Mål trafikken til dit website

Hvis dit primære annonceringsmål er at øge trafikken til dit website, kan du prøve at fokusere på at øge antallet af klik og din klikrate (CTR, click-through rate). Start med at oprette en god annoncetekst og effektive søgeord, så du kan gøre dine annoncer meget relevante og interessante for potentielle kunder, og overvåg herefter antal klik, CTR, søgeord og søgetermer nøje.

Hvorfor tage hensyn til forholdet mellem annoncetekst og søgeord? Tænk på en robåd og en åre, og den måde de arbejder sammen på for at nå frem til en destination. Gode søgeord kan sikre, at annoncen bliver vist for de rette kunder, så du opnår flere klik og en højere CTR.

I Google Ads kan du også vælge at oprette en kampagne ved brug af målet Websitetrafik, så du får vist anbefalinger mht. indstillinger og funktioner, der kan hjælpe dig med at tiltrække relevante kunder til dit website. Ud fra dette kampagnemål kan du oprette en liste over websitebesøgende, som du kan nå ud til igen på et senere tidspunkt. Få flere oplysninger om mål i den nye Google Ads-oplevelse

Hvad skal du måle?

Her er nogle vigtige ting, som du kan måle for at hjælpe dig med at spore og optimere en kampagne, der fokuserer på trafik:

• Klik og klikrate (CTR): Disse to variabler hjælper dig med at forstå, hvor mange personer der syntes, at din annonce var spændende nok til, at de faktisk klikkede på den og besøgte dit website. Du kan måle klik og klikrate på alle niveauer af din konto. Du kan f.eks. se, hvor mange klik en hel kampagne, annoncegruppe eller annonce har fået, eller du kan se, hvor mange klik individuelle søgeord har genereret efter udløsning af dine annoncer. På Søgenetværket anses en klikfrekvens på 1 % eller højere generelt for at være god.
  • Søgeord: Hold et vågent øje med din søgeordseffektivitet med disse strategier:
    • Opdater dine søgeordslister med jævne mellemrum. Sæt de ord, der ikke fungerer godt for dig, på pause, eller fjern dem (f.eks. hvis de har CTR'er på under 1 % eller dårlige kvalitetsresultater), og tilføj nye. Få flere oplysninger om, hvordan du måler din søgeordseffektivitet på Søgenetværket.
    • Brug de fire muligheder for søgeordsmatchning til at hjælpe dig med at styre, hvem der ser dine annoncer. Med nogle af alternativerne får du flere annonceeksponeringer, klik og konverteringer. Med andre får du færre eksponeringer og en mere præcis målretning.
    • Kør en søgeordsdiagnose for at få et detaljeret overblik over din søgeordskvalitet. Her kan du se oplysninger om dine søgeords kvalitetsresultat, samt om hvorvidt de udløser dine annoncer. Et kvalitetsresultat på 5 eller højere anses generelt for at være godt.
  • Søgetermer: Når du bruger fleksible søgeord (standardindstillingen), kan dine annoncer blive vist, når nogen søger efter en lang række søgeord, f.eks. lignende udtryk eller et relateret ord. Brug rapporten Søgetermer til at se en liste over søgninger, der har udløst visning af din annonce. Du kan bruge denne rapport til at udpege relevante termer, som genererer trafik på dit website, og tilføje dem som nye søgeord. Hvis nogle af søgeordene er irrelevante for din virksomhed, kan du desuden tilføje dem som negative søgeord, så de ikke udløser visning af dine annoncer.

• Hvis din kampagne f.eks. har søgeordet digitalkameraer med indstillingen bredt match, viser rapporten måske, at dine annoncer blev vist for søgeforespørgslen "digitalkameraer London". Hvis din virksomhed sælger til personer i London, kan du tilføje dette udtryk som et søgeord på din konto. Hvis du ikke sælger dine kameraer i London, kan du tilføje London som et negativt søgeord for at sikre, at din annonce ikke bliver vist ved den pågældende søgning. Når du tilføjer irrelevante søgetermer som negative søgeord, optimerer du din klikrate.

Tip!

Hvis et søgeord er markeret som "Tilføjet" i rapporten Søgetermer, betyder det, at du allerede har tilføjet denne eksakte søgeterm på din søgeordsliste.