Velg ønsket annonseformat

Tekstannonsene som vises ved siden av Google-søkeresultatene, er bare ett eksempel på annonseformatene du kan opprette med Google Ads. Du kan også markedsføre produkter og tjenester gjennom blant annet videoannonser, bildeannonser samt innholdsannonser for apper og digitalt innhold.

Med hvert annonseformat følger bestemte fordeler. Det er for eksempel enkelt og rimelig å publisere tekstannonser, mens du kan bruke fargerike animasjoner i videoannonser. Du kan kjøre flere annonsetyper fra samme Google Ads-konto – og i noen tilfeller også fra samme kampanje.

Annonseformater du kan bruke i Google Ads-kontoer

Format

Beskrivelse

De viktigste fordelene

Tekst

Bare ord.*

Diagram over annonseformater: tekstannonser

Oppdater annonser raskt og enkelt. Nå frem til kunder når de søker på Google. Med annonseutvidelser kan du presentere flere opplysninger og kontaktinformasjon, slik at tekstannonsene dine blir enda mer relevante for kundene.
Responsiv

Med responsive annonser tilpasses størrelsen, utseendet og formatet automatisk slik at de passer inn i de tilgjengelige annonseplassene. Disse annonsene kan både vises som tekst- og bildeannonser.

Diagram over annonseformater: responsive annonser

På noen få minutter kan du lage annonser som fungerer på nesten alle tilgjengelige annonseplasser. I tillegg kan responsive annonser vises som integrerte annonser, slik at de står til innholdet på utviklernettstedet.
Bilde

Statisk eller interaktiv grafikk. Du kan bruke animerte annonser i GIF- eller Flash-format.

Diagram over annonseformater: bildeannonser

Vis frem et produkt eller en tjeneste på en visuell måte. Nå ut til kunder på nettsteder som samarbeider med Google.
Annonser for apper

Med annonser for apper kan du skape økt engasjement og oppnå flere appnedlastinger.

Diagram over annonseformater: annonser for apper

Send brukerne til en appbutikk der de kan laste ned appen din, eller ta med en dyplink direkte til appen. Nå ut til kunder når de søker på Google (innbefattet Google Play) og i apper og på nettsteder som samarbeider med Google. Merk: Annonsene vises bare på enheter som støtter innholdsformatene du bruker.
Video

Videoannonser som vises på nettet. Du kan kjøre frittstående videoannonser eller plassere dem i strømmet videoinnhold.

Diagram over annonseformater: videoannonser

Gi kundene en engasjerende opplevelse. Nå ut til kunder på nettsteder som samarbeider med Google.
Shopping-produktannonser

Med Shopping-annonser kan du vise brukerne et bilde av produktet ditt, en tittel, prisen, navnet på butikken og flere produktdetaljer.

Diagram over annonseformater: Shopping-produktannonser

Vis en annonse for produktet ditt til personer som søker på nettet etter dette produktet eller relaterte produkter.
Fremhevede Shopping-annonser

Et bilde og en beskrivelse som utvides og viser forskjellige relaterte produkter og informasjon om butikken når noen klikker på annonsen.

Diagram over annonseformater: fremhevede Shopping-annonser

Vis en fremhevet Shopping-annonse til personer som undersøker hvor de skal handle, fremfor personer som er på jakt etter et spesifikt produkt.

Fremhevede Shopping-annonser er tilgjengelige i disse landene:

Australias flagg

Australia

Brasils flagg

Brasil

Canadas flagg

Canada

Tysklands flagg

Tyskland

Frankrike

Frankrike

Hongkong

Hongkong

Irland

Irland

India

India

Indonesia

Indonesia

Malaysia

Malaysia

Netherlands flag

Nederland

New Zealand flag

New Zealand

The Philippines

Filippinene

Singapore

Singapore

South Africa

Sør-Afrika

Sweden

Sverige

Taiwan

Taiwan

United Arab Emirates

De forente arabiske emirater

United Kingdom

Storbritannia

United States

USA

Du kan opprette fremhevede Shopping-annonser via Google Ads og Google Ads API (AdWords API). Hvis du vil markedsføre enkeltprodukter, kan du lese om Shopping-produktannonser.

Anropsannonser Diagram over annonseformater: anropsannonser Få flere til å ringe bedriften din ved å ta med telefonnummeret ditt i annonsene du viser. Folk kan klikke på disse annonsene og deretter ringe direkte til bedriften din. Disse annonsene vises bare på enheter der det er mulig å foreta telefonoppringinger, og alle felt i en annonse kan skjules slik at den passer på mindre skjermer.

*Tekstannonser kan se litt annerledes ut i Displaynettverket.

Kampanjetyper og annonseformater

Akkurat hvilke annonseformater du kan velge mellom, avhenger av kampanjetypen du bruker (Bare Søkenettverket, Bare Displaynettverket eller Søk med utvalgt Display), og kampanjens undertype (f.eks. «standard» eller «alle funksjoner»). Finn ut mer om de ulike kampanjetypene som er tilgjengelige.

Mobilannonser og -kampanjer

Med enkelte kampanjetyper, for eksempel kampanjer med anropsannonser og annonser for apper, blir annonsene bare vist på mobil. For å se hvordan disse annonsene vises for brukere som er på farten, kan du lese mer om ulike typer mobilannonser.

Nedenfor ser du hvilke annonseformater som er tilgjengelige for hver enkelt kampanjetype.

Kampanjetype

Tekstannonse

Bildeannonse

Annonse for app

Shopping-annonse

Dynamisk søkeannonse

Videoannonse

Oppringningsannonse

Søk med utvalgt display – standard Grønt hakemerke rødt x-tegn rødt x-tegn rødt x-tegn rødt x-tegn rødt x-tegn rødt x-tegn
Søk med utvalgt Display – alle funksjoner Grønt hakemerke Grønt hakemerke Grønt hakemerke Grønt hakemerke Grønt hakemerke rødt x-tegn rødt x-tegn
Bare Søkenettverket – oppringningsannonser rødt x-tegn rødt x-tegn rødt x-tegn rødt x-tegn rødt x-tegn rødt x-tegn Grønt hakemerke
Bare Søkenettverket – installasjon av mobilapper rødt x-tegn rødt x-tegn Grønt hakemerke rødt x-tegn rødt x-tegn rødt x-tegn rødt x-tegn
Bare Søkenettverket – standard Grønt hakemerke rødt x-tegn rødt x-tegn rødt x-tegn rødt x-tegn rødt x-tegn rødt x-tegn
Bare Søkenettverket – alle funksjoner Grønt hakemerke rødt x-tegn rødt x-tegn Grønt hakemerke Grønt hakemerke rødt x-tegn rødt x-tegn
Bare Søkenettverket – dynamiske søkeannonser rødt x-tegn rødt x-tegn rødt x-tegn rødt x-tegn Grønt hakemerke rødt x-tegn rødt x-tegn
Bare Displaynettverket – alle funksjoner Grønt hakemerke Grønt hakemerke rødt x-tegn rødt x-tegn rødt x-tegn Grønt hakemerke rødt x-tegn
Bare Displaynettverket – markedsføringsmål > Installer mobilappen din rødt x-tegn rødt x-tegn Grønt hakemerke rødt x-tegn rødt x-tegn rødt x-tegn rødt x-tegn
Bare Displaynettverket – markedsføringsmål > Kjøp på nettstedet ditt  Grønt hakemerke Grønt hakemerke rødt x-tegn rødt x-tegn rødt x-tegn Grønt hakemerke rødt x-tegn
Vær oppmerksom på følgende

Hvis du velger «Søk med utvalgt Display – alle funksjoner» eller en av kampanjetypene under «Bare Displaynettverket», får du tilgang til annonsegalleriet, som er et verktøy du kan opprette annonser via. Hvilke annonseformater som er tilgjengelige i Annonsegalleriet, avhenger imidlertid av den spesifikke kampanjetypen du velger. Finn ut mer om Annonsegalleriet.

Fremgangsmåten når du skal velge annonseformat

1. Velg kampanjen og annonsegruppen der du ønsker å lage en ny annonse.
  2. Klikk på Annonser-fanen.
  3. Klikk på + Annonse-rullegardinknappen.
  4. Velg formatet for annonsen du skal opprette, og følg deretter instruksjonene som gjelder for dette annonseformatet.
  5. Klikk på Lagre annonse.

Når du har lagret annonsen, skal du kunne se den nye annonsen på Annonser-fanen. Det kan imidlertid hende at annonser ikke blir kjørt før de er evaluert eller godkjent. Dette kan ta fra noen sekunder til flere dager, avhengig av formatet.