Om Google Søgenetværket

Google Søgenetværket er en gruppe af søgerelaterede websites og apps, hvor dine annoncer kan blive vist. Når du annoncerer på Google Søgenetværket, kan din annonce blive vist tæt på søgeresultaterne, når nogen søger på termer med relation til en af dine søgeord. I denne artikel kan du læse om:

Hvor kan annoncer til Søgenetværket blive vist?

Dine annoncer kan vises sammen med Google-søgeresultater og på andre søgewebsites, når dine søgeord er relevante for det, brugeren søger efter.

• Google-søgewebsites: Annoncerne kan blive vist over eller under søgeresultater på Google Søgning. De kan vises ved siden af, over eller under søgeresultater på Google Play, Google Shopping, Google Billeder og Google Maps – herunder Maps-appen.

Search Network ads on results page

• Google-søgepartnere: Annoncer kan blive vist sammen med søgeresultater på Google-søgepartneres websites eller som del af en relateret søgning eller linkenhed. Når det gælder tekstannoncer, omfatter søgepartnere hundredvis af ikke-Google-websites samt Google Video og andre Google-websites. Shopping-produktannoncer kan blive vist på søgepartneres websites, hvor der vises og linkes til produkter, som er til salg. Klikraten (CTR, clickthrough rate) for annoncer på søgepartnerwebsites påvirker ikke dit kvalitetsresultat på google.dk.

Find ud af, hvordan budgivning virker på websites fra søgepartnere.

Typer af annoncer på Søgenetværket

• Tekstannoncer, dynamiske søgeannoncer og opkaldsannoncer: De mest almindelige typer af annoncer på Søgenetværket. Disse annoncer har etiketten "Annonce" eller "Annoncer" på siden med søgeresultater og har muligvis etiketten "Annoncer fra Google" på partnerwebsites. De vises ofte med annonceudvidelser, som giver annoncørerne mulighed for at medtage virksomhedsoplysninger såsom adresse eller telefonnummer i deres annoncer.
  • Shopping-annoncer: Shopping-annoncer bruges til at vise og linke til produkter, der er til salg. De har etiketten "Sponsoreret" eller vises med etiketten "Annonce" eller "Annoncer" på søgeresultatsiden og kan have etiketten "Annoncer fra Google" på partnerwebsites.
  • Billed- og videoannoncer: Søgepartnere kan hoste billedannoncer og videoannoncer.

Eksempel

Du har en virksomhed, der tilbyder ansigtsmaling, f.eks. ved børnefødselsdage. Hvis du føjer søgeordet "ansigtsmaling til børn" til din annoncegruppe og derefter vælger at medtage søgepartnere, er dine annoncer kvalificerede til at blive vist på en søgeresultatside for disse partnere, når en bruger indtaster "ansigtsmaling".

Sådan medtager eller fjerner du søgepartnere

Når du opretter en kampagne til Søgenetværket, medtages søgepartnere som standard. En søgekampagne kan blive vist i forbindelse med en brugerforespørgsel fra flere tusind forskellige websites. I Google Ads kan du ikke få oplysninger om, hvilke specifikke websites på Søgenetværket din annonce er blevet vist på. Hvis du vil fravælge alle søgepartneres websites, skal du følge nedenstående fremgangsmåde, som bruges, når søgepartnere skal medtages i eller fjernes fra en allerede oprettet kampagne til Søgenetværket.

Alle partnerwebsites på Søgenetværket er forpligtede til at overholde Googles politikker. Når du opretter en kampagne til Søgenetværket, erklærer du samtidig, at din virksomheds standarder med hensyn til billeder og omdømme lever op til vores politikker. Hvis et af vores partnerwebsites på Søgenetværket overtræder Googles politikker, bliver det pågældende website fjernet fra Søgenetværket.

Vejledning

1. Log ind på din Google Ads-konto
  2. Klik på Indstillinger i sidemenuen og derefter på den kampagne, for hvilken du vil medtage eller fjerne søgepartnere.
  3. Klik på Netværk.
  4. Markér afkrydsningsfeltet ud for "Medtag Google-søgepartnere" for at aktivere visning af annoncer fra denne kampagne på søgepartnerwebsites, eller fjern markeringen for at deaktivere visning af annoncer fra denne kampagne på søgepartnerwebsites.
  5. Klik på Gem.