Automatisk tagging: Definition

En funktion, der automatisk tilføjer en parameter til dine webadresser for at hjælpe dig med at spore dine offlinekonverteringer og udarbejde rapporter om din annonceeffektivitet ved at bruge websitesporingsprogrammer som f.eks. Google Analytics.

• Automatisk tagging føjer parameteren GCLID til den webadresse, dine kunder klikker på. Det hjælper dig med at se, hvilken annonce der blev klikket på i forbindelse med hvert besøg på dit website.
  • Google Analytics og lignende programmer kan bruge oplysningerne i webadresser med automatisk tagging til at fortælle dig, hvilke Google Ads-søgeord der førte en besøgende til dit website, hvilken kampagne søgeordet var fra, og hvor meget klikket kostede. Du kan også bruge disse oplysninger til at importere komplekse konverteringer til Google Ads, uanset om de foregår online eller offline.

Tip!

Hvis du bruger en API, kan parameteren GCLID også sende flere oplysninger fra hvert klik til rapporten for klikeffektivitet i Google Ads API.

Sådan kontrollerer du, om automatisk tagging er aktiveret

Automatisk tagging er som standard deaktiveret. Du kan kontrollere, om automatisk tagging er aktiveret, og slå funktionen til eller fra ved at gå til dine kontoindstillinger.

1. Klik på Indstillinger i venstre sidemenu.
  2. Klik på "Kontoindstillinger" øverst på siden.
  3. Klik på afsnittet Automatisk tagging. Hvis afkrydsningsfeltet ud for "Tag den webadresse, som folk klikker på fra min annonce" er markeret, er automatisk tagging aktiveret. Hvis du vil slå funktionen fra, skal du fjerne markeringen i afkrydsningsfeltet og klikke på Gem.

Bemærk! Når du opretter en ny konverteringshandling, aktiveres automatisk tagging automatisk, hvis du ikke allerede bruger konverteringssporing på tværs af konti. Hvis du bruger konverteringssporing på tværs af konti, skal du aktivere automatisk tagging manuelt på hver af dine underordnede konti ved at følge vejledningen ovenfor.

Se Google Analytics-data på din Google Ads-konto
Link Google Analytics og Google Ads
Få flere oplysninger om fordelene ved automatisk tagging
Importér offline eller komplekse konverteringer