Begära återbetalning

Aktivera YouTube-textning om du vill se undertexter på ditt språk. Klicka på inställningsikonen Bild på ikon för inställningar i YouTube längst ned i videospelaren, välj Undertexter/textning och sedan ditt språk.

OOO Google (Google Russia) filed for bankruptcy in Russia in June 2022 and is no longer operating. On 18 October 2023, the bankruptcy court announced the start of the liquidation phase of Google Russia’s bankruptcy proceedings. During this phase, a court-appointed liquidator will manage Google Russia and its liquidation.

These insolvency proceedings are governed by the Insolvency Law of the Russian Federation. More information about these proceedings is available on the court’s website (link) and the official bankruptcy register (link).

Obs! Endast användare med administratörsåtkomst kan avsluta sina konton och begära återbetalning. Om du inte har administratörsåtkomst kan du inte se Avsluta mitt konto under Kontostatus i inställningarna. Användare med standardåtkomst bör kontakta en administratör för att avsluta sina konton.

Så fungerar återbetalningar

Du kan begära återbetalning av kontosaldot genom att avsluta ditt Google Ads-konto. Vi påbörjar automatiskt en återbetalning till det bankkonto eller kreditkort som är kopplat till Google Ads-kontot.

Handläggningstid: Två veckor för Google och ytterligare tid för kreditkortsföretagets handläggning.

Anledningar till att återbetalning kanske inte är möjlig

Vi kan inte göra återbetalningar i följande fall:

• Du har pengar kvar på kontot från en kampanjkod.
  • Ditt konto är fortfarande aktivt.
  • Du har ett utestående saldo som fortfarande måste betalas.

Vanliga frågor

Hur ser jag om det finns saldo kvar på mitt konto?

Gör så här om du ser att du har ett tillgodohavande på ditt konto eller ett utestående saldo som behöver betalas:

1. Klicka på verktygsikonen Google Ads | verktyg [ikon] och klicka sedan på Faktureringsöversikt under Fakturering.
  2. Om du har pengar på kontot visas det som Du har en kreditering i uträkningen för den aktuella månaden för kunder med automatiska betalningar eller som Tillgängligt belopp för kunder med manuella betalningar. Om du har ett utestående saldo visas det som Aktuellt saldo.
Hur avslutar jag mitt konto för att begära en återbetalning?

Så avslutar du ditt Google Ads-konto:

1. Öppna kontoinställningarna
    • Logga in på ditt Google Ads-konto.
    • Klicka på verktygsikonen Google Ads | verktyg [ikon] högst upp till höger.
    • Klicka på Inställningar under Konfiguration.
  2. Klicka på avsnittet Kontostatus för att utöka det.
  3. Klicka på Avsluta mitt konto.
    • Kom ihåg att endast användare med administratörsåtkomst kan avsluta sina konton och begära återbetalning. Om du inte har administratörsåtkomst kan du inte se Avsluta mitt konto under Kontostatus i inställningarna.

Din kontostatus ändras till Avslutad.

Om du ångrar dig kan du återaktivera kontot genom att logga in och följa anvisningarna. Uppdatera betalningsuppgifterna och gör en inbetalning så att dina annonser kan börja visas igen.

Vad gör jag om jag inte kan avsluta kontot?
Om du inte kan ändra kontot från aktivt till avslutat kan du läsa vår artikel om att avsluta ditt konto.
Hur lång tid tar det innan jag får en återbetalning?
Det tar normalt upp till två veckor för oss att handlägga en återbetalning. Det kan ta ytterligare tio arbetsdagar innan banken eller kreditkortsföretaget har satt in återbetalningen på ditt konto, beroende på deras rutiner.
Vad händer om det tar längre tid?
Om du har väntat i mer än fyra veckor ber vi dig kontakta oss.
Kan jag avbryta min begäran om återbetalning?
Du kan avbryta din begäran om återbetalning om vi inte har skickat en bekräftelse på återbetalningen via e-post. Du behöver bara återaktivera kontot.
Vi har problem med störningar i betalningarna för närvarande, så återbetalningar kan bli fördröjda. Vi ber om ursäkt för detta.
Obs! Endast användare med administratörsåtkomst kan avsluta sina konton och begära återbetalning. Om du inte har administratörsåtkomst kan du inte se Avsluta mitt konto under Kontostatus i inställningarna. Användare med standardåtkomst bör kontakta en administratör för att avsluta sina konton.

Så fungerar återbetalningar

Du kan begära återbetalning av kontosaldot genom att avsluta ditt Google Ads-konto. Vi påbörjar automatiskt en återbetalning till det bankkonto eller kreditkort som är kopplat till Google Ads-kontot.

Handläggningstid: Återbetalningar tar två veckor för Google och ytterligare tid för kreditkortsföretagets handläggning.

• Om du betalade med bankkort, WebMoney (via Assist), Qiwi eller Yandex.Money direkt från ditt Google Ads-konto skickas återbetalningen automatiskt till ditt kort eller din plånbok hos WebMoney, Qiwi eller Yandex.Money.
  • Om du betalade via överföring av pengar eller Yandex.Money via Assist måste du ange dina bankkontouppgifter för att vi ska kunna bearbeta återbetalningen. Av tekniska skäl kan vi inte återbetala pengar till en Yandex.Money-plånbok (via Assist). Följ anvisningarna nedan för att skicka uppgifter om det bankkonto du vill att vi skickar återbetalningen till.

Anledningar till att återbetalning kanske inte är möjlig

Vi kan inte göra återbetalningar i följande fall:

• Du har pengar kvar på kontot från en kampanjkod.
  • Ditt konto är fortfarande aktivt.
  • Du har ett utestående saldo som fortfarande måste betalas.

Vanliga frågor

Hur ser jag om det finns saldo kvar på mitt konto?

Gör så här om du ser att du har ett tillgodohavande på ditt konto eller ett utestående saldo som behöver betalas:

1. Klicka på verktygsikonen Google Ads | verktyg [ikon] och klicka sedan på Faktureringsöversikt under Fakturering.
  2. Om du har pengar på kontot visas det som Du har en kreditering i uträkningen för den aktuella månaden för kunder med automatiska betalningar eller som Tillgängligt belopp för kunder med manuella betalningar. Om du har ett utestående saldo visas det som Aktuellt saldo.
Hur avslutar jag mitt konto för att begära en återbetalning?

Så avslutar du ditt Google Ads-konto:

1. Öppna kontoinställningarna
    • Logga in på ditt Google Ads-konto.
    • Klicka på verktygsikonen Google Ads | verktyg [ikon] högst upp till höger.
    • Klicka på Inställningar under Konfiguration.
  2. Klicka på avsnittet Kontostatus för att utöka det.
  3. Klicka på Avsluta mitt konto.
    • Kom ihåg att endast användare med administratörsåtkomst kan avsluta sina konton och begära återbetalning. Om du inte har administratörsåtkomst kan du inte se Avsluta mitt konto under Kontostatus i inställningarna.

Din kontostatus ändras till Avslutad.

Om du ångrar dig kan du återaktivera kontot genom att logga in och följa anvisningarna. Uppdatera betalningsuppgifterna och gör en inbetalning så att dina annonser kan börja visas igen.

Vad gör jag om jag inte kan avsluta kontot?
Om du inte kan ändra kontot från aktivt till avslutat kan du läsa vår artikel om att avsluta ditt konto.
Hur lång tid tar det innan jag får en återbetalning?
Det tar normalt upp till två veckor för oss att handlägga en återbetalning. Det kan ta ytterligare tio arbetsdagar innan banken eller kreditkortsföretaget har satt in återbetalningen på ditt konto, beroende på deras rutiner.
Vad händer om det tar längre tid?

Om du har väntat i mer än sex veckor ber vi dig kontakta oss

Kan jag avbryta min begäran om återbetalning?
Du kan avbryta din begäran om återbetalning om vi inte har skickat en bekräftelse på återbetalningen via e-post. Du behöver bara återaktivera kontot.
Hur skickar jag mina bankkontouppgifter?

Steg 1 – Så här anger du dina bankkontouppgifter:

1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på verktygsikonen Google Ads | verktyg [ikon] och klicka sedan på Faktureringsöversikt under Fakturering.
  3. Det visas ett meddelande högst upp på sidan om att du har avslutat ditt Google Ads-konto. Klicka på länken för att Slutföra en återbetalning.
  4. Ange bankuppgifterna på nästa sida (kontakta banken om du saknar vissa uppgifter):
    • bankkontots innehavare (om kontot tillhör en privatperson anger du det fullständiga namnet med patronymikon. Om det är ett företagskonto anger du organisationens fullständiga namn.)
    • BIC-kod
    • bankkontonummer
    • Mottagarens skatte-id (INN)
  5. Klicka på Spara.

Steg 2 – När du har angett uppgifterna i ditt Google Ads-konto fyller du i formuläret för begäran om återbetalning och faxar det till oss. Du hittar formuläret på sidan med bankuppgifter från steg 1. Så här hittar du formuläret och fyller i det:

1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på verktygsikonen Google Ads | verktyg [ikon] och klicka sedan på Faktureringsöversikt under Fakturering.
  3. Klicka på länken i det röda fältet högst upp på sidan för att Slutföra en återbetalning.
  4. Formuläret för begäran om återbetalning öppnas. Skriv ut formuläret, fyll i det och skriv under.
  5. Faxa formuläret till oss på det nummer som står på formuläret.

Dessa faxnummer är endast avsedda för att ta emot bankuppgifter. Våra betalningshandläggare kan inte svara på eventuella frågor som du bifogar uppgifterna.

Obs! Endast användare med administratörsåtkomst kan avsluta sina konton och begära återbetalning. Om du inte har administratörsåtkomst kan du inte se Avsluta mitt konto under Kontostatus i inställningarna. Användare med standardåtkomst bör kontakta en administratör för att avsluta sina konton.

Så fungerar återbetalningar

Du kan begära återbetalning av kontosaldot genom att avsluta ditt Google Ads-konto. Vi påbörjar automatiskt en återbetalning till det bankkonto eller kreditkort som är kopplat till Google Ads-kontot.

Obs! Endast användare med administratörsåtkomst kan avsluta sina konton och begära återbetalning. Om du inte har administratörsåtkomst kan du inte se Avsluta mitt konto under Kontostatus i inställningarna. Användare med standardåtkomst bör kontakta en administratör för att avsluta sina konton.

Så fungerar återbetalningar

Du kan begära återbetalning av kontosaldot genom att avsluta ditt Google Ads-konto. Vi påbörjar automatiskt en återbetalning till det bankkonto eller kreditkort som är kopplat till Google Ads-kontot.  Tänk på att om betalningsmetoden på ditt konto inte kan återbetalas kan du bli ombedd att ändra betalningsmetod eller fylla i ett formulär med dina bankuppgifter för att få återbetalningen.

Handläggningstid: Två veckor för Google och ytterligare tid för kreditkortsföretagets handläggning.

Om du har betalat via överföring av pengar måste du ange dina bankkontouppgifter för att vi ska kunna bearbeta återbetalningen. Anvisningar om hur du skickar dina kontouppgifter till oss finns nedan.

Behandlingstid: 90 dagar för Google och ytterligare tid för kreditkortsföretagets behandling enligt deras egna rutiner.

Anledningar till att en återbetalning kan spärras

För att skydda Google Ads databehandlingsmiljö kan återbetalningen spärras medan din identitet verifieras. Du kan kontrollera om återbetalningen spärrats genom att öppna sidan Faktureringsöversikt och se om där finns en varning (till exempel en röd banner) där du ombeds att slutföra verifieringen.

Informationen som du skickar i identitetsverifieringsflödet granskas inom två dagar och ett e-postmeddelande skickas till kontots primära betalningskontakt med en bekräftelse av resultatet. När din identitetsverifiering har bekräftats släpps återbetalningen genast.

Du kan begära återbetalning av kontosaldot genom att avsluta ditt Google Ads-konto. Om du har betalat via kreditkort påbörjar vi automatiskt en återbetalning till det kreditkort som är kopplat till ditt Google Ads-konto. Om du betalade via banköverföring, bankinsättning eller kontant i Oxxo- och 7Eleven-butiker behöver vi dina bankkontouppgifter för att kunna handlägga återbetalningen. Anvisningar om hur du skickar dina kontouppgifter till oss finns nedan.

Handläggningstid: För kreditkort tar det två veckor för Google att handlägga återbetalningen, och ytterligare tid för kreditkortsföretagets handläggning. För en banköverföring, bankinsättning eller kontant betalning i Oxxo- och 7Eleven-butiker tar återbetalningen cirka fyra veckor.

Obs! Endast användare med administratörsåtkomst kan avsluta sina konton och begära återbetalning. Om du inte har administratörsåtkomst kan du inte se Avsluta mitt konto under Kontostatus i inställningarna. Användare med standardåtkomst bör kontakta en administratör för att avsluta sina konton.

Så fungerar återbetalningar

Du kan begära återbetalning av kontosaldot genom att avsluta ditt Google Ads-konto. Om du har betalat via kreditkort påbörjar vi automatiskt en återbetalning till det kreditkort som är kopplat till ditt Google Ads-konto. Om du har betalat via banköverföring via Banelco eller PagoMisCuentas.com behöver vi dina bankkontouppgifter för att kunna handlägga återbetalningen. Anvisningar om hur du skickar dina kontouppgifter till oss finns nedan.

Handläggningstid: För kreditkort tar det två veckor för Google att handlägga återbetalningen, och ytterligare tid för kreditkortsföretagets handläggning. För Banelco och PagoMisCuentas.com tar återbetalningen cirka fyra veckor.

Anledningar till att återbetalning kanske inte är möjlig

Vi kan inte göra återbetalningar i följande fall:

• Du har pengar kvar på kontot från en kampanjkod.
  • Ditt konto är fortfarande aktivt.
  • Du har ett utestående saldo som fortfarande måste betalas.

Vanliga frågor

Hur ser jag om det finns saldo kvar på mitt konto?

Gör så här om du ser att du har ett tillgodohavande på ditt konto eller ett utestående saldo som behöver betalas:

1. Klicka på verktygsikonen Google Ads | verktyg [ikon] och klicka sedan på Faktureringsöversikt under Fakturering.
  2. Om du har pengar på kontot visas det som Du har en kreditering i uträkningen för den aktuella månaden för kunder med automatiska betalningar eller som Tillgängligt belopp för kunder med manuella betalningar. Om du har ett utestående saldo visas det som Aktuellt saldo.
Hur avslutar jag mitt konto för att begära en återbetalning?

Så avslutar du ditt Google Ads-konto:

1. Öppna kontoinställningarna
    • Logga in på ditt Google Ads-konto.
    • Klicka på verktygsikonen Google Ads | verktyg [ikon] högst upp till höger.
    • Klicka på Inställningar under Konfiguration.
  2. Klicka på avsnittet Kontostatus för att utöka det.
  3. Klicka på Avsluta mitt konto.
    • Kom ihåg att endast användare med administratörsåtkomst kan avsluta sina konton och begära återbetalning. Om du inte har administratörsåtkomst kan du inte se Avsluta mitt konto under Kontostatus i inställningarna.

Din kontostatus ändras till Avslutad.

Om du ångrar dig kan du återaktivera kontot genom att logga in och följa anvisningarna. Uppdatera betalningsuppgifterna och gör en inbetalning så att dina annonser kan börja visas igen.

Vad gör jag om jag inte kan avsluta kontot?
Om du inte kan ändra kontot från aktivt till avslutat kan du läsa vår artikel om att avsluta ditt konto.
Hur lång tid tar det innan jag får en återbetalning?
Det tar normalt upp till två veckor för oss att handlägga en återbetalning. Om ditt bankkonto är registrerat utanför Israel, Storbritannien eller USA kan det ta upp till tio veckor. I Israel, Storbritannien och USA kan det ta ytterligare tio arbetsdagar innan banken eller kreditkortsföretaget har satt in återbetalningen på ditt konto, beroende på deras rutiner.
Vad händer om det tar längre tid?

Om du har väntat i mer än tolv veckor ber vi dig kontakta oss.

Kan jag avbryta min begäran om återbetalning?
Du kan avbryta din begäran om återbetalning om vi inte har skickat en bekräftelse på återbetalningen via e-post. Du behöver bara återaktivera kontot.

Anledningar till att återbetalning kanske inte är möjlig

Återbetalningar görs inte om i följande fall:

• Du har pengar kvar på kontot från en kampanjkod.
  • Ditt konto är fortfarande aktivt.
  • Du har ett utestående saldo som fortfarande måste betalas.

Vanliga frågor

Hur ser jag om det finns saldo kvar på mitt konto?

Gör så här om du ser att du har ett tillgodohavande på ditt konto eller ett utestående saldo som behöver betalas:

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.
  1. Klicka på ikonen Fakturering Faktureringsikon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på Översikt.
  3. Om du har pengar på kontot visas det som Du har en kreditering i uträkningen för den aktuella månaden för kunder med automatiska betalningar eller som Tillgängligt belopp för kunder med manuella betalningar. Om du har ett utestående saldo visas det som Aktuellt saldo.
Hur avslutar jag mitt konto för att begära en återbetalning?

Så här avslutar du ditt Google Ads-konto:

1. Klicka på administratörsikonen Admin Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på Inställningar.
  3. Klicka på avsnittet Kontostatus för att utöka det.
  4. Klicka på Avsluta mitt konto.
    • Kom ihåg att endast användare med administratörsåtkomst kan avsluta sina konton och begära återbetalning. Om du inte har administratörsåtkomst kan du inte se Avsluta mitt konto under Kontostatus i inställningarna.

Din kontostatus ändras till Avslutad.

Om du ångrar dig kan du återaktivera kontot genom att logga in och följa anvisningarna. Uppdatera betalningsuppgifterna och gör en inbetalning så att dina annonser kan börja visas igen.

Vad gör jag om jag inte kan avsluta kontot?
Om du inte kan ändra kontot från aktivt till avslutat kan du läsa vår artikel om att avsluta ditt konto.
Hur lång tid tar det innan jag får en återbetalning?
Det tar vanligtvis upp till 90 dagar för oss att handlägga återbetalningar. Det kan dessutom ta ytterligare tio arbetsdagar innan banken har satt in återbetalningen på ditt konto, beroende på deras rutiner.
Vad händer om det tar längre tid?

Om du har väntat mer än 14 veckor ber vi dig kontakta oss.

Kan jag avbryta min begäran om återbetalning?
Du kan avbryta din begäran om återbetalning om vi inte har skickat en bekräftelse på återbetalningen via e-post. Du behöver bara återaktivera kontot.
Sending us your bank account information

If you didn't provide your bank account details when you canceled your account, we'll need the following from you (contact your bank for any information you don't have):

• Google Ads Customer ID
  • Name on the bank account
  • Bank account number
  • Branch code
  • Bank code
  • Bank address
  • Bank swift code
  • Your signature

Next, fax this information to one of our payment processors in the U.S. or Ireland:

When dialing the Dublin number, here are a few tips to make your fax successful:

• The "+" in the fax number prefix represents the digits required to make an international call from your country. Many countries, including the UK, use "00". Check with your phone service if you don't know the international dial code in your country. The "353" in the prefix is required to route your call to Ireland.
  • To reach the fax number, dial the appropriate digits for "+" in your country. Then, dial 353 1 633 5884. (Don't dial "0" before the "1".)
  • If you're located within Ireland, dial 01-633-5884.
  • If you're located outside Ireland:
  • U.S. headquarters at +1 650 653 2520
  • Non-U.S. headquarters in Dublin, Ireland, at +353 1 633 5884

These fax numbers are only for receiving bank information, and our payment processors will not respond to any questions sent with your information.