Uw creditcard verwijderen of wijzigen

U moet in uw account altijd een primaire betaalmethode hebben ingesteld. Zo kunnen uw advertenties altijd automatisch worden betaald. Wanneer u in uw account over een andere betaalmethode beschikt, kunt u de creditcard die u gebruikt, wijzigen of verwijderen.

Als u de weergave van uw advertenties wilt stoppen, kunt u uw campagnes onderbreken.

Opmerking: Als uw kaartuitgever of bank in de Europese Economische Ruimte is gevestigd, wordt mogelijk een aanvullend verificatieproces gebruikt (zoals een eenmalige code die naar uw telefoon wordt verzonden) om uw eigendom van de kaart te bevestigen.  Uw kaartuitgever of bank kan deze extra verificatie naar eigen goeddunken vereisen, bijvoorbeeld wanneer u een betaling doet of een nieuwe creditcard of pinpas toevoegt.

Google voldoet aan de nieuwe beveiligingsvereisten die in de PSD2 (herziene richtlijn voor betaaldiensten) worden opgelegd aan banken en betalingsverwerkers binnen de Europese Economische Ruimte. Als u vragen heeft, neemt u rechtstreeks contact op met uw kaartuitgever of bank.

U kunt als volgt de creditcard wijzigen die wordt gebruikt als primaire betaalmethode:

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik op het tandwielpictogram en kies Facturering en betalingen.
  3. Klik in het menu aan de linkerkant op Betaalmethoden.
  4. Klik op de knop Een nieuwe betaalmethode toevoegen.
  5. De betaalmethoden die beschikbaar zijn voor uw account worden weergegeven. Deze zijn gebaseerd op uw bedrijfsadres, de valuta voor uw account en hoe u betaalt (automatische betalingen).
  6. Geef uw betalingsgegevens op en klik op Opslaan.
  7. Wijs deze betaalmethode nu toe als primaire betaalmethode: Klik op het dropdownmenu Selecteren als en kies Primair.
  8. Ga naar uw vorige betaalmethode en klik op Verwijderen.

Tip: Voeg een reservecreditcard toe

Als u wilt voorkomen dat uw advertenties worden stopgezet vanwege een geweigerde betaling, raden we u ten zeerste aan een alternatieve betaalmethode in te stellen. Mocht uw primaire betaalmethode om wat voor reden dan ook niet werken, dan brengen we de kosten in rekening via uw reservecreditcard. Zo weet u zeker dat uw advertenties gewoon kunnen worden weergegeven.

Volgende stap