Om Googles söknätverk

Googles söknätverk är en grupp sökrelaterade webbplatser och appar där dina annonser kan visas. När du annonserar i Googles söknätverk kan din annons visas bredvid sökresultatet när någon söker med termer som liknar dina sökord. I den här artikeln kan du läsa om

Var annonser i söknätverket kan visas

Annonserna kan visas i Googles sökresultat och på andra sökwebbplatser där dina sökord är relevanta för en användares sökning.

• Googles sökwebbplatser:

Annonser kan visas ovanför eller nedanför sökresultaten på Google Sök. De kan visas bredvid, ovanför eller nedanför sökresultaten i Google Play, Google Shopping, Google Bilder och Google Maps, inklusive i Maps-appen.

Search Network ads on results page

• Googles sökpartner: Annonser kan visas i sökresultaten på webbplatser hos Googles sökpartner eller som en del av en relaterad sökning eller länkenhet. Våra sökpartner för textannonser omfattar hundratals webbplatser som inte tillhör Google samt Google Video och andra webbplatser som tillhör Google. Shopping-annonser med produkt kan visas på sökpartners webbplatser som visar och länkar till produkter som säljs. Klickfrekvensen (CTR) för annonser på sökpartners webbplatser påverkar inte ditt kvalitetsresultat på Google.se.

Ta reda på hur budgivning fungerar på sökpartners webbplatser.

Typer av annonser i söknätverket

• Textannonser, dynamiska sökannonser och samtalsannonser: Det här är de vanligaste typerna av annonser i söknätverket. Annonserna visas med etiketten ”Annons” eller ”Annonser” på sökresultatsidan. På partnerwebbplatser kan de ha etiketten ”Google-annonser”. De visas ofta med annonstillägg som gör att annonsörerna kan visa företagsinformation som adress och telefonnummer i sina annonser.
  • Shopping-annonserShopping-annonser visar och länkar till produkter som säljs. De har etiketten ”Sponsrad”.
  • Bild- och videoannonser: Sökpartner kan visa bildannonser och videoannonser.

Exempel

Ditt företag erbjuder ansiktsmålning på barnkalas. Om du lägger till sökordet ”ansiktsmålning barn” i annonsgruppen och sedan väljer att ta med sökpartner, kan dina annonser visas på deras sökresultatsidor när någon skriver söktermen ”ansiktsmålning”.

Lägga till eller ta bort sökpartner

När du skapar en kampanj för söknätverket ingår Googles sökpartner som standard. En sökkampanj kan visas som svar på en användarfråga från tusentals olika webbplatser. Google Ads ger ingen information om vilken webbplats annonsen visades på i söknätverket. Om du vill välja bort alla sökpartnerwebbplatser följer du anvisningarna om hur du lägger du till eller tar bort sökpartner från en befintlig sökkampanj.

Alla partnerwebbplatser i söknätverket måste följa Googles policyer. När du skapar en kampanj för söknätverket bekräftar du att våra policyer uppfyller de eventuella standarder ditt företag har för image och rykte. Om någon av våra partnerwebbplatser i söknätverket överträder dessa Google-policyer tas den bort från söknätverket.

Anvisningar

1. Logga in på ditt Google Ads-konto
  2. Klicka på Inställningar i sidmenyn och sedan på den kampanj där du vill lägga till eller ta bort sökpartner.
  3. Klicka på Nätverk.
  4. Markera rutan bredvid Inkludera sökpartner om du vill att annonser i den här kampanjen ska kunna visas på sökpartners webbplatser, eller avmarkera den om du inte vill att kampanjens annonser ska kunna visas på sökpartners webbplatser.
  5. Klicka på Spara.