Om Googles Söknätverk

Googles Söknätverk är en uppsättning sökrelaterade webbplatser och appar där dina annonser kan visas. När du annonserar i Googles Söknätverk kan din annons visas bredvid sökresultatet när någon söker med termer som är relaterade till dina sökord. Innehåll i denna artikel:

En sökkampanj är en kampanjtyp som är tillgänglig i Google Ads.

SKAPA EN SÖKKAMPANJ

Var sökannonser kan visas

Annonserna kan visas i Googles sökresultat och på andra sökwebbplatser där dina sökord är relevanta för en persons sökning.

• Googles sökwebbplatser: Annonser kan visas ovanför eller nedanför sökresultaten på Google Sök. De kan visas bredvid, ovanför eller nedanför sökresultaten på Google Play, Shopping-fliken, Google Bilder och Google Maps, inklusive Maps-appen.

Search Network ads on results page

• Googles sökpartner: Annonser kan visas vid sökresultat på webbplatser hos Googles sökpartner eller som en del av en relaterad sök- eller länkenhet. Våra sökpartner för textannonser omfattar hundratals webbplatser som inte tillhör Google samt Google Video och andra Google-webbplatser. Shopping-annonser kan visas på sökpartners webbplatser som visar och länkar till produkter som säljs. Klickfrekvensen (CTR) för annonser på sökpartners webbplatser påverkar inte ditt kvalitetsresultat på Google.se.

Ta reda på hur budgivning fungerar på sökpartners webbplatser.

Typer av annonser i Söknätverket

• Textannonser, dynamiska sökannonser och samtalsannonser: Detta är de vanligaste typerna av annonser i Söknätverket. Annonserna visas med etiketten ”Annons” eller ”Annonser” på sökresultatsidan. På partnerwebbplatser kan de ha etiketten ”Google-annonser”. De visas ofta med annonstillägg, som gör att annonsörerna kan visa företagsinformation som adress och telefonnummer i sina annonser.
  • Shopping-annonser: Shopping-annonser visar och länkar till produkter som säljs. De är märkta som ”Sponsrade” eller visas med etiketten ”Annons” eller ”Annonser” på sökresultatsidan. På partnerwebbplatser kan de ha etiketten ”Google-annonser”.
  • Bild- och videoannonser: Sökpartner kan visa bildannonser och videoannonser.

Exempel

Ditt företag erbjuder ansiktsmålning på barnkalas. Om du lägger till sökordet ”ansiktsmålning barn” i din annonsgrupp och väljer att inkludera sökpartner kan dina annonser visas på deras sökresultatsidor när någon skriver söktermen ”ansiktsmålning”.

Lägga till och ta bort sökpartner

När du skapar en kampanj för Söknätverket ingår Googles sökpartner som standard. En sökkampanj kan visas som resultat av en sökfråga från tusentals olika webbplatser. Google Ads ger ingen information om vilken webbplats i Söknätverket som annonsen visades på. Om du vill välja bort alla sökpartnerwebbplatser kan du följa anvisningarna om hur du lägger du till eller tar bort sökpartner från en befintlig sökkampanj.

Alla partnerwebbplatser i Söknätverket måste följa Googles policyer. Genom att skapa en kampanj för Söknätverket bekräftar du att våra policyer uppfyller de eventuella standarder ditt företag har gällande image och anseende. Om någon av våra partnerwebbplatser i Söknätverket överträder dessa Google-policyer tas den bort från Söknätverket.

Anvisningar

1. Logga in på ditt Google Ads-konto
  2. Klicka på Inställningar i panelen till vänster och välj Kampanjinställningar.
  3. Klicka på kampanjen där du vill ta med eller ta bort sökpartner.
  4. Klicka på Nätverk.
  5. Markera rutan vid Inkludera Googles sökpartner under Söknätverket om du vill att annonser i kampanjen ska kunna visas på sökpartners webbplatser. Avmarkera rutan om annonser i kampanjen inte ska kunna visas på sökpartners webbplatser.
  6. Klicka på Spara.