Debiteringer og dit gennemsnitlige daglige budget

Har du problemer med at forstå eller identificere en Google Ads-debitering? Brug denne fejlfinding til uidentificerede Google Ads-debiteringer.

I denne artikel kan du læse om følgende:

Søgetrafikken på internettet svinger. Hvis dine annoncer ikke bliver vist så meget pga. en lav trafikmængde, opvejer vi det ved at vise annoncerne mere, når der er mere trafik.

Gennemsnitligt dagligt budget

Du oplever muligvis, at dine annonceringsomkostninger hver dag er lidt højere eller lavere end det, du angiver som det gennemsnitlige daglige budget. Du behøver dog ikke at bekymre dig – i løbet af en faktureringsperiode på en måned bliver du ikke debiteret mere end det gennemsnitlige daglige budget for 30,4 dage.

30,4 er det gennemsnitlige antal dage i en måned (365 dage på et år divideret med 12 måneder = 30,417). Google ganger det gennemsnitlige daglige budget med dette antal for at finde ud af, hvad dit budget skal være i løbet af en måned.

Overlevering

Vi tillader på enkelte dage op til dobbelt så mange klik som det, dit gennemsnitlige daglige budget giver mulighed for ifm. kampagner, der ikke betaler for konverteringer. Dette kaldes overlevering. Og det er en god idé: Hvis vi ender med at vise dine annoncer for meget – et punkt, hvor der påløber større omkostninger end angivet i dit gennemsnitlige daglige budget for en faktureringsperiode – modtager du en kredit svarende til de ekstra omkostninger.

Du kan få flere oplysninger i vores Ofte stillede spørgsmål.

Eksempel

Lad os sige, at du angiver dit budget til 50 DKK om dagen, og at din faktureringsperiode er på 30 dage. I løbet af måneden lægger du mærke til, at dine debiteringer varierer. Nogle dage bliver du debiteret for 20 DKK, mens du andre dage debiteres for 100 DKK. Men ved månedens afslutning overstiger dine debiteringer ikke 1520 DKK (dvs. 30,4 ganget med dit budget på 50 DKK).

Så selvom dine kampagneomkostninger både var over og under dit budget på 50 DKK fra dag til dag, bliver du ved månedens udgang ikke debiteret mere end det budgetterede beløb.

Udsving i internettrafikken kan få dine daglige omkostninger til at stige og falde. Du kan dog trygt regne med, at dine omkostninger ved månedens udgang er præcis som forventet.

Kontrol af overlevering

Nogle gange foretager vi overlevering, så dit månedlige budget overskrides. I disse tilfælde tilbagekrediterer vi overleveringsomkostningerne.

Bemærk! Nedenstående vejledning er en del af den nydesignede Google Ads-brugeroplevelse. Hvis du vil bruge det forrige design, skal du klikke på ikonet "Udseende" og vælge Brug det forrige design. Hvis du bruger den forrige version af Google Ads, kan du gennemgå oplysningerne på oversigtskortet eller bruge søgefeltet i det øverste navigationspanel i Google Ads for at finde den side, du søger efter.

Sådan kan du se, om vi har givet dig overleveringskredit:

1. Klik på ikonet Kampagner Campaigns Icon på din Google Ads-konto.
  2. Klik på rullemenuen Indsigt og rapporter på sektionsmenuen.
  3. Klik på Værktøj til rapportredigering.
  4. Klik på "Se alle" ud for kortet "Foruddefinerede rapporter (Dimensioner)", og vælg Faktureret pris i sektionen "Andet".

Du får vist en rapport med en oversigt over priser for visning og fakturerede priser for hver kampagne. Hvis du vil beregne overlevering, skal du trække "Faktureret pris" fra "Annonceomkostninger". Vælg downloadikonet øverst til højre i rapporten for at udføre flere beregninger på én gang og gemme som en .csv-fil.

Der vises som standard data for hver dag sorteret efter annonceomkostninger. Hvis du vil se data for et bestemt datointerval, skal du fjerne filteret "Dag" og angive det ønskede datointerval øverst til højre i tabellen.

Ofte stillede spørgsmål om overlevering

Åbn nedenstående links for at få svar på spørgsmål om overlevering.

Øger overlevering af det gennemsnitlige daglige budget det maksimum, som jeg kan blive debiteret for måneden?

Nej. Den månedlige opkrævningsgrænse forbliver uændret. Selvom du muligvis på nogle dage kan opleve et højere forbrug, opvejes denne overlevering af dage i løbet måneden, hvor forbruget ligger under dit gennemsnitlige daglige budget.

Præcis hvornår overstiger mit forbrug det gennemsnitlige daglige budget?

Der er ikke nogen ændringer af, hvordan forbruget prioriteres i løbet af måneden. Google Ads fortsætter med at optimere dit forbrug baseret på daglige udsving i trafikken, hvad du har brugt på dage, som lå tidligere på måneden, samt andre faktorer.

Overordnet set kan forbruget overstige dit gennemsnitlige daglige budget på dage, hvor sandsynligheden for at generere klik og konverteringer er større.

Påvirker overlevering mine udgifter, hvis mine kampagner ikke er begrænset af budgettet?

Hvis din kampagne ikke er begrænset af budgettet, forbliver dine månedlige udgifter de samme. Der er ingen ændringer af, hvordan kampagner, der ikke er begrænset af budgettet, fungerer.

Hvis dine kampagner er begrænset af budgettet for en eller flere dage i måneden, vil du opleve variationer i dit daglige forbrug. Du bliver dog aldrig debiteret mere end den månedlige opkrævningsgrænse. En vis fleksibilitet i dit budget hjælper med at skabe balance mellem dage med lav trafik og dage, hvor forbruget øges, fordi sandsynligheden for at generere flere klik og konverteringer er større.

Få flere oplysninger om, hvad det vil sige at være begrænset af budgettet.

Hvad sker der, hvis jeg justerer det gennemsnitlige daglige budget i løbet af måneden?

Der er ingen ændring af, hvordan justering af dit budget påvirker, hvad du bliver debiteret for resten af måneden. Som tidligere gælder det, at når du ændrer dit budget, overstiger dine udgifter for resten af måneden ikke dit nye gennemsnitlige daglige budget ganget med det resterende antal dage i måneden.

Lad os f.eks. sige, at du har et dagligt budget på 100 DKK på den første dag i september, og du ændrer det til 200 DKK på dag 16. For de første 15 dage i måneden begrænses dit forbrug af den månedlige opkrævningsgrænse på 100 DKK x 30 (antallet af dage i september). Når du har ændret dit gennemsnitlige daglige budget til 200 DKK, bliver dit forbrug for resten af måneden beregnet som 200 DKK ganget med de resterende 15 dage.

For de første 15 dage i måneden, kan dit forbrug være mere end halvdelen af din månedlige opkrævningsgrænse. Dette skyldes, at forbruget kan overstige det gennemsnitlige daglige budget på nogle af disse dage. Men så snart du ændrer budgettet, bliver du ikke debiteret mere end 200 DKK ganget med det resterende antal dage i måneden. Hvis du allerede havde annonceudgifter den 16. september, før du ændrede budgettet, kan de samlede udgifter fra 16.-30. september være en smule højere end 3.000 DKK.

Få flere oplysninger om, hvorfor omkostningerne kan overstige dit gennemsnitlige daglige budget.

Er det muligt at fravælge overlevering?

Det kan ikke fravælges. Overlevering er designet til at hjælpe dig med at optimere dine udgifter for dage i måneden, hvor du har større sandsynlighed for at få klik og konverteringer.

Kan jeg angive et loft for mit daglige forbrug?

Nej. Du kan ikke angive et loft for dit daglige forbrug ved hjælp af din kampagnes daglige budget.

Kan jeg angive et månedligt budget?

Du kan i øjeblikket ikke angive et månedligt budget i Google Ads. Du kan dog bruge det gennemsnitlige daglige budget ganget med antallet af dage i måneden for at finde frem til, hvad dit månedlige forbrug vil være. Få flere oplysninger om kampagnebudgetter.