Adres en contactgegevens wijzigen

U kunt op elk gewenst moment uw contactgegevens voor facturering wijzigen in uw Google Ads-account.

Welke contactgegevens u precies kunt wijzigen en hoe u dit doet, hangt af van uw betaalmethode: automatische betalingen, handmatige betalingen of maandelijkse facturering.

Als u het nieuwe, verbeterde Google Ads gebruikt, ziet u geen tandwielpictogram in uw account. Klik rechtsboven op het gereedschapspictogram . Onder de koptekst Instellingen vindt u Facturering en betaling.

Adverteerders die betalen via automatische of handmatige betalingen

Met Google Ads kunt u betalingen uitvoeren voordat uw advertenties worden weergegeven (handmatige betaling) of automatisch betalingen uitvoeren nadat uw advertenties zijn weergegeven (automatische betaling).

Uw bedrijfsadres of telefoonnummer updaten

Voordat u uw contactgegevens wijzigt, moet u rekening houden met het volgende:

• Uw bedrijfsadres is het bedrijfsadres dat u heeft opgegeven toen u uw Google Ads-account heeft gemaakt. Dit adres wordt weergegeven op de facturen voor uw account. Elk Google Ads-account kan slechts één bedrijfsadres hebben.
  • Een factuuradres is het adres waarover uw creditcardmaatschappij of bank beschikt. We gebruiken dit adres om uw betalingsgegevens te verifiëren. U kunt zo nodig voor elke betaalmethode een ander factuuradres opgeven, aangezien het factuuradres niet overeen hoeft te komen met uw bedrijfsadres.
  • Houd uw gegevens actueel. We kunnen geen wijzigingen aanbrengen in facturen die al zijn gegenereerd, zelfs niet als het adres niet klopt.

U kunt uw bedrijfsadres of telefoonnummer als volgt updaten:

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik op het tandwielpictogram en kies Facturering en betaling. Ga hier nu naartoe
  3. Klik in het menu aan de linkerkant op Instellingen.
  4. Ga in het gedeelte Betalingsprofiel naar Bedrijfsnaam en adres.
  5. Klik op het potloodpictogram en update uw gegevens.
  6. Klik op Opslaan.
E-mailvoorkeuren wijzigen (meldingen voor facturering)

Via E-mailvoorkeuren bepaalt u welke e-mails we verzenden naar de betalingscontacten in uw account. Een contact kan worden ingesteld als ontvanger van alle e-mail, alleen administratieve e-mail of geen e-mail.

Ga als volgt te werk om uw gegevens voor meldingen voor facturering te updaten:

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik op het tandwielpictogram en kies Facturering en betaling. Ga hier nu naartoe
  3. Klik in het menu aan de linkerkant op Instellingen.
  4. Klik in het gedeelte Betalingscontacten op het potloodpictogram om een bestaand contact te updaten of klik op Nieuw contact toevoegen om meldingen in te stellen voor een nieuw e-mailadres.
  5. Klik op Opslaan.

Adverteerders met de betalingsinstelling voor maandelijkse facturering

Maandelijkse facturering is een betalingsinstelling waarbij Google een kredietlimiet aan u verstrekt voor uw advertentiekosten. U ontvangt hiervoor elke maand een factuur die u per cheque of overboeking moet betalen. Als u voor uw account gebruikmaakt van maandelijkse facturering en u uw factureringsgegevens wilt wijzigen, klikt u op onderstaande links:

Het factuuradres op uw facturen updaten

Op uw factuur wordt standaard uw geregistreerde bedrijfsadres weergegeven. Als u dit adres wilt wijzigen, voert u ten minste vijftien dagen voor het einde van de maand de volgende stappen uit:

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik op het tandwielpictogram en kies Facturering en betaling. Ga hier nu naartoe
  3. Klik in het menu aan de linkerkant op Instellingen.
  4. Ga in het gedeelte Betalingsaccount naar Factureren aan.
  5. Klik op het potloodpictogram en selecteer een bestaand adres of klik op Een nieuw adres toevoegen.
  6. Geef uw gegevens op en klik op Opslaan.
Het adres updaten waarnaar uw facturen per post of e-mail worden verzonden

Als u wilt dat uw wijzigingen de volgende maand van kracht worden, moet u het postadres of e-mailadres waarnaar uw facturen worden verzonden, vóór de 25e van de maand wijzigen.

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik op het tandwielpictogram en kies Facturering en betaling. Ga hier nu naartoe
  3. Klik aan de zijkant van de pagina op Instellingen.
  4. Ga in het gedeelte Betalingsaccount naar Verzending van facturen per e-mail of Verzending van facturen per post en klik op het potloodpictogram om een adres toe te voegen of te verwijderen.
  5. Klik op Opslaan.
  6. Als u een nieuwe factuur wilt ontvangen op basis van uw wijzigingen, klikt u aan de zijkant van de pagina op Facturen en vervolgens op het factuurnummer in de tabel.
  7. Wanneer de factuur wordt weergegeven, klikt u boven aan de pagina op Factuur opnieuw genereren met bijgewerkte gegevens.
E-mailvoorkeuren wijzigen (meldingen voor facturering)

Via E-mailvoorkeuren bepaalt u welke e-mails we verzenden naar de betalingscontacten in uw account. De betekenis van elk niveau is als volgt:

• E-mail over alle betalingen: alle e-mails over accounts, waaronder informatie die verband houdt met betalingen en facturen.
  • Alleen administratieve e-mails over betalingen: essentiële e-mails, zoals meldingen over een potentiële opschorting van uw account of verzoeken om nieuwe productaccounts goed te keuren.
  • Geen e-mail over betalingen: de contactpersoon ontvangt geen e-mails over facturering en betalingen.

Als u meer personen wilt toevoegen die alle factureringsgerelateerde e-mails moeten ontvangen, neemt u contact op met een salesmedewerker of het supportteam.

Tip

• Sommige factureringsgerelateerde e-mails (bijvoorbeeld om een e-mailadres te verifiëren of u af te melden voor de ontvangst van meldingen) bevatten links met een vervaldatum. Hiermee wordt misbruik van accounts tegengegaan. Als uw link is verlopen en u een nieuwe link nodig heeft, probeert u een link uit een recentere e-mail of vraagt u een accountbeheerder u een nieuwe link te sturen.

Adverteerders met de betalingsinstelling voor maandelijkse facturering

Maandelijkse facturering is een betalingsinstelling waarbij Google een kredietlimiet aan u verstrekt voor uw advertentiekosten. U ontvangt hiervoor elke maand een factuur die u per cheque of overboeking moet betalen. Als u voor uw account gebruikmaakt van maandelijkse facturering en u uw factureringsgegevens wilt wijzigen, klikt u op onderstaande links:

Het factuuradres op uw facturen updaten

Op uw factuur wordt standaard uw geregistreerde bedrijfsadres weergegeven. Als u dit adres wilt wijzigen, neemt u contact met ons op.

Het adres updaten waarnaar uw facturen per e-mail worden verzonden

Uw btw-factuur wordt verzonden naar de hoofdcontactpersoon voor facturering in uw account. Als u dit moet wijzigen, neemt u contact met ons op.

Als u wilt dat uw wijzigingen de volgende maand van kracht worden, moet u het e-mailadres voor verzending van Google Ads-facturen vóór de 25e van de maand wijzigen. Dit gaat als volgt:

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik op het tandwielpictogram en kies Facturering en betaling. Ga hier nu naartoe
  3. Klik in het menu aan de linkerkant op Instellingen.
  4. Ga in het gedeelte Betalingsaccount naar Verzending van facturen per e-mail en klik op het potloodpictogram om het e-mailadres te bewerken.
  5. Klik op Nieuw e-mailadres toevoegen en geef uw gegevens op.
  6. Klik op Opslaan.
  7. Als u een nieuwe factuur wilt ontvangen op basis van uw wijzigingen, klikt u aan de zijkant van de pagina op Facturen en vervolgens op het factuurnummer in de tabel.
  8. Wanneer de factuur wordt weergegeven, klikt u boven aan de pagina op Factuur opnieuw genereren met bijgewerkte gegevens.
E-mailvoorkeuren wijzigen (meldingen voor facturering)

Via E-mailvoorkeuren bepaalt u welke e-mails we verzenden naar de betalingscontacten in uw account. De betekenis van elk niveau is als volgt:

• E-mail over alle betalingen: alle e-mails over accounts, waaronder informatie die verband houdt met betalingen en facturen.
  • Alleen administratieve e-mails over betalingen: essentiële e-mails, zoals meldingen over een potentiële opschorting van uw account of verzoeken om nieuwe productaccounts goed te keuren.
  • Geen e-mail over betalingen: de contactpersoon ontvangt geen e-mails over facturering en betalingen.

Als u meer personen wilt toevoegen die alle factureringsgerelateerde e-mails moeten ontvangen, neemt u contact op met een salesmedewerker of het supportteam.

Tip

• Sommige factureringsgerelateerde e-mails (bijvoorbeeld om een e-mailadres te verifiëren of u af te melden voor de ontvangst van meldingen) bevatten links met een vervaldatum. Hiermee wordt misbruik van accounts tegengegaan. Als uw link is verlopen en u een nieuwe link nodig heeft, probeert u een link uit een recentere e-mail of vraagt u een accountbeheerder u een nieuwe link te sturen.

Adverteerders met de betalingsinstelling voor maandelijkse facturering

Maandelijkse facturering is een betalingsinstelling waarbij Google een kredietlimiet aan u verstrekt voor uw advertentiekosten. U ontvangt hiervoor elke maand een factuur die u per elektronische overboeking moet betalen. Als u voor uw account gebruikmaakt van maandelijkse facturering en u uw factureringsgegevens wilt wijzigen, klikt u op onderstaande links:

Het adres updaten waarnaar uw facturen per e-mail worden verzonden

Als u wilt dat uw wijzigingen de volgende maand van kracht worden, moet u het e-mailadres voor verzending van facturen vóór de 25e van de maand wijzigen.

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik op het tandwielpictogram en kies Facturering en betaling. Ga hier nu naartoe
  3. Klik in het menu aan de linkerkant op Instellingen.
  4. Ga in het gedeelte Betalingsaccount naar Verzending van facturen per e-mail en klik op het potloodpictogram om het e-mailadres te bewerken.
  5. Klik op Nieuw e-mailadres toevoegen en geef uw gegevens op.
  6. Klik op Opslaan.
E-mailvoorkeuren wijzigen (meldingen voor facturering)

Via E-mailvoorkeuren bepaalt u welke e-mails we verzenden naar de betalingscontacten in uw account. De betekenis van elk niveau is als volgt:

• E-mail over alle betalingen: alle e-mails over accounts, waaronder informatie die verband houdt met betalingen en facturen.
  • Alleen administratieve e-mails over betalingen: essentiële e-mails, zoals meldingen over een potentiële opschorting van uw account of verzoeken om nieuwe productaccounts goed te keuren.
  • Geen e-mail over betalingen: de contactpersoon ontvangt geen e-mails over facturering en betalingen.

Als u meer personen wilt toevoegen die alle factureringsgerelateerde e-mails moeten ontvangen, neemt u contact op met een salesmedewerker of het supportteam.

Tip

• Sommige factureringsgerelateerde e-mails (bijvoorbeeld om een e-mailadres te verifiëren of u af te melden voor de ontvangst van meldingen) bevatten links met een vervaldatum. Hiermee wordt misbruik van accounts tegengegaan. Als uw link is verlopen en u een nieuwe link nodig heeft, probeert u een link uit een recentere e-mail of vraagt u een accountbeheerder u een nieuwe link te sturen.

Btw-gegevens wijzigen

Wilt u uw btw-gegevens wijzigen? Zo ja, raadpleeg dan ons andere artikel over belastingen in uw land.

Gerelateerde links

U kunt op elk gewenst moment de contactgegevens voor facturering in uw Google Ads-account wijzigen.

Welke contactgegevens u precies kunt wijzigen en hoe u dit doet, hangt af van uw betaalmethode: automatische betalingen, handmatige betalingen of maandelijkse facturering.

Als u het nieuwe, verbeterde Google Ads gebruikt, ziet u geen tandwielpictogram in uw account. Klik rechtsboven op het gereedschapspictogram . Onder de koptekst Instellingen vindt u Facturering en betaling.

Adverteerders die betalen via automatische of handmatige betalingen

Met Google Ads kunt u betalingen uitvoeren voordat uw advertenties worden weergegeven (handmatige betaling) of automatisch betalingen uitvoeren nadat uw advertenties zijn weergegeven (automatische betaling).

Uw bedrijfsadres of telefoonnummer updaten

Voordat u uw contactgegevens wijzigt, moet u rekening houden met het volgende:

• Uw bedrijfsadres is het bedrijfsadres dat u opgeeft wanneer u uw Google Ads-account maakt. Dit adres wordt weergegeven op de facturen voor uw account. Elk Google Ads-account kan slechts één bedrijfsadres hebben.
    • Als u uw Google Ads-account met behulp van een CUIT heeft gemaakt (als bedrijf), kunt u uw bedrijfsadres niet bewerken, omdat het aan uw btw-nummer is gekoppeld.
    • Als u uw Google Ads-account met behulp van een DNI heeft gemaakt (als particulier), kunt u uw bedrijfsadres op elk gewenst moment bewerken.
  • Een factuuradres is het adres waarover uw creditcardmaatschappij of bank beschikt. We gebruiken dit adres om uw betalingsgegevens te verifiëren. U kunt zo nodig voor elke betaalmethode een ander factuuradres opgeven, aangezien het factuuradres niet overeen hoeft te komen met uw bedrijfsadres.

U kunt uw bedrijfsadres of telefoonnummer als volgt updaten:

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik op het tandwielpictogram en kies Facturering en betaling. Ga hier nu naartoe
  3. Klik in het menu aan de linkerkant op Instellingen.
  4. Ga in het gedeelte Betalingsprofiel naar Bedrijfsnaam en adres.
  5. Klik op het potloodpictogram en update uw gegevens.
  6. Klik op Opslaan.

Opmerking

Als u uw bedrijfsadres wilt wijzigen (maar niet uw CUIT-nummer), neemt u contact op met het supportcentrum om deze wijziging door te voeren in uw account. Als u uw CUIT-nummer wilt wijzigen (of uw CUIT-nummer en uw adres), controleert u of er geen resterend saldo meer in uw account staat en neemt u contact met ons op. Support kan de adreswijziging alleen verwerken als u een juridisch document indient ter bewijs van de wijziging.

E-mailvoorkeuren wijzigen (meldingen voor facturering)

Via E-mailvoorkeuren bepaalt u welke e-mails we verzenden naar de betalingscontacten in uw account. Een contact kan worden ingesteld als ontvanger van alle e-mail, alleen administratieve e-mail of geen e-mail.

Ga als volgt te werk om uw meldingen voor facturering te updaten:

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik op het tandwielpictogram en kies Facturering en betaling. Ga hier nu naartoe
  3. Klik in het menu aan de linkerkant op Instellingen.
  4. Klik in het gedeelte Betalingscontacten op het potloodpictogram om een bestaand contact te updaten of klik op Nieuw contact toevoegen om meldingen in te stellen voor een nieuw e-mailadres.
  5. Klik op Opslaan.

Adverteerders met de betalingsinstelling voor maandelijkse facturering

Maandelijkse facturering is een betalingsinstelling waarbij Google een kredietlimiet aan u verstrekt voor uw advertentiekosten. U ontvangt hiervoor elke maand een factuur die u per cheque of overboeking moet betalen. Als u voor uw account gebruikmaakt van maandelijkse facturering en u uw factureringsgegevens wilt wijzigen, klikt u op onderstaande links:

Het e-mailadres voor uw facturen updaten

Als u wilt dat uw wijzigingen de volgende maand van kracht worden, moet u het e-mailadres voor verzending van facturen vóór de 25e van de maand wijzigen.

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik op het tandwielpictogram en kies Facturering en betaling. Ga hier nu naartoe
  3. Klik aan de zijkant van de pagina op Instellingen.
  4. Ga in het gedeelte Betalingsaccount naar Verzending van facturen per e-mail en klik op het potloodpictogram.
  5. Klik op x om een adres te verwijderen of Nieuw e-mailadres toevoegen om nieuwe informatie op te geven.
  6. Klik op Opslaan.
E-mailvoorkeuren wijzigen (meldingen voor facturering)

Via E-mailvoorkeuren bepaalt u welke e-mails we verzenden naar de betalingscontacten in uw account. De betekenis van elk niveau is als volgt:

• E-mail over alle betalingen: alle e-mails over accounts, waaronder informatie die verband houdt met betalingen en facturen.
  • Alleen administratieve e-mails over betalingen: essentiële e-mails, zoals meldingen over een potentiële opschorting van uw account of verzoeken om nieuwe productaccounts goed te keuren.
  • Geen e-mail over betalingen: de contactpersoon ontvangt geen e-mails over facturering en betalingen.

Als u meer personen wilt toevoegen die alle factureringsgerelateerde e-mails moeten ontvangen, neemt u contact op met een salesmedewerker of het supportteam.

Tip

• Sommige factureringsgerelateerde e-mails (bijvoorbeeld om een e-mailadres te verifiëren of u af te melden voor de ontvangst van meldingen) bevatten links met een vervaldatum. Hiermee wordt misbruik van accounts tegengegaan. Als uw link is verlopen en u een nieuwe link nodig heeft, probeert u een link uit een recentere e-mail of vraagt u een accountbeheerder u een nieuwe link te sturen.