Automatisk tagging: Definition

Med denne funktion føjes der automatisk en parameter til dine webadresser med henblik på sporing af offlinekonverteringer og rapportering om annonceeffektivitet via websitesporingsprogrammer såsom Google Analytics.

• Automatisk tagging føjer parameteren GCLID til den webadresse, dine kunder klikker på. Det hjælper dig med at se, hvilken annonce der blev klikket på i forbindelse med hvert besøg på dit website.
  • Google Analytics og lignende programmer kan bruge oplysningerne i webadresser med automatisk tagging til at informere dig om, hvilket Google Ads-søgeord der førte en besøgende videre til dit website, hvilken kampagne søgeordet stammede fra, og hvor meget klikket kostede. Du kan også bruge disse oplysninger til at importere komplekse konverteringer til Google Ads, uanset om de foregår online eller offline.

Tip!

Hvis du bruger en API, kan parameteren GCLID også sende flere oplysninger fra hvert klik til rapporten for klikeffektivitet i Google Ads API.

Sådan tjekker du, om automatisk tagging er aktiveret

Automatisk tagging er som standard deaktiveret. Du kan tjekke, om automatisk tagging er aktiveret, og slå funktionen til eller fra ved at gå til dine kontoindstillinger.

1. Log ind på din Google Ads-konto.
  2. Klik på Indstillinger på sidemenuen til venstre.
  3. Klik på Kontoindstillinger på rullemenuen.
  4. Klik på Automatisk tagging på menuen "Kontoindstillinger".
  5. Tjek, om afkrydsningsfeltet ud for "Tag den webadresse, folk klikker sig frem til via min annonce" er markeret. Hvis afkrydsningsfeltet er markeret, er automatisk tagging aktiveret.
    • Hvis du vil deaktivere funktionen: Fjern markeringen i afkrydsningsfeltet, og klik på Gem.
Bemærk! Når du opretter en ny konverteringshandling, aktiveres automatisk tagging automatisk, hvis du ikke allerede bruger konverteringssporing på tværs af konti. Hvis du bruger konverteringssporing på tværs af konti, skal du aktivere automatisk tagging manuelt på hver af dine underordnede konti ved at følge fremgangsmåden ovenfor.