Over het zoeknetwerk van Google

Het zoeknetwerk van Google is een groep zoekgerelateerde websites en apps waar uw advertenties kunnen worden weergegeven. Als u in het zoeknetwerk van Google adverteert, kan uw advertentie bij de zoekresultaten worden weergegeven wanneer een gebruiker een zoekopdracht uitvoert met termen die zijn gerelateerd aan een van uw zoekwoorden. In dit artikel leest u meer over:

Waar zoeknetwerkadvertenties kunnen worden weergegeven

Uw advertenties kunnen bij zoekresultaten van Google en op andere zoeksites worden weergegeven wanneer uw zoekwoorden relevant zijn voor de zoekopdracht van een gebruiker.

• Zoeksites van Google:

Advertenties kunnen boven of onder zoekresultaten worden weergegeven op Google Zoeken. Op Google Play, Google Shopping, Google Afbeeldingen en Google Maps, inclusief de Maps-app, kunnen ze naast, boven of onder de zoekresultaten worden weergegeven.

Search Network ads on results page

• Zoekpartners van Google: Advertenties kunnen worden weergegeven bij zoekresultaten op websites van zoekpartners van Google of als onderdeel van een blok met gerelateerde zoekopdrachten of links. Voor tekstadvertenties zijn er naast Google Video en andere Google-sites honderden niet-Google-websites die tot de zoekpartners behoren. Shopping-productadvertenties kunnen worden weergegeven op sites van zoekpartners die producten weergeven die te koop zijn, en links bevatten naar dergelijke producten. De klikfrequentie (CTR) voor advertenties op sites van zoekpartners is niet van invloed op uw Kwaliteitsscore op Google.nl.

Meer informatie over hoe bieden op sites van zoekpartners werkt.

Typen advertenties in het zoeknetwerk

• Tekstadvertenties, dynamische zoekadvertenties en alleen bellen-advertenties: De meest voorkomende soorten advertenties in het zoeknetwerk. Deze advertenties worden met het label 'Advertentie' of 'Advertenties' weergegeven op de pagina met zoekresultaten en hebben mogelijk het label 'Ads door Google' op partnersites. Ze worden vaak weergegeven met advertentie-extensies, waarmee adverteerders bedrijfsgegevens (zoals locatie of telefoonnummer) kunnen opnemen in hun advertenties.
  • Shopping-advertenties: In Shopping-advertenties worden producten weergegeven die te koop zijn, evenals links naar dergelijke producten. Ze worden aangeduid met het label 'Gesponsord'.
  • Beeld- en videoadvertenties: Zoekpartners kunnen beeld- en videoadvertenties hosten.

Voorbeeld

U heeft een bedrijf dat schminkservices voor kinderfeestjes verzorgt. Als u de zoekwoorden 'kinderen schminken' aan uw advertentiegroep toevoegt en er vervolgens voor kiest zoekpartners op te nemen, zijn uw advertenties geschikt om op een pagina met zoekresultaten van die zoekpartners te worden weergegeven wanneer iemand het woord 'schminken' intypt.

Zoekpartners opnemen of verwijderen

Wanneer u een campagne voor het zoeknetwerk maakt, worden zoekpartners standaard opgenomen. Een campagne in het zoeknetwerk kan worden weergegeven als reactie op een zoekopdracht van gebruikers afkomstig van duizenden verschillende sites. Google Ads biedt geen informatie over de website waarop uw advertentie wordt weergegeven in het zoeknetwerk. Volg deze stappen om zoekpartners op te nemen in of te verwijderen uit een bestaande campagne voor het zoeknetwerk als u zich wilt afmelden voor alle websites van zoekpartners.

Alle partnersites in het zoeknetwerk zijn verplicht om te voldoen aan het Google-beleid. Door een campagne voor het zoeknetwerk te maken, erkent u dat ons beleid voldoet aan de imago- en reputatiestandaarden die u mogelijk voor uw bedrijf hanteert. Partnersites in het zoeknetwerk die dit Google-beleid schenden, worden verwijderd uit het zoeknetwerk.

Instructies

De meeste gebruikers kunnen nu uitsluitend hun accounts beheren met het nieuwe, verbeterde Google Ads. Als u nog steeds de vorige AdWords-versie gebruikt, kiest u hieronder VorigeMeer informatie

1. Log in op uw Google Ads-account
  2. Klik in het paginamenu op Instellingen en vervolgens op de campagne waarvoor u zoekpartners wilt opnemen of verwijderen.
  3. Klik op Netwerken.
  4. Vink het selectievakje naast 'Zoekpartners van Google opnemen' aan als u de advertenties in deze campagne ook wilt weergeven op websites van zoekpartners. Verwijder het vinkje uit het selectievakje als u dit niet wilt.
  5. Klik op Opslaan.