Overvåk annonser og søkeord

Hvis du virkelig skal lykkes med Google Ads, må du regelmessig gjennomgå resultatene du oppnår med kontoen din, og finstemme innstillingene i ettertid. Det er spesielt viktig at du overvåker statusen og fremdriften for annonsene dine og de tilknyttede søkeordene. Denne artikkelen inneholder informasjon om hvor du finner – og hvordan du bør tolke – resultatdataene i kontoen din.

Se annonseresultater

1. Gå til sidemenyen til venstre i Google Ads-kontoen din, og klikk på Annonser og elementer.
  2. Klikk på Annonser i rullegardinmenyen.

På Annonser-siden kan du se disse opplysningene om annonseresultatene:

• Status: viser om annonsene er godkjent og kan vises. Annonser med statusen «Kvalifisert» er for eksempel i tråd med Google Ads-retningslinjene og kan vises til alle målgrupper. Finn ut hva de ulike annonsestatusene betyr.
  • CTR (klikkfrekvens): viser hvor ofte kunder klikker på annonsene etter at de har sett dem. Jo høyere CTR-en er, desto nyttigere synes kundene at annonsene er. En CTR på under 1 % i Søkenettverket indikerer rent generelt at annonsene ikke er målrettet mot relevante målgrupper. Finn ut hvordan du skriver effektive tekstannonser.
  • Gj.sn. CPC (kostnad per klikk): viser den gjennomsnittlige kostnaden hver gang en potensiell kunde klikker på annonsen. Google deler den totale kostnaden av alle klikkene på antallet klikk for å fastslå den gjennomsnittlige CPC-en. Hvis annonsen får 2 klikk og kostnaden av disse er henholdsvis NOK 2 og NOK 4, blir NOK 3 den gjennomsnittlige CPC-en.

Se resultater fra søkeord

1. Gå til sidemenyen til venstre i Google Ads-kontoen din, og klikk på Søkeord.
  2. Velg det aktuelle søkeordalternativet fra rullegardinmenyen.
    • Du kan velge mellom søketermer, auksjonsstatistikk, negative søkeord, søkeord for søkeannonsering eller lokale konkurransedyktige søketermer.

På Søkeord-siden kan du gjennomgå disse opplysningene om resultatene fra søkeord:

• Status: viser om søkeordene er godkjent og kan utløse annonsevisninger. Søkeord med statusen «Kvalifisert» er for eksempel i tråd med Google Ads-retningslinjene og kan utløse visning av annonser. Du kan holde markøren over statusen for et søkeord for å se resultatdetaljer som kvalitetspoeng.
  • CTR (klikkfrekvens): viser hvor ofte kunder klikker på annonsene etter at de har sett dem. Jo høyere CTR-en er, desto nyttigere synes kundene at annonsene er. En CTR på under 1 % i Søkenettverket indikerer rent generelt at søkeordene både kan og bør forbedres. Du kan fjerne eller finstemme søkeord med lav CTR og legge til mer spesifikke eller målrettede søkeord i Google Ads.
  • Kvalitetspoeng: viser hvor god annonsekvalitet du har sammenlignet med andre annonsører. Kvalitetspoeng gis på en skala fra 1 til 10 og er basert på forventet CTR, annonserelevans og opplevelsen av landingssiden.
    • Merk: Kvalitetspoeng-kolonnen er deaktivert i nye kontoer. Du kan se disse beregningene ved å klikke på kolonneikonet Et bilde av Kolonner-ikonet i Google Ads på Søkeord-siden og velge Endre kolonner. Klikk på Kvalitetspoeng under Attributtinnstillinger, og klikk deretter på Bruk. Finn ut mer om kvalitetspoeng.

Tips

Husk at resultatene for annonsene og søkeordene dine kan variere. Nettrafikken varierer fra dag til dag. Den forventede variasjonen kan påvirke resultatene for kampanjen din. Dessuten kan aktuelle hendelser ha dramatisk innvirkning på hvor mange visninger og klikk du får.