Finn annonsestatusen din

Annonsene dine er under gjennomgang

Sjekk annonsestatusen, og få hjelp hvis det er nødvendig. Vi evaluerer de fleste annonser i løpet av én virkedag, men mer krevende evalueringer kan ta lengre tid.

I Status-kolonnen på annonsesiden kan du se om en annonse er aktiv eller ikke, og årsaken til den aktuelle statusen. Statusen for en annonse gjenspeiler endringer du foretar i den aktuelle annonsen eller den tilhørende kampanjen, og hvorvidt annonsen er gjennomgått på grunnlag av Google Ads-retningslinjene.

Veiledning

Sånn finner du annonsestatusen

1. Logg på Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Annonser og elementer i sidemenyen.
  3. Sjekk Status-kolonnen for å se informasjon om statusen for den aktuelle annonsen.

Sånn tolker du annonsestatusen

Status-kolonnen på Annonser-siden inneholder informasjon om annonsens status på påloggingstidspunktet. Her er de ulike annonsestatusene:

• Satt på pause
  • Venter
  • Avsluttet
  • Fjernet
  • Under evaluering
  • Kvalifisert
  • Kvalifisert (begrenset)
  • Ikke kvalifisert
  • Ikke godkjent

Du kan selv styre fire av annonsestatusene:

• Satt på pause: Annonsen er ikke kvalifisert fordi du har satt den på pause. Annonser som er satt på pause, kan ikke vises – og det kan heller ikke påløpe nye kostnader i dem – før kjøringen av dem gjenopptas. Du kan også se «Kampanjen er satt på pause» eller «Annonsegruppen er satt på pause» på Annonser-siden hvis du har satt kampanjen eller annonsegruppen som inneholder denne annonsen, på pause. Klikk på prikkeikonet i navigasjonspanelet, og velg «Vis elementer som er satt på pause» for å finne ut hvilke kampanjer og annonsegrupper som er satt på pause. Selv annonser som er satt på pause, blir evaluert. Vi evaluerer annonser som er satt på pause, for å sikre at de er i tråd med Google Ads-retningslinjene og relevante lover, og for å påse at annonser som godkjennes under evalueringen, kan publiseres så snart du gjenopptar kjøringen av dem.
  • Venter: Annonsen er ikke kvalifisert ennå, men kjøring er planlagt igangsatt på en fremtidig dato. Du ser også «Kampanjen venter» eller «Annonsegruppen venter» på Annonser-siden hvis kampanjen eller annonsegruppen som inneholder denne annonsen, har planlagt oppstart på en fremtidig dato.
  • Avsluttet: Annonsen er ikke kvalifisert fordi den planlagte sluttdatoen er passert. Du ser også «Kampanjen er avsluttet» eller «Annonsegruppen er avsluttet» på Annonser-siden hvis kampanjen eller annonsegruppen som inneholder denne annonsen, er avsluttet.
  • Fjernet: Annonsen er ikke kvalifisert fordi du har fjernet den. Annonser som er fjernet, kan ikke vises – og det kan heller ikke påløpe nye kostnader i dem – før de aktiveres på nytt. Du ser også «Kampanjen er fjernet» eller «Annonsegruppen er fjernet» på Annonser-siden hvis du har fjernet kampanjen eller annonsegruppen som inneholder denne annonsen. Klikk på prikkeikonet i navigasjonspanelet, og velg «Vis elementer som er fjernet» for å finne ut hvilke kampanjer og annonsegrupper som er fjernet.
Merk: Statusen «under evaluering» blir tilordnet annonser vi evaluerer for å påse at er trygge, passende og i tråd med retningslinjene for annonsering.
Google gjennomgår de fleste annonser i løpet av én virkedag, men mer krevende evalueringer kan ta lengre tid. Hvis annonsen er under evaluering i over én virkedag, kan du sjekke annonsens status. Google forbeholder seg retten til å prioritere evalueringer for å sikre stabilitet i systemene våre.