Veloitukset ja keskimääräinen päiväbudjetti

Internet-liikenne on kuin valtameri. Yhtenä päivänä aallot ovat pieniä. Toisena taas hyvin suuria. Jos mainoksesi eivät näy vähäisen liikenteen vuoksi, korvaamme sen näyttämällä niitä useammin silloin, kun liikennettä on enemmän.

Siksi sallimme päivässä jopa kaksinkertaisen määrän klikkauksia päiväbudjettiisi nähden niissä kampanjoissa, joissa ei ole käytössä konversioista maksamista. Tätä kutsutaan ylijäämäksi. Siitä on hyötyä. Jos nimittäin päädymme näyttämään mainostasi liikaa siinä määrin, että kustannuksia kertyy enemmän kuin päiväbudjettisi sallii laskutusjakson aikana, hyvitämme ylimääräiset kustannukset.

Ylijäämä ja keskimääräinen päiväbudjettisi

Kuten kerroimme, saatat huomata, että mainontakulusi ovat joka päivä hieman suuremmat tai pienemmät kuin valitsemasi keskimääräinen päiväbudjetti. Jos huomaat näin käyvän, älä huolestu: sinulta ei veloiteta kuukauden laskutusjaksolta enempää kuin keskimääräinen päiväbudjetti olisi sallinut 30,4 päivälle.

Selitetäänpä kyseinen luku.

30,4 on kuukauden päivien määrän keskiarvo (365 päivää vuodessa / 12 kuukautta = 30,417). Google kertoo keskimääräisen päiväbudjetin tällä luvulla, jotta tiedämme, mikä budjettisi pitäisi olla kuukauden aikana.

Esimerkki

Oletetaan, että määrität 5 euron päiväbudjetin ja laskutusjaksosi on 30 päivää. Kuukauden kuluessa havaitset, että sinulta veloitetut kulut vaihtelevat. Joinakin päivinä sinulta veloitetaan 2 euroa, toisina 10 euroa. Kuukauden päätteeksi sinulta veloitetut kulut ovat kuitenkin korkeintaan 152 euroa (joka saadaan kertomalla 5 euron budjetti luvulla 30,4). Vaikka kampanjakulusi vaihtelisivat 5 euron budjetin molemmin puolin eri päivinä, kuun lopussa sinulta ei silti veloiteta enempää kuin olet budjetoinut.

Internet-liikenteen aallot saattavat saada päivittäiset kulusi kasvamaan ja pienenemään. Ennustamattomista aalloista huolimatta kuun lopussa kulusi ovat kuitenkin sellaiset kuin odotit niiden olevan.

Ylijäämän tarkistus

Joskus näytämme mainoksia yli kuukausibudjetin. Tällöin hyvitämme ylijäämäkulut. Jos haluat tarkistaa, oletko saanut ylijäämähyvityksiä, toimi seuraavasti:

1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Klikkaa tilisi oikeasta yläkulmasta raporttikuvaketta .
  3. Valitse avattavasta Ennalta määritetyt raportit (Ulottuvuudet) ‑valikosta Muu ja klikkaa sitten Laskutetut kulut.

Näet raportin, jossa luetellaan kunkin kampanjan näyttökulut ja laskutetut kulut. Voit laskea ylijäämän vähentämällä laskutetun hinnan näyttökuluista. Jos haluat suorittaa laskelmat kerralla, klikkaa raportin oikeassa yläkulmassa olevaa latauskuvaketta ja tallenna .csv-tiedostona.

Tiedot näytetään oletuksena vain kyseiselle päivälle ja lajitellaan näyttökulujen mukaan. Jos haluat katsoa tietyn ajanjakson tietoja, poista Päivä-suodatin ja määritä ajanjakso taulukon yläpuolella olevasta oikeanpuoleisesta osiosta.

Siirry Google Adsiin

Ylijäämää koskevia yleisiä kysymyksiä

Kasvattaako keskimääräisen päiväbudjetin ylijäämä enimmäismäärää, joka minulta voidaan veloittaa kuukaudelta?

Ei. Kuukausittainen laskutusmäärä pysyy samana. Vaikka kulutus olisi suurempi joinakin päivinä, ylijäämä tasoittuu niinä kuukauden päivänä, jolloin kulutus alittaa keskimääräisen päiväbudjettisi.

Milloin kulutus ylittää keskimääräisen päiväbudjettini?

Kulutusta säädellään koko kuukauden ajan samalla tavalla kuin ennenkin. Google Ads optimoi kulutustasi esimerkiksi sen mukaan, miten liikenne vaihtelee päivittäin ja kuinka paljon olet kuluttanut kuukauden aiempina päivinä.

Yleisesti ottaen kulutus voi ylittää keskimääräisen päiväbudjettisi päivinä, jolloin klikkausten ja konversioiden todennäköisyys on suurempi.

Jos kampanjoissani ei ole rajallista budjettia, vaikuttaako ylijäämä kulutukseeni?

Jos kampanjassa ei ole rajallista budjettia, kuukausittainen kulutuksesi pysyy samana. Kampanjat, joissa ei ole rajallista budjettia, toimivat samalla tavalla kuin ennenkin.

Jos kampanjoissasi on käytössä rajallinen budjetti yhtenä tai useampana päivänä kuukaudessa, päivittäinen kulutuksesi vaihtelee jonkin verran. Sinulta ei kuitenkaan koskaan veloiteta enempää kuin kuukausittainen laskutusmäärä. Budjetin joustavuus auttaa tasapainottamaan hiljaisia päiviä lisäämällä kulutusta päivinä, jolloin klikkausten ja konversioiden todennäköisyys on suurempi.

Lue lisää siitä, mitä rajallisen budjetin käyttäminen tarkoittaa.

Mitä tapahtuu, jos muutan keskimääräistä päiväbudjettiani kuukauden aikana?

Budjetin muuttaminen vaikuttaa loppukuun laskutukseen samalla tavoin kuin ennenkin. Kun muutat budjettiasi, loppukuun kulutuksesi ei ylitä summaa, joka saadaan kertomalla uusi keskimääräinen päiväbudjettisi kuukauden jäljellä olevien päivien määrällä.

Oletetaan esimerkiksi, että määrität 1. syyskuuta keskimääräiseksi päiväbudjetiksi 10 euroa ja muutat 16. päivänä budjetiksi 20 euroa. Kuukauden ensimmäisten 15 päivän ajan kulutusta rajoittaa kuukausittainen laskutusmäärä, joka saadaan kertomalla 10 euroa luvulla 30 (syyskuun päivien määrällä). Kun muutat keskimääräiseksi päiväbudjetiksi 20 euroa, loppukuun kulutus lasketaan kertomalla 20 euroa jäljellä olevilla 15 päivällä.

Kuukauden ensimmäisten 15 päivän ajan kulutuksesi voi olla yli puolet kuukausittaisesta laskutusmäärästä. Tämä johtuu siitä, että kulut voivat ylittää keskimääräisen päiväbudjettisi joinakin noista päivistä. Sen jälkeen, kun olet muuttanut budjettiasi, sinulta ei kuitenkaan veloiteta enempää kuin summa, joka saadaan kertomalla 20 euroa kuukauden jäljellä olevien päivien määrällä. Jos olet jo käyttänyt 16. syyskuuta jonkin summan ennen budjetin muuttamista, kokonaiskulutuksesi saattaa olla 16.–30. syyskuuta hieman yli 300 €.

Lue lisää siitä, miksi kulut voivat ylittää keskimääräisen päiväbudjetin.

Voiko ylijäämän poistaa käytöstä?

Se ei ole mahdollista. Ylijäämän tarkoitus on auttaa optimoimaan kulutus niinä kuukauden päivinä, jolloin saat todennäköisesti enemmän klikkauksia ja konversioita.

Voinko asettaa päivittäiselle kulutukselle ylärajan?

Et voi asettaa päivittäiselle kulutukselle ylärajaa kampanjan keskimääräisen päiväbudjetin avulla.

Voinko määrittää kuukausibudjetin?

Et voi tällä hetkellä määrittää kuukausibudjettia Google Adsissa. Voit kuitenkin laskea kuukausittaiset kulusi kertomalla keskimääräisen päiväbudjetin kuukauden päivien määrällä. Lue lisää kampanjabudjeteista.