Om att organisera kontot

Innan du skapar fler annonser bör du känna till att Google Ads är strukturerat i tre lager. När du förstår förhållandet mellan de olika lagren i ditt konto blir det enklare att ordna dina annonser, sökord och annonsgrupper i effektiva kampanjer och inrikta dem på rätt målgrupp.

I den här artikeln förklarar vi hur elementen i ditt konto är organiserade.

Så är Google Ads strukturerat

Google Ads är strukturerat i tre lager: konto, kampanjer och annonsgrupper.

1. Kontot är kopplat till en unik e-postadress, ett lösenord och faktureringsuppgifter.
  2. Dina kampanjer har en egen budget och inställningar som avgör var dina annonser visas.
  3. Dina annonsgrupper innehåller en uppsättning annonser och sökord som liknar varandra.

Anmärkningar

• I videokampanjer innehåller annonsgrupperna videoannonser med gemensamma inriktningskriterier och bud.
    • Videoannonserna i en annonsgrupp ska alla ha samma format. Om du vill visa både TrueView InStream- och In-Display-videoannonser skapar du två olika annonsgrupper.

Konto

Unik e-postadress och unikt lösenord
Faktureringsuppgifter

Kampanj

Kampanj

Budget-
inställningar

Budget-
inställningar

Annonsgrupp

Annonsgrupp

Annonsgrupp

Annonsgrupp

Annonser
Sökord

Annonser
Sökord

Annonser
Sökord

Annonser
Sökord