Mål trafikken på nettsteder

Hvis hovedmålet med annonseringen er å øke trafikken til nettstedet ditt, bør du fokusere på å øke antallet klikk og klikkfrekvensen (CTR). Begynn med å lage en god annonsetekst og nøyaktige søkeord for å gjøre annonsene dine relevante og engasjerende for kundene, og følg deretter nøye med på klikk, klikkfrekvens, søkeord og søketermer.

Hvorfor skal du bry deg om forholdet mellom annonsetekst og søkeord? Tenk på en robåt og en åre, og måten de samarbeider på for å nå frem til et mål. Gode søkeord kan styre en nært tilknyttet annonse mot de riktige kundene, slik at du får flere klikk og høyere klikkfrekvens.

I Google Ads kan du også lage kampanjer med Nettstedtrafikk-målet. Da får du anbefalt innstillinger og funksjoner for å tiltrekke interesserte brukere til nettstedet ditt. Med dette kampanjemålet kan du lage en liste over nettstedsbrukere du kan kontakte senere. Finn ut mer om mål i den nye utgaven av Google Ads

Dette kan du måle

Her er noen viktige ting du kan måle for å gjøre det enklere å spore og forbedre en kampanje som er fokusert på trafikk:

• Klikk og klikkfrekvens (CTR): Disse to verdiene gir deg en forståelse av hvor mange personer som syntes en annonse var engasjerende nok til at de faktisk klikket på den og besøkte nettstedet ditt. Du kan måle klikk og klikkfrekvens på alle nivåer i kontoen din. Du kan for eksempel se hvor mange klikk en hel kampanje, annonsegruppe eller annonse har fått, eller du kan se hvor mange klikk enkelte søkeord har generert etter å ha utløst annonsene dine. I Søkenettverket regnes vanligvis en klikkfrekvens som god hvis den er på 1 % eller mer.
  • Søkeord: Følg nøye med på søkeordresultater med disse strategiene:
    • Oppdater søkeordlistene dine regelmessig. Fjern eller midlertidig stopp ord som ikke fungerer godt for deg (f.eks. hvis de har en klikkfrekvens på mindre enn 1 %, eller få kvalitetspoeng), og legg til nye søkeord. Finn ut hvordan du måler resultatene til søkeordene dine i Søkenettverket.
    • Bruk de fire alternativene for søkeordsamsvar for å kontrollere hvem som ser annonsene dine. Med noen av alternativene får du flere annonsevisninger, klikk og konverteringer. Med andre får du færre visninger og mer begrenset målretting.
    • Du kan få en utfyllende oversikt over søkeordenes kvalitet ved å kjøre en søkeorddiagnose. Med en slik diagnose får du informasjon om søkeordenes kvalitetspoeng og hvorvidt de utløser annonsene dine. Fem kvalitetspoeng eller flere regnes vanligvis som et godt resultat.
  • Søketermer: Når du bruker søkeord med fleksibelt samsvar (standardinnstillingen), kan annonsene dine bli vist når noen søker etter en variant av søkeordet, for eksempel et lignende uttrykk eller relatert ord. Du kan se en liste over søk som har utløst annonsen din, ved å bruke søketekstrapporten. Ved hjelp av denne rapporten kan du identifisere relevante termer som genererer trafikk til nettstedet ditt, og deretter legge dem til som nye søkeord. Eller, hvis noen av søkeordene er irrelevante for bedriften din, kan du legge dem til som negative søkeord, slik at de ikke utløser annonsene dine.

• Hvis kampanjen din inneholder digitalkameraer som et søkeord med fleksibelt samsvar, kan det hende du ser i rapporten at søketermen «digitalkameraer Oslo» utløste annonsene dine. Hvis bedriften din selger til personer i Oslo, kan du legge til dette uttrykket som et søkeord i kontoen din. Hvis du ikke selger varer i Oslo, kan du legge til Oslo som et negativt søkeord for å sørge for at annonsene dine ikke vises for det bestemte søket. Ved å legge til irrelevante termer som negative søkeord kan du oppnå høyere klikkfrekvens.

Tips

Hvis et søkeord er merket med «Lagt til» i søketekstrapporten, betyr det at du allerede har den bestemte søketermen med eksakt samsvar i søkeordlisten din.