Om Googles søkenettverk

Googles søkenettverk er en gruppe med søkerelaterte apper og nettsteder der annonsene dine kan bli vist. Når du annonserer i Googles søkenettverk, kan annonsen din bli vist sammen med søkeresultatene når noen søker med termer relatert til et av søkeordene dine. I denne artikkelen kan du finne ut mer om

Hvor annonser i Søkenettverket kan vises

Annonsene dine kan bli vist sammen med Googles søkeresultater og på andre søkenettsteder når søkeordene dine gir treff på det brukere søker etter.

• Google Søk-nettsteder: Annonsene kan vises over eller under søkeresultatene på Google Søk. På Google Play, Google Shopping, Google Bilder og Google Maps (inkludert Maps-appen) kan annonsene vises ved siden av, over eller under søkeresultatene.

Search Network ads on results page

• Googles søkepartnere: Annonser kan vises sammen med søkeresultater på nettsteder tilhørende Google-søkepartnere eller som en del av relaterte søk eller linkenheter. For tekstannonser omfatter søkepartnerne hundrevis av nettsteder som ikke tilhører Google, samt Google Video og andre Google-nettsteder. Shopping-produktannonser kan vises på nettsteder tilhørende søkepartnere som annonserer for og har linker til produkter som er til salgs. Klikkfrekvensen (CTR) for annonser på søkepartneres nettsteder påvirker ikke kvalitetspoengene du har på Google.no.

Finn ut hvordan budgivning fungerer på nettsteder tilhørende søkepartnere.

Annonsetypene som kan brukes i søkenettverket

• Tekstannonser, dynamiske søkeannonser og oppringingsannonser: Dette er de vanligste annonsetypene i søkenettverket. Disse annonsene vises med en «Annonse»- eller «Annonser»-etikett på søkeresultatsiden, og de kan ha en «Annonser fra Google»-etikett på partnernettsteder. De vises ofte med annonseutvidelser, slik at annonsørene kan ta med bedriftsopplysninger som beliggenhet eller telefonnummer i annonsene.
  • Shopping-annonser: I Shopping-annonser blir det vist og tatt med linker til produkter som er til salgs. De er merket med «Sponset» eller vises med en «Annonse»- eller «Annonser»-etikett på søkeresultatsidene, og de kan ha en «Annonser fra Google»-etikett på partnernettsteder.
  • Bilde- og videoannonser: Søkepartnere kan være vert for bilde- og videoannonser.

Eksempel

Du har en bedrift som tilbyr ansiktsmalingstjenester for barneselskaper. Hvis du legger til søkeordet «ansiktsmaling barn» i annonsegruppen din og deretter velger å ta med søkepartnere, er annonsene dine kvalifisert for visning på søkeresultatsidene til de aktuelle partnerne når noen søker etter «ansiktsmaling».

Sånn kan du ta med eller fjerne søkepartnere

Når du oppretter en kampanje for Søkenettverket, er søkepartnere inkludert som standard. En søkekampanje kan vises som svar på et søk fra en bruker, som kan komme fra tusenvis av forskjellige nettsteder. Google Ads gir ikke informasjon om og beskriver ikke nettstedet der annonsen din ble vist i Søkenettverket. For å velge bort alle nettsteder fra søkepartnere, følg disse trinnene for å inkludere eller fjerne søkepartnere fra en eksisterende søkekampanje.

Alle partnernettstedene i Søkenettverket er forpliktet til å overholde Googles retningslinjer. Ved å opprette en kampanje for Søkenettverket bekrefter du at retningslinjene våre er i tråd med eventuelle bilde- og omdømmestandarder du måtte ha for bedriften din. Hvis et av partnernettstedene i Søkenettverket bryter med disse Google-retningslinjene, blir det fjernet fra Søkenettverket.

Veiledning

1. Logg på Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Innstillinger på sidemenyen, og klikk deretter på kampanjen der du vil legge til eller fjerne søkepartnere.
  3. Klikk på Nettverk.
  4. Merk av for «Inkluder Google-søkepartnere» hvis du vil at annonser fra denne kampanjen skal kunne vises på søkepartnernettsteder, eller fjern merket hvis du ikke vil at annonser fra denne kampanjen skal vises på søkepartnernettsteder.
  5. Klikk på Lagre.