De status van uw advertentie zoeken

In de kolom 'Status' op uw advertentiepagina ziet u of een advertentie actief is of niet en wat de reden voor die status is. De status van een advertentie geeft de wijzigingen weer die u in de advertentie of in de campagne aanbrengt, en of de advertentie is beoordeeld op basis van het Google Ads-beleid.

Instructies

Hoe u de status van uw advertentie kunt vinden

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik in het paginamenu op Advertenties en extensies.
  3. Kijk in de kolom Status om de status van een advertentie te zien.

Hoe u de advertentiestatus interpreteert

De kolom Status op de pagina Advertenties bevat informatie over de huidige status van uw advertentie op het moment dat u inlogt. Hieronder ziet u de verschillende advertentiestatustypen:

• Onderbroken
  • In behandeling
  • Beëindigd
  • Verwijderd
  • Wordt beoordeeld
  • Geschikt
  • Geschikt (beperkt)
  • Niet geschikt
  • Afgekeurd

Vier advertentiestatussen die u kunt beïnvloeden:

• Onderbroken: Niet geschikt omdat u deze heeft onderbroken. Als u een advertentie onderbreekt, wordt deze niet meer weergegeven en betaalt u er pas weer kosten voor nadat u de advertentie heeft hervat. U ziet de status 'Campagne onderbroken' of 'Advertentiegroep onderbroken' ook op de pagina Advertenties als u de campagne of de advertentiegroep die deze advertentie bevat, heeft onderbroken. Klik op het icoon met 3 stippen in het navigatievenster en selecteer 'Onderbroken items weergeven' om te zien welke campagnes en advertentiegroepen zijn onderbroken. Ook wanneer advertenties zijn onderbroken, kunnen ze worden beoordeeld. We beoordelen onderbroken advertenties om te controleren of ze voldoen aan het beleid van Google Ads en de van toepassing zijnde wet- en regelgeving. Daardoor kunt u advertenties die Geschikt worden terwijl ze waren onderbroken, direct na beoordeling weergeven.
  • In behandeling: Niet geschikt, maar begint op een latere datum. U ziet de status 'Campagne in behandeling' of 'Advertentiegroep in behandeling' ook op de pagina Advertenties als de campagne of de advertentiegroep die deze advertentie bevat, in behandeling is.
  • Beëindigd: Niet geschikt omdat de geplande einddatum is verstreken. U ziet de status 'Campagne beëindigd' of 'Advertentiegroep beëindigd' ook op de pagina Advertenties als de campagne of de advertentiegroep die deze advertentie bevat, is beëindigd.
  • Verwijderd: Niet geschikt omdat u de advertentie heeft verwijderd. Als u een advertentie verwijdert, wordt deze niet weergegeven en betaalt u er geen kosten voor, tenzij u de advertentie opnieuw aan zet. U ziet de status 'Campagne verwijderd' of 'Advertentiegroep verwijderd' ook op de pagina Advertenties als u de campagne of de advertentiegroep die deze advertentie bevat, heeft verwijderd. Klik op het icoon met 3 stippen in het navigatievenster en selecteer 'Verwijderde items weergeven' om te zien welke campagnes en advertentiegroepen zijn verwijderd.
Opmerking: 'Wordt beoordeeld' is een status die wordt gegeven aan advertenties die worden beoordeeld. De beoordeling zorgt ervoor dat ze veilig en geschikt zijn en voldoen aan het advertentiebeleid.
Google beoordeelt de meeste advertenties binnen 1 werkdag. Sommige complexe beoordelingen kunnen meer tijd in beslag nemen. Als de beoordeling van uw advertentie langer dan een hele werkdag duurt, neemt u contact met ons op. Google behoudt zich het recht voor beoordelingen prioriteit te geven om de algehele stabiliteit van de systeemactiviteiten te waarborgen.