Om kredit og justeringer på din konto

Fra tid til anden kan det ske, at Google finjusterer din AdWords-saldo. Dette kaldes en justering. I de fleste tilfælde sker justeringerne i form af kredit. Kreditter reducerer din kontosaldo, og debiteringer øger din kontosaldo.

Du kan finde eventuelle justeringer, der er blevet anvendt på din konto, ved at klikke på ikonet Fakturering Faktureringsikon på navigationsmenuen til venstre og derefter vælge Oversigt. Klik på den relevante måned for at se faktureringsaktiviteten. Her er de mest almindelige former for kreditjusteringer:

• Kulance: Dette vises, når der er blevet anvendt en kampagnekode eller en kulance på din konto. Denne kredit kan kun bruges til fremtidig annoncering og kan ikke refunderes til dig.
  • Ugyldig aktivitet (eller ugyldige klik): Dette er kredit for ugyldige klik og eksponeringer, dvs. ugyldig aktivitet genereret af robotter, automatiske klikværktøjer eller anden bedragerisk software. Google tillader ikke denne form for adfærd, så du behøver ikke at betale for disse ugyldige klik og eksponeringer.

Vi angiver oplysninger om de tjenester, der er knyttet til den pågældende ugyldige trafik, som der tildeles kredit for. Disse oplysninger omfatter det oprindelige fakturanummer, den oprindelige forbrugsmåned, købsordrenummeret, kontobudgettets navn og navnet på den kampagne, hvor der er identificeret ugyldig trafik. Du kan finde disse oplysninger på siden Oversigt, Faktureringsaktivitet eller Transaktioner på din Google Ads-konto samt på din slutfaktura.

Bemærk! Det købsordrenummer og det fakturanummer, der er knyttet til den ugyldige aktivitet, kan være ændret, hvis der er foretaget genfakturering. I sådanne tilfælde er det angivne købsordrenummer og fakturanummer fra før genfaktureringen.
  • Overlevering: Sommetider viser Google din annonce for ofte. Som følge heraf påløber der flere omkostninger på din konto, end dit gennemsnitlige daglige budget tillader. Hvis det sker, modtager din konto en kredit til dækning af de overskydende omkostninger.
  • Overskredet: Dette betyder, at dine annonceringsomkostninger overstiger din forudbetalte saldo. Google tilbagekrediterer det overskydende beløb, så du ikke kommer til at betale for denne aktivitet. Dette vises kun på konti, hvor der anvendes manuelle betalinger.
  • Overskydende kreditter, der gemmes med henblik på fremtidig brug: Hvis du modtager kreditter på et større beløb end det, du har brugt i en bestemt måned, kan du muligvis se en negativ saldo på din konto. Denne negative saldo kaldes "overskydende kredit". I lande, hvor det i henhold til lokal lovgivning ikke er tilladt at generere fakturaer med negativt beløb (f.eks. i Kina, Taiwan eller Tyrkiet), overfører Google den overskydende kredit, så den i stedet for at blive vist som en negativ saldo på din faktura bliver gemt med henblik på fremtidig brug. I den periode, hvor dette forekommer, får du en faktura med en saldo på nul, og den gemte overskydende kredit bliver automatisk brugt, når der efterfølgende påløber annonceudgifter i løbet af en måned.
  • Anvendelse af overskydende kredit fra tidligere måneder: Hvis der er overskydende kredit fra tidligere måneder til rådighed og du har haft annonceudgifter i løbet af den aktuelle måned, anvender Google de gemte overskydende kredit til dækning af dine annonceudgifter, indtil hele kreditbeløbet er opbrugt. På denne linje kan du se, hvor stort et beløb i overskydende kredit der er blevet anvendt til dækning af dine annonceudgifter i en bestemt måned. I tilfælde af kontolukning udgør dette beløb den overskydende kredit, du kan få refunderet.
  • Tilgængeligt resterende beløb til fremtidig brug: Hvis der stadig er kredit tilovers, når de overskydende kredit er blevet anvendt til dækning af dine annonceudgifter, kan du på denne linje se, hvor stort et kreditbeløb der er til rådighed til dækning af fremtidige annonceudgifter. Dette er et kreditbeløb efter skat. Hvis det viste beløb f.eks. er 110 DKK, og afgiftssatsen er 10 % i dit land, betyder det, at du har 100 DKK til rådighed til annonceudgifter.

Næste trin