Tietoja Google-hakuverkostosta

Google-hakuverkosto on joukko hakuun liittyviä verkkosivustoja ja sovelluksia, joissa mainoksesi voidaan näyttää. Kun mainostat Google-hakuverkostossa, mainoksesi voidaan näyttää hakutulosten rinnalla, kun käyttäjä on hakenut avainsanoihisi liittyviä termejä. Tässä artikkelissa on lisätietoja seuraavista aiheista:

Missä hakuverkoston mainokset voivat näkyä?

Mainokset voivat näkyä Google-hakutuloksissa ja muissa hakusivustoissa, kun avainsanat ovat käyttäjän haun kannalta osuvia.

• Googlen hakusivustot:

Mainokset voivat näkyä hakutulosten ylä‑ tai alapuolella Google Haussa. Lisäksi ne voivat näkyä hakutulosten ylä‑ tai alapuolella tai niiden vieressä Google Playssa, Google Shoppingissa, Google Kuvahaussa ja Google Mapsissa (myös Maps‑sovelluksessa).

Search Network ads on results page

• Googlen hakukumppanit: Mainokset voivat näkyä hakutulosten yhteydessä Googlen hakukumppaneiden verkkosivustoilla tai aiheeseen liittyvässä haku- tai linkkiyksikössä. Tekstimainosten osalta hakukumppanit käsittävät satoja Googlen ulkopuolisia verkkosivustoja sekä Google Videon ja muita Google-sivustoja. Shopping-tuotemainoksia voidaan näyttää hakukumppaneiden sivustoilla, joilla näytetään myytäviä tuotteita ja niiden linkit. Hakukumppanisivustojen mainosten klikkausprosentit eivät vaikuta laatupisteisiisi google.fi-sivustolla.

Selvitä, miten hintatarjoukset toimivat hakukumppaneiden sivustoilla.

Hakuverkoston mainostyypit

• Tekstimainokset, hakumainokset ja vain soitto ‑mainokset: nämä ovat hakuverkoston yleisimmät mainostyypit. Näissä mainoksissa näkyy Mainos- tai Mainokset-tunniste Google-haussa, ja niissä saattaa olla Google-mainokset -tunniste yhteistyökumppaneiden sivuilla. Ne näkyvät usein yhdessä mainoslaajennusten kanssa. Niiden avulla mainostajat voivat lisätä mainoksiinsa yrityksen tietoja, kuten sijainnin tai puhelinnumeron.
  • Shopping-mainokset: Shopping-mainoksissa näytetään myytäviä tuotteita ja linkkejä tuotteisiin. Niissä on merkintä Sponsoroitu.
  • Kuva- ja videomainokset: hakukumppanit voivat isännöidä kuva- ja videomainoksia.

Esimerkki

Sinulla on yritys, joka tarjoaa kasvomaalauspalveluja lastenjuhliin. Jos lisäät avainsanan "lasten kasvomaalaus" mainosryhmääsi ja sisällytät mukaan hakukumppaneita, mainoksesi ovat kelvollisia näkymään sisällyttämiesi hakukumppanien hakutulossivulla, kun joku kirjoittaa "kasvomaalaus".

Hakukumppanien sisällyttäminen ja poistaminen

Kun luot hakuverkostokampanjan, hakukumppanit sisällytetään siihen oletuksena. Hakukampanja voi näkyä vastauksena tuhansilla eri sivustoilla tehtyihin käyttäjähakuihin. Google Ads ei tarjoa tarkkaa tietoa siitä, millä hakuverkoston sivustolla mainoksesi on näytetty. Jos haluat sisällyttää hakukumppanit hakukampanjaasi tai poistaa ne kampanjasta, seuraa alla olevia ohjeita.

Kaikkien hakuverkoston kumppanisivustojen on noudatettava Googlen käytäntöjä. Luomalla hakuverkostokampanjan vahvistat, että käytännöt täyttävät kaikki yrityksellesi asetetut imagoa ja mainetta koskevat vaatimukset. Mikäli jokin hakuverkoston kumppanisivusto rikkoo Googlen käytäntöjä, se poistetaan hakuverkostosta.

Ohjeet

1. Kirjaudu sisään Google Ads -tilillesi
  2. Klikkaa sivuvalikossa Asetukset. Klikkaa sitten kampanjaa, johon haluat sisällyttää hakukumppaneita tai josta haluat poistaa niitä.
  3. Klikkaa Verkostot.
  4. Jos haluat, että kampanjan mainokset näkyvät hakukumppanien sivustoilla, valitse Sisällytä Googlen hakukumppanit -valintaruutu. Poista valinta, mikäli et halua kampanjan mainosten näkyvän hakukumppanien sivustoilla.
  5. Klikkaa Tallenna.