Innholdsmålretting

For at du skal nå ut til flere potensielle kunder, vises annonsene dine nå i innhold som samsvarer med hvilke som helst av emnene, plasseringene eller søkeordene for søke-, banner- og videoannonsering du målretter annonsene mot. Hvis du for eksempel målretter annonsene mot emnet «sykler» og «sykling» som søkeord for søke-, banner- og videoannonsering, blir annonsene vist i innhold som samsvarer med enten emnet eller søkeordet.

Du kommer også til å se at all innholdsmålretting er samlet på én side i Google Ads, slik at du kan administrere alle typene innholdsmålretting (emner, plasseringer, ekskluderinger og søkeord for søke-, banner- og videoannonsering) i den samme visningen. Du finner den nye siden under Kampanjer Campaigns Icon i Innhold-delen av navigasjonsmenyen til venstre.

For videokampanjer som bare genererer konverteringer: For at du skal kunne finne flere konverteringsmuligheter, kan du ikke lenger legge til innholdsmålretting i nye og eksisterende videokonverteringskampanjer de neste månedene. Fra tidlig i 2023 blir alle eksisterende innstillinger for innholdsmålretting fjernet automatisk fra videokampanjer der målet er å generere konverteringer. Du kan fjerne innholdsmålretting manuelt fra eksisterende konverteringskampanjer ved å gå til innstillingene for annonsegrupper. Finn ut mer om hvordan du kan optimalisere kampanjer for konverteringer.

I denne prosessen blir annonser matchet med relevante nettsteder i Displaynettverket på grunnlag av blant annet emnene eller søkeordene du velger.

• Slik fungerer det: Google-systemet analyserer innholdet på hver nettside for å fastslå det sentrale temaet. Deretter matches det med annonsen din basert på søkeordene og emnene du legger til under «Innhold», hvilken språk- og stedsmålretting du bruker, nylige oppføringer i en brukers nettleserlogg og andre faktorer.
  • Google Ads bruker innholdsmålretting når en annonsegruppe har emner eller søkeord, og kampanjen er konfigurert til å vise annonser i Displaynettverket.

Finn ut mer om innholdsmålretting