Automatisk tagging: Definition

Med denne funktion føjes der automatisk en parameter til dine webadresser med henblik på sporing af offlinekonverteringer og rapportering om annonceeffektivitet via websitesporingsprogrammer såsom Google Analytics.

• Automatisk tagging føjer parameteren GCLID til den webadresse, dine kunder klikker på. Det hjælper dig med at se, hvilken annonce der blev klikket på i forbindelse med hvert besøg på dit website.
  • Google Analytics og lignende programmer kan bruge oplysningerne fra webadresser med automatisk tagging til at informere dig om, hvilket Google Ads-søgeord der førte en besøgende videre til dit website, hvilken kampagne søgeordet stammede fra, og hvor meget klikket kostede. Du kan også bruge disse oplysninger til at importere komplekse konverteringer til Google Ads, uanset om de foregår online eller offline.

Tip!

Hvis du bruger en API, kan der også blive sendt andre oplysninger om hvert klik til rapporten Klikeffektivitet i Google Ads API via parameteren GCLID.

Sådan deaktiverer du automatisk tagging

Automatisk tagging er som standard aktiveret for nye konti. Under kontoindstillingerne kan du tjekke, om automatisk tagging er aktiveret (og eventuelt deaktivere funktionen).

1. Klik på Administrator på sidemenuen til venstre på din Google Ads-konto.
  2. Vælg Kontoindstillinger blandt de tilgængelige muligheder.
  3. Vælg rullemenuen Automatisk tagging på menuen "Kontoindstillinger".
  4. Tjek, om afkrydsningsfeltet ud for "Tag den webadresse, folk klikker sig frem til via min annonce" er markeret. Hvis afkrydsningsfeltet er markeret, er automatisk tagging aktiveret. Hvis du vil ændre indstillingen, skal du enten markere afkrydsningsfeltet for at aktivere funktionen eller fjerne markeringen i afkrydsningsfeltet for at deaktivere den.
  5. Klik på Gem.
Bemærk! Når du opretter en ny konverteringshandling, aktiveres automatisk tagging automatisk, hvis du ikke allerede bruger konverteringssporing på tværs af konti. Hvis du bruger konverteringssporing på tværs af konti, skal du aktivere automatisk tagging manuelt på alle dine underordnede konti ved at følge fremgangsmåden ovenfor.