Om e-postaviseringar

Du får aviseringar via e-post när det finns viktig information om ditt Google Ads-konto. Du kan dessutom välja att ta emot andra typer av e-postaviseringar.

I den här artikeln beskriver vi hur e-postaviseringar fungerar. Om du vill veta mer om hur du ändrar e-postaviseringarna kan du läsa Ändra inställningarna för e-postaviseringar.

Om du vill veta mer om aviseringar som du får direkt i ditt konto kan du läsa Om aviseringar i kontot.

Så fungerar det

E-postaviseringar skickas till e-postadressen till de användare som har åtkomst till Google Ads-kontot.

Följande aviseringar kan skickas via e-post:

• nyhetsbrev
  • Googles marknadsundersökningar
  • anpassad hjälp och förslag på hur du kan förbättra ditt resultat
  • specialerbjudanden
  • varningar om kampanjunderhåll
  • avvisade annonser och policyvarningar
  • rapporter
  • aviseringar om fakturering

Du kan välja olika e-postinställningar för varje typ av avisering.

• För de första fyra typerna av e-postaviseringar (nyhetsbrev, Googles marknadsundersökningar, anpassad hjälp och resultatförslag samt specialerbjudanden): Du kan välja att ta emot eller välja bort alla e-postmeddelanden.
  • För varningar om kampanjunderhåll samt avvisade annonser och policyvarningar: Om du är den enda användaren av ett Google Ads-konto måste du välja att antingen ta emot alla eller enbart viktiga aviseringar. Om det finns flera användare av Google Ads-kontot måste minst en användare välja att antingen ta emot alla eller enbart viktiga aviseringar. Alla övriga användare kan välja att ta emot alla aviseringar, endast viktiga aviseringar eller inga aviseringar alls. Tänk på att det kan göras undantag om ditt konto är länkat till ett förvaltarkonto. I så fall kan du välja att inga användare ska ta emot viktiga aviseringar. I stället tar det länkade förvaltarkontot automatiskt emot viktiga aviseringar för ditt konto.
  • För rapporter: Du kan välja att ta emot alla tillgängliga rapporter eller enbart rapporter som du själv skapar.
  • För faktureringsvarningar: Du kan göra ändringar på sidan Inställningar i Fakturering och betalningar.

Tänk på att alla användare av ett Google Ads-konto kan välja sina egna inställningar.

Tips

Om du ge användare endast e-poståtkomst kan de ta emot e-postaviseringar om ditt Google Ads-konto utan att kunna logga in på ditt Google Ads-konto. Läs om hur du delar och hanterar kontoåtkomstnivåer.