Om prosessen for annonsegodkjenning

På grunn av COVID-19 (koronaviruset) har vi iverksatt forebyggende helsetiltak for brukerstøttespesialistene våre. Av den grunn tar det mer tid enn vanlig å gjennomgå nye annonser i formater uten tekst (f.eks. videoannonser, responsive bannerannonser og appannonser). Forespørsler om å anke avgjørelser knyttet til annonser som ikke er godkjent, blir også forsinket, og forespørsler om å fremskynde prosessen for gjennomgang av annonser, blir ikke prioritert akkurat nå.

I denne perioden er det fint om du kan bruke eksisterende godkjente annonser (uten å redigere dem) eller tekstformater for nye annonser (f.eks. utvidede tekstannonser, vanlige tekstannonser og responsive søkeannonser (VTA)). Hvis du ønsker å anke avgjørelser, er det også fint om du kan sende inn en selvbetjent anke via administratoren for retningslinjer. På denne måten kan du anke avgjørelser knyttet til retningslinjene rett fra Google Ads-kontoen din med noen få klikk.

Vi beklager eventuelle ulemper dette måtte medføre, men ber om forståelse for at tiltakene er nødvendige. Denne siden oppdateres etter hvert som situasjonen endrer seg.

For å sikre at annonsene er trygge og passer for alle, blir de gjennomgått for å kontrollere at de overholder retningslinjene for Google Ads. De fleste annonser gjennomgås i løpet av én virkedag.

Slik fungerer annonsegodkjenningen

Når du har opprettet eller redigert en annonse eller en utvidelse, starter evalueringsprosessen automatisk. Alt innhold i annonsen din blir gjennomgått, innbefattet overskriften, beskrivelsen, søkeordene, destinasjonen og eventuelle bilder og video. I løpet av denne prosessen er annonsestatusen «Under evaluering».

Hvis annonsen din består gjennomgangen, endres statusen til «Godkjent», og annonsen begynner å kjøre. Hvis vi kommer frem til at annonsen er i strid med retningslinjene, endres statusen til «Ikke godkjent», som innebærer at annonsen ikke kan vises i det hele tatt. Du mottar et varsel om bruddet på retningslinjene med informasjon om hva du må gjøre.

Finn ut hvordan du sjekker godkjenningsstatusen for en annonse.

Hvor lang tid tar annonsegjennomgangen?

• De fleste annonser gjennomgås i løpet av én virkedag. Hvis annonsen krever en mer omfattende gjennomgang, kan det imidlertid ta lengre tid.
  • Hvis annonsen din er under evaluering i mer enn to hele virkedager, kan du kontakte oss for å få informasjon.
  • Google forbeholder seg retten til å prioritere evalueringer for å sikre at systemoperasjonene generelt sett er stabile.

Slik starter du visning av annonser på en bestemt dato

Hvis du har behov for å få godkjent en annonse innen en bestemt dato, må du sende inn annonsen flere dager i forveien. Hvis du vil unngå at en annonse blir publisert så snart den er godkjent, må du sette annonsen, annonsegruppen eller kampanjen på pause. Annonser som er satt på pause, blir evaluert på lik linje med aktive annonser. Finn ut hvordan du setter annonsene dine på pause eller gjenopptar dem.

Hvis du også planlegger å lansere en ny nettside samtidig med annonsen, må denne nettsiden være ferdig før annonsen din kan evalueres og godkjennes.

Slik sørger du for at den nye siden er skjult frem til lanseringsdatoen:

Ikke lag linker til den nye siden på resten av nettstedet ditt. Dersom du lager linker til den nye siden, kan siden bli indeksert i ulike søkemotorer, og den kan bli vist i søkeresultatene.

Konfigurer robots.txt-filen på nettstedet ditt. Du kan gi søkemotorene beskjed om å ikke indeksere siden, via robots.txt-filen på nettstedet ditt. Fjern endringen når du er klar for lansering. Finn ut mer om konfigurering av robots.txt-filen.