Over e-mailmeldingen

U ontvangt e-mailmeldingen wanneer er belangrijke informatie is over uw Google Ads-account waarvan u op de hoogte moet zijn. Maar u kunt er ook voor kiezen andere soorten meldingen per e-mail te ontvangen.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe e-mailmeldingen werken. Voor informatie over hoe u e-mailmeldingen wijzigt, leest u Uw voorkeuren voor e-mailmeldingen wijzigen.

Als u meer wilt weten over meldingen die u rechtstreeks in uw account ontvangt, leest u Over in-account meldingen.

Hoe het werkt

E-mailmeldingen worden verzonden naar de e-mailadressen van gebruikers die toegang hebben tot het Google Ads-account.

Dit zijn de verschillende typen e-mailmeldingen:

• Nieuwsbrief
  • Google-marktonderzoek
  • Gepersonaliseerde ondersteuning en prestatiesuggesties
  • Speciale aanbiedingen
  • Meldingen over campagneonderhoud
  • Meldingen over afgekeurde advertenties en beleidsmeldingen
  • Rapporten
  • Factureringsmeldingen

Voor elk meldingstype kunt u verschillende e-mailinstellingen kiezen.

• Voor de eerste vier typen e-mailmeldingen (nieuwsbrief, Google-marktonderzoek, gepersonaliseerde ondersteuning en prestatiesuggesties, en speciale aanbiedingen) kunt u ervoor kiezen alle e-mails te ontvangen of u hier volledig voor af te melden.
  • Voor meldingen over campagneonderhoud en meldingen over afgekeurde advertenties en beleidsmeldingen geldt dat als u de enige gebruiker van het betreffende Google Ads-account bent, u ervoor kunt kiezen om alle meldingen of alleen kritieke meldingen te ontvangen. Als het Google Ads-account meerdere gebruikers heeft, moet ten minste één gebruiker ervoor kiezen om alle of alleen kritieke meldingen te ontvangen. Alle overige gebruikers kunnen ervoor kiezen om alle, alleen kritieke of geen meldingen te ontvangen. Als uw account aan een manageraccount is gelinkt, kan hier echter van worden afgeweken. In dat geval kunt u er namelijk voor kiezen dat geen enkele gebruiker kritieke meldingen ontvangt. In plaats daarvan ontvangt het gelinkte manageraccount automatisch kritieke meldingen voor het betreffende account.
  • Voor rapporten kunt u ervoor kiezen om alle beschikbare rapporten te ontvangen of alleen rapporten die u maakt.
  • Voor factureringsmeldingen kunt u wijzigingen aanbrengen door naar de pagina 'Instellingen' te gaan in 'Facturering en betalingen'.

Houd er rekening mee dat alle gebruikers van een Google Ads-account hun eigen instellingen kunnen kiezen.

Tip

Als u gebruikers alleen toegang via e-mail toestaat, kunnen ze e-mailmeldingen ontvangen over uw Google Ads-account zonder op uw Google Ads-account te kunnen inloggen. Lees hoe u niveaus voor accounttoegang kunt delen en beheren.