempiLisätietoja

Automaattinen taggaus on oletuksena poissa käytöstä. Jos haluat tarkistaa, onko automaattinen taggaus käytössä, valitse Laskutus, tilin asetukset ja ohje () ‑valikosta Tilin asetukset ja tutki sitten Asetukset-sivun Seuranta-osiota. Täältä voit myös ottaa automaattisen taggauksen käyttöön tai poistaa sen käytöstä.

Huom. Kun luot uuden konversiotapahtuman, automaattinen taggaus otetaan automaattisesti käyttöön, ellet käytä MCC-tilin alaista konversioseurantaa. Jos käytät MCC-tilin alaista konversioseurantaa, sinun on otettava automaattinen taggaus käyttöön manuaalisesti jokaisella alatason tilillä yllä olevien ohjeiden mukaan.

Google Analytics ‑datan katsominen Google Ads ‑tililtä
Google Analyticsin ja Google Adsin linkittäminen
Lisätietoja automaattisen taggauksen eduista
Offline-konversioiden tai monimutkaisten konversioiden tuominen